Saturday, May 7, 2011

PERMAINAN FACEBOOK YANG PERNAH AKU MAIN


kalau dulu,pak cek sangat fanatik main FarmVille
game paling famous kat UKM ni dalam Facebook
hari-hari tuai.hari-hari tanam.
tak terlupa walau seminit.takut orang lain kejar.
level tuh penting.
pak cek antara yang fanatik la game tuh.
korang jangan nak tipu ye.korang sama je kan.

 pak cek nak share antara game fesbuk yang pak cek main

1)Farmville


antara banyak games,game ni paling fanatik
memang hari-hari update.
game ni perlukan kita set masa bila nak tuai tanaman,bila nak tanam
strategi untuk tambahkan pendapatan
tapi,sekarang ni dah malas.
ye la dah ada blog.huhu.
2)Fishville

 sama juga macam Farmville,
cuma yang ni kita kena pelihara ikan,cuci akuarium
hiaskan akuarium,bagi makan ikan
ikan dia comel-comel taw.suka.haha..
yang ni aktif gitu-gitu je.

3)Happy Pets
 ini game pelihara kucing dan anjing
bagi dia makan.hiaskan rumha diorang
kucing diorang comel2..anjing ni tak perlu samak ye kalau sentuh kat skrin komputer
haha..
pelik kan pak cek ni.banyak sangat maen game

4)Happy Island
Game ni adalah strategi kita untuk bangunkan pulau terpencil
dari pulau kosong kepada pulau tarikan pelancong
kena bina bangunan,bina taman untuk kemudahan pelancong
seronok kan.dapat buat bisnes sendiri

 
5)Fashion World



disebabkan pak cek minat fesyen,
jadi tak salah mencuba game fesyen ni
berangan ada butik sendiri dan hiaskan butik tu
menjahit baju sendiri dan menjual kepada pelanggan
dah terasa macam Sandra Azwan.Fashion Designer.huhu.

sebenarnya banyak lagi game lain yang pak cek main
tapi macam aktif tak aktif la
macam Mafia Wars, Sorority Life,banyak lagi la
tapi sekarang ni semua tak aktif
benda tu bazir masa je
baik berblog,dapat jugak duit.huhu
korang ada join game sama macam pak cek ke?haha
*zaman jahiliyah dulu main la game ni.sekarang dah matang.

40 comments :

fazhana said...

pernah maen gak game happy island..tapi kejap je..time awl2 ade akaun fb, mmg ketagihler!haha! tak pernah main pon fashion world..cam best je?! haha! dlu sye gilekan game baking life! perghh, memanjang duk tgk kek, risau kalau2 hangus! :)

PUTERI NATASSIA said...

haha kite same la pakcik biola . .:) putry minat jugak maen game2 tuhh kalau boring sangat . :)

J.Syazwana said...

same !!
paling suke pet society. farmville tak pernah main tapi fishville pernah. haha ! best gila rase tp sejak ade blog dah malas main game fb tuh. huhu

Amirah Adnan said...

penah main farmville jek.. tu pon kejap sbb asek mampus jek tanaman..haha

dhilla nazli said...

alamak ai.. same la kte.. hohooh..
tpi yg bese maen farmville la. penat duh tuai. las2 kne tinggal.. ahah =P

shandye. said...

ko patut try pet forest online. gle addictive. tp maw internet kenchang ar baru best. huhu...

Pijahh' de-Arr said...

ketiga ke ats sy pernah main..passtu mls nk main dahh..
hohooooo~~

Mohd Ridhuan said...

dulu2 je...
skrg xlayan dah game kat fb...
hehehehe...
layan happy island,farmville...
cafe world n ade bnyk gak yang lain...
ehhehehhe

miss.Addin said...

haha dulu main farmville, jealous tgk kebun org lain cantik ! haha

lepas tu malas nak main dah ,

Syuxer said...

saya men game cityville sampai level 64..huhu.pahtu bosan datang terus wat blog..sampai sekarang x buka2 dah cityville tuh..

azrijohan said...

pernah main farmville jekk,yang lain malas nak try..tp skrng dah x layan.dah ade blog la katekannnn

Rozuan Ismail said...

@fazhana

huhu.kawan saya minat gak baking life tuh.tggu la kek tu sampai masak ye

Rozuan Ismail said...

@PUTERI NATASSIA

itu cter dulu.sekarang dah tak dah.

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana

pet society pon wan ada main.malas je nak letak.hehe

Rozuan Ismail said...

@Amirah Adnan

tak pandai jaga tanaman ni.

Rozuan Ismail said...

@dhilla nazli

haha.farmville ni memang fenomena.

Rozuan Ismail said...

@shandye.

forest online tu apa?

Rozuan Ismail said...

@Pijahh' de-Arr

byk persaman kita ye pijahh

Rozuan Ismail said...

@Mohd Ridhuan

cafe world pon best gak.huhu

Rozuan Ismail said...

@miss.Addin

dah ada blog.FB pon jarang bukak

Rozuan Ismail said...

@Syuxer

blog ni dah jadi fenomena baru

Rozuan Ismail said...

@azrijohan

haha.betol tu.sekarang ni gila berblog la kan.

azrijohan said...

haha,sayanggg blog:)

Rozuan Ismail said...

@azrijohan

setuju.cyg blog sagat2..muah!!

aza said...

pak cek bnyk maen game rupanya..hee
:)

A'IM said...

naseb baik ang tak main poker..haha

Rozuan Ismail said...

@aza

senyap je.malu wan nanti.

Rozuan Ismail said...

@A'IM

cek baik.huhu.

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

apik pehe said...

hahaha..game fesbuk ni apik main sikit jer..

awEEN said...

saya dulu gila main farmville jugak..sanggup org yg tak kenal semata0mata nak ajak dia main farmville..nsb baik sorg je..lepas tu out dah..boring..hehehe

whitecappuccino said...

semua tak main

Rozuan Ismail said...

@BLADE EDGE

InsyaAllah

Rozuan Ismail said...

@apik pehe

bagus.tak yah main lah.huhu

Rozuan Ismail said...

@awEEN

uih,bahaya tuh,ajak org tak kenal.

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino

wc hebat!!

budak kampung said...

aku main farmvil sampai kunci jam nak bangun tanam pokok...siot...last2 dah jemu...bile fikir balik....buat ape la aku main menatang tu hahahaha

kalau malas,jangan singgah sini
kisah sebelom & selepas kahwen
dunia facebook vs realiti

Rozuan Ismail said...

@budak kampung

ini memang tegar ni.siap kunci jam.huhu

b a m b a m ' s said...

dah x main games Fb nie semua..huhuhuhu.. dulu on9 Fb semata2 nak main games jek.. sejak internet kena block nie.. malas nak main games!hahaha

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s

x pe lah CB,kita berblog pulak ye