Wednesday, June 1, 2011

AMARAN BUAT BLOGGER.JANGAN SESEKALI DOWNLOAD GAMBAR PADA WEB YANG ADA VIRUS!


Assalamualaikum dan selamat malam.


sori pada semua.wan tak sempat nak update blog dan blogwalking.gara-gara laptop terkena virus.wan terpaksa ke low yat untuk format dan Alhamdulillah,everything is settled.


wan baru terkena tadi dan wan harap agar semua blogger berhati-hati lepas ni.Kebanyakan kita gemar letakkan gambar dalam setiap entri kita.Kalau gambar itu hak milik kita,tidak menjadi masalah untuk diletakkan dalam entri.tetapi,ia akan menjadi masalah kalau kita pinjam gambar tuh dari pak cek Google.


wan tadi ada download satu gambar tentang communication skill.bila wan download gambar tuh,banyak virus masuk.nak tahu berapa?25 virus yang bahaya!banyak kan! itu bermakna wan telah download gambar pada laman web yang dah kena virus!


habis melayang 30 ringgit wan.huhu,tapi tak kisahlah asalkan laptop sihat balik.


pesanan wan untuk semua blogger


hati-hati bila download gambar pada pak cek Google.pastikan gambar yang didownload adalah pada laman web yang tidak dijangkiti virus


gunakan anti virus yang canggih sikit.jangan harap yang free je.sebab kita tak tahu bila virus nak datang serang =)


wan harap agar peringatan ini berguna untuk semua.Semoga lebih berhati-hati di masa depan!

24 comments :

Izamir Ridzwan said...

antivirus kena kuat

Nour Akmal said...

errr..
alamak..emmm...tkt jg..buat mse ni blm tkena..
baik cegah dulu kan..

Rozuan Ismail said...

@Izamir Ridzwan setuju ngan IR. antivirus kena hebat =)

apik pehe said...

wan...kalo la wan suh apik format..apik amik rm10 jer..hehehe

zacky ~786~ said...

uit.. bahaya gak ek.. ishk3.. virus oh virus..

khaifaiz said...

scan dulu sebelum bukak

Terbelog said...

bahaya woo...follow kamu

NURUL NADIAH MAMAT said...

tq atas peringatan...hati2 lain kali...hee~~~

Rahmad said...

gna kaspersky bagus untuk kesihatan laptop.

nadiemsharmz said...

lappy saya xdek antivirus.....lalala

kiwi said...

laptop kiwi dh tua, tak larat nak terima virus kot. hehe

Muhamad Dinie said...

sekarang teknologi makin maju tapi masalah camni still ade lagi..

Rozuan Ismail said...

@Nour Akmal prevention is better than cure =)

Rozuan Ismail said...

@apik pehe wan boleh je mtk tlg kawan wat.tapi bila diorang format,diorang tak de byk program asal acer =)

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ mmg bahaya.wan dah gelabah tadi =)

Rozuan Ismail said...

@khaifaiz wan ni memang malas skit nak scan.

Rozuan Ismail said...

@Terbelog TQ follow =)

Rozuan Ismail said...

@NURUL NADIAH MAMAT TQ akak atas peringatan =)

Rozuan Ismail said...

@Rahmad ramai org kata.bila tnya pakar tak de istilah hebat untuk kaspersky

Rozuan Ismail said...

@nadiemsharmz ini lagi mantap ni.memang kebal la laptop x de antivirus =)

Rozuan Ismail said...

@kiwi virus pon dah kesian kot =) x nak ganggu.hoho

Rozuan Ismail said...

@Muhamad Dinie virus ni memang akan ada sampai bila2.

budakkampung39 said...

oi2...macamane tu...adesssss....camne nak tau ade virus ke tak...kang abes komputer aku nih

Rozuan Ismail said...

@budakkampung39 wan pon tak thu cm ner.beli antivirus kuat ckit la.