Saturday, May 21, 2011

KEK SECRET RECIPE | MEMANG LAZAT DAN MEMIKAT


Bila sebut saja tentang Secret Recipe,semua orang akan teringat tentang kelazatan kek nya. Sepanjang aku hidup,aku pernah jugaklah merasai kek Secret Recipe. ada yang aku makan di outlet dan ada yang aku makan waktu birthday party kawan-kawan. Memang tak nafikan lah, memang sedap dan harga dia pon sedap.haha.

Tapi.setiap orang punya citarasa berbeza. Aku pon bukanlah jenis gila Secret Recipe.ikut kemampuanlah.masa ada duit lebih boleh la try.masa tak de duit.mimpi je la.huhu.Aku tahu ramai yang menjadi peminat kek Secret Recipe kan?

ini antara beberapa jenis kek yang aku pinjam dari pak cek Google yang ada kat Secret Recipe

 Chocolate Indulgence


 Chocolate Mud Cake


 Pecon Butterscotch


 Marshmellow Strawberry Cheese


 Trans Fat Free Peach Cream Cake


 memang menyelerakan bukan.aku sejak kenal Kuala Lumpur ni je baru mencuba makan Kek Secret Recipe.sebelum ni,main redah je makan kek ni.tak kisah sangat.biasanya kalau kek murah ni kek span lah.yang nampak gebu,tapi dalamnya banyak ruang udara.


Teringat lagi masa sambut birthday waktu kecik dulu.Ayah sanggup pergi bandar sebab nak beli kek untuk wan.ingat lagi kek tu warna biru dan sudah semestinya bukan secret recipe.Tapi kek tu sangat sedap.tiap kali wan lalu kedai tuh,ayah akan cakap,tu lah kedai kek yang ayah beli untuk kek wan.Terharunya dengan pengorbanan ayah.

Apa pon kita punya pilihan sendiri untuk makan.kadang-kadang kek buatan sendiri lebih sedap kan?
 

48 comments :

cucu umie said...

betol3x..ayie jarang gak makan kek resepi tpy selalu makn sebb mber2 dok beli untuk birthday party @ gthering clas.. btw, ayie lebih suka makan kek coklt yg ayie bt sendiri..haha murah jer kot and hasil yer memuaskan..hauhau

Amirah Adnan said...

terliur weh!

pecon butterscotch tuh best!

lapar lapar! hehe

velasrizal said...

tapi mahal la kek dia ni kan

Rozuan Ismail said...

@cucu umie nak try kek coklat ayie.huhu

Rozuan Ismail said...

@Amirah Adnan cepat belanja =)huhu

Rozuan Ismail said...

@velasrizal memang mahal tapi berbaloi

zarul farhana said...

aduhai terliur ja tgk..penah mkn sekali ja tue mmbr pnya..nk beli mahal la..xmampu lg

waN Mohd Salim said...

alahaiiiii baru jer makan .. sodap beb .. nak x ?

ainol akasyah said...

wei2 aku terliur tgk kek2 SR ni..my fav is chocolate indulgence..follower ke 1246
nyummy

Rozuan Ismail said...

@zarul farhana wan pon tak pernah beli sebijik.mahal sangat.beli 1 slice je,cukup untuk mengidam =)

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim ps ni saje je taw.sedapnya.mengidam nak makan.

Rozuan Ismail said...

@ainol akasyah memang sedap.TQ follow

whitecappuccino said...

sedapnyer!! baru lepas makan birthday cake anak bongsu..esok birthday akak plak :)

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino pergh sedapnya. happy coming birthday akak. by the way happy birthday to your son =)

nurul fiyda said...

fiyda pun jrg makan, makn kek tak elok, tie gemuk... hehhehe

Rozuan Ismail said...

@nurul fiyda laen mcm je bunyi.gemuk ke?biase je tgk.huhu

nelly said...

alamak !!
lapar nih !!!!!

..gugu.. said...

feveret kte nih!!!!!!!!

Diya Edhayaa said...

tiramisu, ckclte indulgence n pecan butterscotch plhn diya..!
tp kek mak buat ag best.. hasil ksih syg.. hehe..terharu dgn cite ayh wan belikn kek 2..

hanisah said...

waaa.sedapnyee.*lap air liur.

rozuan,jom kurusss!!

http://boodakpetai.blogspot.com/2011/05/makanan-sihat-1-cuka-epal-boleh.html

Nour Akmal said...

terliur tgk kek2 ni semua..=)
dap nya klau dapat mkn..

IMANSHAH said...

memang sedap..seblan sekali mesti pekena kat JJ

Sunah Mohammad said...

waaaaaaaaaaaaaaa....da lama tak makan! T_T

jeely jelly said...

hadoi.. malam2 wat org terliur je.. chocolate indulgence best !!

abutalib said...

Tengok gambar jer dah keliur dibuatnya :)

Aman Ibrahim said...

Sweet Father..
sayang die kat u. sweet memory.

love all the chocolate but harga pown bleh tahan haha.. time ada duit jer la

Rozuan Ismail said...

@nelly
nelly,belanja wan secret recipe =)

Rozuan Ismail said...

@..gugu.. samalah.feveret wan gak =)

Rozuan Ismail said...

@Diya Edhayaa air tangan mak yang terbaik.time kasih sudi baca cerita wan =)

Rozuan Ismail said...

@hanisah memang nak kurus pon,jap nak terjah entri tuh =)

Rozuan Ismail said...

@Nour Akmal jom makan dekat mines.u belanja!huhu

Rozuan Ismail said...

@Sunah Mohammad apa lagi,kak sunah belanja la =)

Rozuan Ismail said...

@jeely jelly kan.jahatlah wan ni.dah la secret recipe tutup malam2 ni.huhu

Rozuan Ismail said...

@abutalib baru tengok gambar,belum try lg.huhu

Rozuan Ismail said...

@Aman Ibrahim thanks sudi baca kisah wan =) memang sweet father. harga secret recipe memang sedap!huhu

zacky ~786~ said...

waa,, zacky suka kek tiramisu .. hehe

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~
apa lagi,belanjalah wan.huhu

Rozuan Ismail said...

@IMANSHAH mesti JJ ipoh kan.huhu

Achahani said...

wan,chocolate banana is the best la!!

Hihihi,suka kek2 coklat ni..

Rozuan Ismail said...

@Achahani chocolate banana pon wan suka

apik pehe said...

hehe..apik tak penah try langsung lagi secret recipe nih...

Axieana Yumi Life said...

nyum...nyum...sdpnyer..
dh lma x mamam cake secret receipe..
wlupun mahal but very delicious...

Rozuan Ismail said...

@apik pehe apa kataa apik bayar,wan belanja.nanti dapat rasa.huhu =)

Rozuan Ismail said...

@Axieana Yumi Life setuju,mahal tapi delicious.jarang-jarang boleh la makan.huhu

miss.Addin said...

teringin nak buat kek sendiri, tp nanti lain yg jadinya haha .

secret recipe mmg best tp harga pun sodap !

Rozuan Ismail said...

@miss.Addin kalau tak reti buat kek baek x yah buat.huhu

cikcomot said...

wahh.. tibe2 perot ni berbunyik nk mkn kek.. kih3..

^-^

Rozuan Ismail said...

@cikcomot perot bunyi tanda waktu makan =)