Monday, June 20, 2011

6 JENIS WANITA | MUDAH DITIPU OLEH LELAKI




Selamat pagi.




apa khabar? ada yang tak bangun lagi ke? amboi,bukan main bangun lambat ye,tahulah cuti 4 bulan kan =). ok.malas nak cakap panjang,straight to the point. ada baca satu artikel dalam surat khabar tentang 6 jenis wanita yang mudah ditipu oleh lelaki.nak tahu siapa,jom kita terjah.




1)wanita yang mudah percaya pada lelaki


perempuan ni satu je kelemahan dia.cepat jatuh cinta.bila dah sayang tuh, semua benda yang laki tu cakap dia percaya.

 

bayangkanlah gaji boyfriend dia RM1000 je sebulan.tapi,boleh plak beli cincin mahal untuk pompuan.bila tanya mana dapat duit,dia cakap dah lama duit tu dia simpan.ok fine =).tapi, pompuan ni cepat percaya.100 % percaya.erk.kalau wan dengar,wan cakap,nampak benor nipunya.




2)wanita yang 'terdesak' nak kahwin



 wanita berkerjaya : mudah ditipu oleh lelaki



biasanya wanita yang lanjut usia.ye lah sibok cari rezeki sampaikan lupa nak kahwin.mak ayah kat kampung dah bising dah sebab jiran-jiran duk ngumpat anak dia andartu.pergh.memang pressure kan.
akibat nak tutup mulut jiran yang cibai mamcam cili api tak cukup pedas tuh,pakai sapu je mana-mana lelaki.ops memang silap besar kalau dapat laki yang kerja kikis duit je =(




3)wanita 'sosial'


wanita jenis cam ni yang suka gi kelab malam,disko,parti liar apa semua tuh memang mangsa utama laki la.motif pergi tempat cam tuh,for sure la kau nak dedahkan segala bagai.tak de maknanya kau nak cakap kau berhibur. silap haribulan pengsan sebab terminum pil tidur dalam air ,pastu dara lobos =(




4)wanita yang tidak pentingkan ilmu


ini bukan pasal soal kau ada ijazah ke tak,ini soal kau pandai tak jaga diri kau.tak guna ada ijazah kelas pertama ke hapa ke,tapi diri kau macam mainan lelaki.hari ni orang lain,esok orang lain.aish.


kalau yang dah bersuami tu,at least ada ilmu bila suami pukul ke apa ke.tahu nak mengadu kat sapa.ini tak sebab sayang suami sanggup kena pukul.memang bodoh.serius.


5)wanita yang minat lelaki kerana faktor fizikal


 sekadar gambar hiasan..



wanita jenis macam ni memang saja cari nahas.kau ingat dia hensem,kacak,bergaya, dia boleh buat kau bahagia?ops silap besar. orang macam tu kadang-kadang action je lebih tapi habuk pon tak de.

baik kau cai lelaki yang dalamannya ok dari ko tengok sifat fizikal dia yang hensem tak tahan lama.dah tua nanti celah mana hensemnya.berkedut jugak muka tuh.



6)wanita yang sabar tak bertempat.


sama macam kat atas,terlampau sayang lelaki,sanggup kepala kena pijak dengan laki tuh.huh,tak perlu la nak jadi mithali sangat,kaalu dah kena dera tuh pandai-pandailah bertindak.tak perlu nak action jadi perempuan Melayu terakhir.tak de sape nak calonkan korang jadi.


dah kena dera buatlah aduan,motif sebab sayang laki lebih-lebih tak nak laki malu,korang ingat laki tu kisah ke korang sayang dia ke x.


ok lah,harap pada semua ,jaga diri and elok-elok.jangan jadi mangsa keadaan!!

27 comments :

YanaMIB said...

ecece dh mcm abg² bg nasihat kpd adik-adiknya..mekaseh ats nasehat nih pokcik!! =)

JIJI YU said...

ahaha..aku dah wat dah n3 ni itu hari...

SyahmiFikri said...

haha.. betol..

wanita yang terdesak nak kawen selalu jadi mangsa.. keh3

cucu umie said...

ayie rasekan ramai yg menjadi faktop fizikal itu yg menyebabkan ramai perempuan yg xkawin..huhu selain dripada itu, ad yg mengutamakan pendidikan..sehingga lupe nak cari clon suami..

qasehraihan said...

waa..gua telah ditipu..huuu

Syuxer said...

aku rasa la kan..aku setuju dengan kata2 bro..

yang paling malang adalah wanita sosial..sudah disentuh sana sini dimana permata emas yang cuba dipertahankan..harus diingat dara bukan penentu keaslian permata emas tapi kekuatan akhlak dia jua

apik pehe said...

huhu.pok cik nasihat sajo..bilo nok cari nyoh sorang?hehehe

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB sama-sama

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU haha.ye ke.ops

Rozuan Ismail said...

@SyahmiFikri erk.tak sempat nak tgk kualiti bakal suami.nak segera lah katakan.

Rozuan Ismail said...

@cucu umie cikgu wan dulu pon ramai

Rozuan Ismail said...

@Syuxer jangan terlampau bersosial.buruk padahnya.

Rozuan Ismail said...

@apik pehe haha.apik tolonglah carikan

Rozuan Ismail said...

@qasehraihan erk.ada terkena ke?

..cik gugu.. said...

wahhhh kne ikut nasihat pak cek nih ;)

Tuan Tanah - Jefri said...

itulah ppuan mudah sgt terpedaya..konsepnya wanita kaum lemah..*statement sexist*

tapi laki2 pun byk gak yang mudah terpedaya...afterall, pandai2 lah bawak diriiiiii

Siti Arfah said...

Em btol2 tu. Stuju sgt2 yg first skali tu, ppuan mudh percya kt laki. ish3. Bhaye tol ppuan cmtu . Nk percye pn siast la dlu . Jgn prcye cm gtu jer .

kiwi said...

wan, cuba buat entri jenis2 lelaki yang mudah ditipu wanita pulak. rasa macam menarik je kalau ada dua2. cadangan kiwi je ni. hehe

Rozuan Ismail said...

@..cik gugu.. ikut jgn tak ikut.haha

Rozuan Ismail said...

@Tuan Tanah - Jefri yg tu laki kuat nafsu kot.haha.mudah terpedaya dg kecantikan wanita.

Rozuan Ismail said...

@Siti Arfah lelaki zaman sekarang ni muka je baik.tapi hati,Tuhan je yang tahu

Rozuan Ismail said...

@kiwi TQ atas cadangn kiwi.InsyaAllah,kena buat analisis dulu le tuh ye

ken said...

quite true ah.. haha.. tapi janganlah pergi tipu wanita :P

Rozuan Ismail said...

@ken dah wanita jgn mudah tertipu ye

Siti Arfah said...

Rozuan = Btol tu. Sush nk jmpe laki yg btol2 baek zmn skg neh .

Rozuan Ismail said...

@Siti Arfah erk.memang susah.tapi still ada ye.

Siti Arfah said...

Rozuan = Permpuan. Ada sesetengahnya mudah cair dgn ayat2 lelaki dan pujuk rayu mereka .^^