Monday, June 20, 2011

ANAK BONGSU =)




Assalamualaikum kawan-kawan.




wan anak bongsu.ada sape-sape anak bongsu jugak?angkat kaki,tangan ke belakang.haha.kan ada yang patah tulang pulak nanti.erk.apa first impression korang bila sebut anak bongsu?


"anak bongsu manja der,nak bertepek je ngan mak dia,,"


"kalau awek tanya wa,wa cakap wa anak sulong.malu la kalau kantoi wa anak bongsu.."

"anak bongsu ni poyo r,semua nak lebih.naik menyampah tol,,"




antara perbualan orang yang tak dapat terima kenyataan yang dia anak bongsu dan tak dapat jadi anak bongsu.Ada aku kesah korang nak dengki?haha.





anak bongsu-manja &penakut.




wan anak bongsu dalam family.jadi manja sikitlah dengan mak ayah dan adik beradik.jiwa sensitip beb.mudah terasa.bila kena tegur sikit,mulalah tarik mulut muncung macam Donald Duck.kalau dah terlampau terasa,jatuh jugaklah air mata jantan ni.




tapi,wan rasa bahagia jadi anak bongsu.semua orang ambik berat.I loike =) tujuh ratos kali.. mak ayah mesti tanya,dah makan ke belom,sihat ke x?hik hik terharu sungguh. yang best abang-abang suka lah belanja makan sana sini.pergh,sape tak nak makan free kan.dah orang belanja,sapu je la habis-habis.


lu jangan kacau wa k.wa anak bongsu, wa banyak back up besar k =)



jadi anak bongsu ni,memang mak ayah jadi back up besar.kalau abang marah,report ayah.haha.nanti ayah marah balik.owh,terasa amannya dunia macam ni.ops nampaknya ada orang mula cebik muka dengki.haha. wan tahu Marya mesti tak suka entri ni.betolkan.tapi,wan tak delah senakal adik dia.huhu =)




walau wan anak bongsu,tapi mak ayah tetap tegas dalam didik anak.kalau wat slaah tetap kena hukum.bontot setakat kena belasah ngan lidi ,standard la bai. kalau tak diajar,sampai bila jadi bangang.betul x?




pernah satu masa,aku merajuk ngan mak ayah aku,habis semua orang kena keluar dari dalam rumah,sebab wan nak wan sorang je dalam rumah tuh.tetiba wan rasa takut plak dok sorang,wan suruh diorang semua masuk balik.haha.apa da.kelakar gila kenang zaman kecik.




ape pon,memang seronok bila jadi anak bongsu.erk.ada yang dengki ke?haha.tak suka anak tengah sebab selalu kena pinggir.
tak caya tengok entri ni

40 comments :

kiwi said...

Anak bongsu?

Saya!

Saya!

Saya!

Bukan anak bongsu!

Hehe :D

eyjalukman said...

kdg2 ank bongsu ni annoying sikit . haha tp best part nk suh dy mintak pape kt parents . haha

::anak jawer:: said...

same la kita anak bungsu... mmg betul org cakap anak bungsu ni manje...tapi jgn lupa...harapan parent kat kita...ape dy harapkan dari anak yg pernah diorg manjekan sgt2 dulu.. besar tanggungjawab tu...

Mra Mastura said...

aku pn anak bongsu! keh3. gile manje kau sampai mcm tu nak semua org keluar~

Syazween Farisya Hasan said...

saya ! anak bongsu anak tengah anak sulung != anak tunggal !

nazirulhazwan~ said...

Anak bongsu boleh pau abg akak yg da kerja.tu yg paling best.dem

SyahmiFikri said...

walau gua bukan anak bongsu!

tapi dah rasa diri macam anak bongsu.. hoyeehhh!

cucu umie said...

yes...ayie anak sulung..lain lol perangai anak bongsu dengan sulung nie..kehkeh sellu bongsu akan diberikan keutamaan..haha

Shafiq said...

