Sunday, May 8, 2011

LELAKI ITU NAMPAK MACHO | BILA SAYANG EMAK LEBIH DARIPADA AWEK


Assalamualaikum.
pagi yang indah dan redup
seindah dan seredup kasih Ibu.
Selamat Hari Ibu buat Semua!

 macho itu bukan setakat rupa.

ok.back to topic.Macho itu subjektif.
tapi hari ni pak cek akan cerita macho dari segi pengorbanan terhadap ibu.
jom kita terjah

Lelaki itu nampak macho bila dia menyayangi emaknya lebih dari aweknya.

Lelaki itu nampak macho bila dia sanggup habiskan kredit call mak dia dari awek dia

Lelaki itu nampak macho bila sanggup dicium oleh ibunya di hadapan kawan-kawannya.

Lelaki itu nampak macho bila boleh keluar shopping dengan awek tapi membawa ibunya bersama.

Lelaki itu nampak macho bila mengingati hari ibu dan hari lahir ibunya berbanding aweknya.

Lelaki itu nampak macho bila sanggup batalkan dating semata-mata nak jaga ibunya yang sakit.

Lelaki itu nampak macho bila sanggup gunakan duit gaji pertama untuk ibu,dan bukan untuk awek.

Lelaki itu nampak macho bila berkepit tangan di shopping mall dengan ibu daripada berkepit dengan awek yang bukan mahram.

Lelaki itu nampak macho bila belanja mak makan chicken chop dan belanja awek roti canai saja.

Lelaki itu macho bila sanggup tinggalkan awek bila awek dia berkasar dengan ibu lelaki tu.

so,dari pernyataan dekat atas ni,
adakah korang lakukan semua itu untuk jadi macho?
 tepuk dada,tanya selera.Anda tahu siapa diri anda!

adakah mereka macho?huhu.

41 comments :

Abang Zam said...

kahkahkah..asal ade muka gay bawah tu??

pfffftt

Makbed said...

patutu tulih..

lelaki macho sanggup brenti rokok demi mak dia.

zie said...

bertuah kalau dpt bf yang mcm 2..hehe

HAZWAN17 said...

memang macho laki macam tu...ada la kena sket-sket dengan aku hehe

Rozuan Ismail said...

@Abang Zam

abg zam kan suka.haha

Rozuan Ismail said...

@Makbed

alamak lupa la Makbed.ok.nanti saya tulis

Rozuan Ismail said...

@zie

mmg bertuah.tapi ada ke?

Rozuan Ismail said...

@HAZWAN17

haha.puji diri sendiri nampak

fadhdeela said...

macho ke??hahhahaha ngeri je tgk muka diaorg nie :P

Meh sini: Seksinyer atris Malaysia!1

sini jugak: Celcom iPhone4 VS Digi iPhone4

budak kampung said...

lelaki nampak macho bile pentingkan orang tua dari awek sendiri..tapi gambar bawah tu agak kurang macho huhuhu

kalau malas,jangan singgah sini
kisah sebelom & selepas kahwen
dunia facebook vs realiti

Anonymous said...

hahaha.. nk copy paste boleh??

Far8 budak baik said...

guna kredit kol ibu...
waaa touch..hahaha..
klo dy dahh berkasar ngan mak..
mmg gudbye arrr kn..cewahh
haha

zacky ~786~ said...

woho~ kenPa dlm byk2 gambo laki macho.. depa gak yg terpilih.. hahahaa...

Rozuan Ismail said...

@fadhdeela

saje nak bagi sentap.

Rozuan Ismail said...

@budak kampung

bukan kurang macho.memang tak macho pon.

Rozuan Ismail said...

@Anonymous

boleh je cik anon

Rozuan Ismail said...

@Far8 budak baik

memang farid ni budak baik(tangan ke dada mata ke atas).haha

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~

zacky,sebab diorang terlebih macho.haha

nohoho =) said...

selamat hari ibu!!!
ingat lah ibu anda setiap mase...

Rozuan Ismail said...

@nohoho =)

tq sebab ingatkan.

J.Syazwana said...

gambar last tak boley bla. haha !

whitecappuccino said...

macho tak macho..pikirlah sendiri!

Aman Ibrahim said...

hahaha suke yg berkepit tgn dengan ibu dr berkepit tgn dgn bukan mahram.. very good message..

happy Mother's day..
ibu tiada pengganti..=)

qasehraihan said...

entry yg bagus..tp bila smpai part bawah..geli tgk gambr jantn 3 tu..huhu

b a m b a m ' s said...

agreed! laki zaman skang.. (certain people lar)..malu nak kuar ngan mak.. kekadang lebih2 kn bini dr emak sndiri.. hurmmm..

bukan ker emak mesti didulukan dari isteri?

Syuxer said...

hahaha...formula terbaru..

macho=gay

hell no!! hahah..

Nour Akmal said...

KIC pn ade entry pasal mak juga..huhuhu

mamawana said...

Yang 3 ekor kat bawah tu budget femes stylo, tapi cam tak sempat mandi jer.

awEEN said...

98percent dr pernyataan diatas adalah sama dengan pengarang jantung saya..huhu... pak cik biola..boleh tak saya rekues..saya nak rekues supaya anda tolong remove gambar jejaka yg 3orang tu..saya geli menengoknye..hahahaha...

Miss Meen said...

Yeay !!! Saya suka kalu lelaki menghargai Ibu lebih dr Awek..
Adakah saya akan jeles?
Oh tidak...maknanya dia akan sayang saya sama seperti dia sayangkan ibu nya ^_^

*Oh pic Aaron Aziz 0k..tapi Pic 'gay' kat bwh tue x0k hihihi =P

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana

kan.haha.terlampau macho..haha

Rozuan Ismail said...

@Aman Ibrahim

sentap di hari ibu.hik hik.

Rozuan Ismail said...

@qasehraihan

haha.kesian 3 org tuh.ramai yg geli.

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s

setuju dgn CB.mak patut didahulukan.

Rozuan Ismail said...

@Syuxer

setuju ngan formula baru ni.hoho

Rozuan Ismail said...

@Nour Akmal

oo ye ke.nanti wan terjah.

Rozuan Ismail said...

@mamawana

x baek mamawana ckp mcm tuh.

Rozuan Ismail said...

@awEEN

untung aween ada bf cm tuh.huhu

Rozuan Ismail said...

@Miss Meen

kalau dia syg mak dia ok le tuh.x perlu jeles k.

アヌム ちゃん~~ said...

tengok gambar yg last tu terus jadi tak berselera..ekekeke

Rozuan Ismail said...

@アヌム ちゃん~~

HAHA..kan kan.