Saturday, June 4, 2011

5 PERKARA MEMALUKAN DALAM BERPAKAIAN



Selamat pagi..


 pernah tak korang alami sesuatu yang memalukan.
korang sudah berpakaian smart..
memang hensem habis nak pergi suatu majlis atau nak pergi mana-mana.
tapi ada benda yang buatkan anda tersipul malu =)
nak tahu apa?


1)Lupa nak tutup zip seluar.






biasanya lelaki alami benda ni.
confident je keluar dari rumah dan di tempat awam tak zip seluar.
bukan sengaja k,memang tak perasan.
jadi,seeloknya pastikan zip tertutup dahulu sebelum keluar.
jangan sampaikan ada awek tanya.
" besar ke abg punya,nak tunjuk-tunjuk."haha..




2)Baju terbalik





biasanya baju t shirt..
lebih-lebih lagi t-shirt yang color plain.
bahagian luar ngan dalam sama color je,tambah plak benang warna sama.
memang tak perasan pakai terbalik

ada satu lagi,juga biasanya baju t-shirt.
yang bahagian depan pakai kat belakang.yang bahagian belakang pakai kat depan.
kalau nak cover malu senang je,
cakap lah itu fesyen terbaru.haha.



3)Selipar sebelah lain =)





biasanya kalau pakai kasut kita perasan benda ni.
tapi kalau pakai selipar,memang kita tak perasan
lebih-lebih lagi color hampir sama.

memang benar orang kata,takkan lah orang boleh pakai selipar lain-lain
tapi hakikatnya,ada hari kita nak cepat.
sampai ambik je selipar mana-mana.huhu.




4)seluar koyak kat celah kangkang =)





ini satu lagi kes.
bila semua nak cepat g satu tempat.
terlupa la plak yang seluar tu koyak celah kangkang.

mula la tak selesa.jalan terkepit-kepit.
ala-ala model.haha.
lain kali tengok dulu seluar tu ok ke x.




5)Lupa nak pakai seluar dalam



yang ni memang serius.
bukan nak kutuk tapi ramai yang buat.


bila time nak duduk,kalau jenis pakai seluar jeans tuh
memang nampak la lurah bontot dia.
dah la pakai baju singkat adik dia yang tadika tuh.

harap muka cantik tapi nampak lurah.haha



p/s kesimpulannya, berhati-hati dalam berpakaian
perkara asas perlu dititikberatkan agar diri sendiri tak malu.

30 comments :

zacky ~786~ said...

hahaaa..~ tak pakai seluar dlm tu.. mmg tak la kan. :P

Nour Akmal said...

perkara biasa ko..huhu..
melayu kan mudah lupa..
penah kat hostel..pkai selipar sblh lain sblh lain..
byk sg kasut ka dpn pintu..main sarung je..mamai2 lagi ko..huhu

KinosKoko said...

hehe..pkai suar koyak kat kangkang tu slalu jadik..x perasan..
haha

waN Mohd Salim said...

pakai baju dedah dada pon ok huhuhuhu

salemaziz said...

hehe..entri menarik. sebab semua orang pernah alami. aku pernah kene semua kecuali sal slipa tuh..:P

JIJI YU said...

lurah pulak berdaki..yekkk..

Kalamhati said...

pakaian tu cermin peribadi kita..=)

Pijahh' de-Arr said...

zip seluar ngn koyak kat kangkang hahha..

~~

qasehraihan said...

jiji ko penah tengok ke berdaki tu??eewww...haha

azrijohan said...

ade ke org x pakai spender..?
geli gila siott...uwekk

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ tapi ada je zacky yg buat2 lupa pakai

Rozuan Ismail said...

@Nour Akmal setuju,kalau dah byk sgt selipar,redah je mana satu ,setakat nak pergi jamban kan

Rozuan Ismail said...

@KinosKoko alamak,macam mana boleh x perasan.huhu

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim itu tak tahu malu

Rozuan Ismail said...

@salemaziz erk.tak pakai seluar dalam pon..erk.

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU geli dowh cakap bab lurah daki ni

Rozuan Ismail said...

@Kalamhati setuju.we are what we wear

Rozuan Ismail said...

@qasehraihan kantoi jiji skodeng.haha

Rozuan Ismail said...

@azrijohan lupa nak pakai kot.huhu

Rozuan Ismail said...

@Pijahh' de-Arr amboi,macam dah terbiasa ye

adan said...

baru sebentar tadi pacik sy lupa zip seluar.. ahhaha

"patutlah saya rasa sejuk2 jebahagian bawah" pacik saya.

cik azeya said...

pergh. takkan sampai lupe pakai suar dalam weh. ni msti kau penah buat kan? hahaha

cucu umie said...

haha..ayie biase sellu pky baju terbalik sebb pagi2 dah kne antar adik pergi sekolah..aduyai, time rukan mamai ag..hauhau so, memang akan terbalik ah

Rozuan Ismail said...

@adan haha.sejuk semacam je kan.angin masuk dalam seluar kalau tak zip

Rozuan Ismail said...

@cik azeya oi,mana ada ok.selalu pakai =)

Rozuan Ismail said...

@cucu umie biaselah pagi2 kan.pakai amik je.dah tak tgk terbalik ke x

Muhamad Dinie said...

sume org prnah buat kan..jgan ad yg x ngaku..hahah

Rozuan Ismail said...

@Muhamad Dinie wan ngaku pernah buat benda kat atas tapi x semua la

b a m b a m ' s said...

<--seluar koyak after eksiden.. pergi spital dn keadaan memalukan..







malunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s alamak.malunya.erk.