Monday, May 23, 2011

RINDUKAN BUFFERED EARNING


Assalamualaikum dan selamat petang buat semua =)

oo yeah.petang ni UKM sangat panas.Jadi amat sesuai nak bersukan.Setelah tertunda banyak hari untuk bersukan,hari ni ada peluang lagi nak jogging untuk keluarkan peluh.Sebelum wan ke stadium,lebih elok post something dulu untuk blog ni.



Serius.memang rindukan Buffered Earning.Last dapat adalah Bulan Lepas dan sekarang ni tunggu untuk menjadi Metered Earning.Ye lah,susah kita nak maintain trafik,at least dapat BE sebagai penghargaan ok lah kan.Harap-harap pihak Nuffnang dengarlah luahan ni.haha.perasan.



Ramai kawan yang ajak join Advertlets.Dengar kata,Advertlets update setiap hari kot, earning kita,so boleh la tengok duit tu bergerak.Macam Nuffnang ni,dulu masa first time wan join,dia akan update sekali seminggu,tapi sekarang ni macam jarang je.huhu.entahlah. Tapi di hati masih tetap Nuffnang dan belum berpaling tadah.



Last BE yang wan dapat ialah tentang konsert KPOP tajaan Digi dekat Wisma YMCA kalau tak silap.biasanya blog wan akan dapat BE daripada Digi.Wan pon tak tahu kenapa sebab wan pon bukanlah pengguna talian Digi.Sebelum ini pon sama,masa konsert Justin Bieber bawah sponsor oleh Digi,Nuffnang pilih blog wan untuk BE.



Buffered Earning ni kira bonuslah untuk bloggging.nak harapkan pendapatan per klik memang susah la kan. At Least BE ni akan update setiap hari.nampak lah perubahan pendapatan tuh.Tapi syukur Alhamdulillah.setakat ini wan dah cashout 4 kali dan menunggu cashout yang ke 5.


Buffered Earning nye iklan,kalau nak cam senang je.Iklan tu asyik melekat je kat blog kita macam dah kena gam.Tak nak lari ke mana-mana walau kita refresh banyak kali. Bangglah bila dapat BE.mana taknya,rezeki tuhan tuh.sape mahu tolak kan.Tapi yang pentingnya sekarang ni aku rindukan BE baru. 



Ada sesiapa boleh pujuk Nuffnang bagi saya BE x?jealous tengok ada orang dapat BE IKEA nye contest,ada yang dapat ESPN bola tuh,ada yang dapat,MilkaDeal,pergh syoknya.Tapi ape pon tak elok jealous ni kan. InsyaAllah rezeki tuhan dah tetapkan.adalah nanti.sabar dan sabar =)

Korang ada dapat BE x sekarang ni? =)

15 comments :

zacky ~786~ said...

best laa wan.. zacky tak pernah dpt la klw cmtu .. huhuu... sob3.. tacing arr cmni..

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ zacky tak pernah dapat ke?huhu

lizz said...

dulu aderla buffering earning skang ni dah lama takder huhu

Rozuan Ismail said...

@lizz samalah.sekarang ni dah merajuk kot ngan wan =)huhu

Amirah Adnan said...

mira x penah dpt gak.. -.-'

Amirah Adnan said...

mira x penah dpt gak.. -.-'

waN Mohd Salim said...

nnasib baik dapat aku x dapat pon

Rozuan Ismail said...

@Amirah Adnan biar betol ramai x pernah dapat =(

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim x pernah dapat ke ps?

Shaherah said...

shera pun tak dapat gak.. tp sabar je lar.. tak beralih arah lg.. ehee

Rozuan Ismail said...

@Shaherah asetia dengan Nuffnang la ni ye =)

hidayah sapidih said...

tak pernah dapat jugak..algi sedih..haha

Rozuan Ismail said...

@hidayah sapidih x pe nanti dapat le tuh.sabar ok

cucu umie said...

alamak, ayie blom pernah cash out pon lh..aduyai.. tpy alhamdulilah ad B.E shjelh skrng nie..

Rozuan Ismail said...

@cucu umie wah!ada BE ke?bestnya