Hai anak bongsu! :-) Anda telah ditag saya, anak sulung, dalam satu contest.

http://shafiq-asimplelife.blogspot.com/2011/06/contest-blog-saya-comel.html

IRmasha said...

tp kn xde la semua bongsu mcm 2.. sy kira dikirakn bongsu gak sbb pgl adik. not because it's manja @ what,dorg spend lg byk mse ngn mak n ayah. kbykkn y lg tua,dh awl2 cri kerja.. oleh sbb y bongsu dh menghadapi n nampak pelbagai kejadian di depan,ia mengajar mereka utk lebih matang dn th cre mjge ati mak ayah.. :)

ice cream said...

haishh...cik icecream pun anak bongsu..tp cik icecream x suka jadi anak bongsu..selalu kne buli ngan kakak2 n abg..=(..dieorg selalu complot untuk knekan cik icecream sebab dieorg jelez babah cik icecream syg cik icecream lebih..hehee

KiD said...

gua anak number dua.. hehhehee
Kenapa Iklan Nuffnang Tak Keluar?

AzwanRamli said...

anak bongsu? not me...hahakaka

HAZWANmohd said...

anak bongsu jugak! haha
yelah kan. spoil~
tp saye tak pandai mcm abg saye... hee

Benrauf said...

gile manje. haha. tapi aku rasa yg paling bestnya adik bongsu ni sebab backup ramai. kalau gaduh dgn member, berderet abang-abang besar dia dtg. keje skolah tak siap berderet tolong buatkan. haha.

Rozuan Ismail said...

@kiwi lor,ingatkan anak bongsu tadi.baru nak suruh jadi geng.haha

Rozuan Ismail said...

@eyjalukman annoying tapi diperlukan.haha

Rozuan Ismail said...

@::anak jawer:: anak bongsu ni memang mak ayah letak harapan yg besar dalam hidup.besar pengorbanan tuh.

Rozuan Ismail said...

@Mra Mastura mestilah.aku kan manja kelas pertama.haha

Rozuan Ismail said...

@Syazween Farisya Hasan haha.ambek,semua title ko dpt.

Rozuan Ismail said...

@nazirulhazwan~ haha.part ni aku terlampau suka.hik hik.

Rozuan Ismail said...

@SyahmiFikri erk.x dapat terima kenyataanle tuh yg dia bukan anak bongsu.

Rozuan Ismail said...

@cucu umie nama pon bongsu,ayie,mestilah manja sikit.

Rozuan Ismail said...

@Shafiq TQ tag.InsyaAllah wan join =)

Rozuan Ismail said...

@IRmasha setuju dengan pendapat anda.

Rozuan Ismail said...

@ice cream haha.diorang dengki le tuh.hoho

Rozuan Ismail said...

@KiD erk,x de dalam senarai.haha

Rozuan Ismail said...

@AzwanRamli x kesah pon.haha

Rozuan Ismail said...

@HAZWANmohd x pandai x pe.itu bukan penentu segalanya.cehh ayat jiwang je

Azwa Azee said...

Anak bongsu..ok sy dgn megah mengaku..hehehe..kalau tang belanja tu memang sapu habis-habisan lah..heheh..

Rozuan Ismail said...

@Benrauf haha,dulu masa sekolah,mak aku tolong siapkan kerja sekolah aku.haha

Rozuan Ismail said...

@Azwa Azee kita kena bangga yang kita anak bongsu.huhu

Azwa Azee said...

Wan> memanglah bangga yang teramat..heheh

b a m b a m ' s said...

CB anak 2nd lst..and memang kekadang berbulu jugak ngan si bongsu nie! hahahahahahah...

Rozuan Ismail said...

@Azwa Azee haha.hidup anak bongsu!!hehe

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s dengki le tuh tak dapat jadi anak bongsu.haha

Mama Kembar 3 said...

anak bongsu mmg manja & jadi kesayangan. like my younger sister, forever the 'baby' of the family, dah kawin pun still 'baby' hehehe

Rozuan Ismail said...

@Mama Kembar 3 haha.title baby tuh memang tak kan hilang walau dah kahwin.

Marya Hana said...

haha. adek aku depan org baik, belakang org, macam MOMOK.

kau pon lebih kureng je kot :P

Aimi Syakira said...

Saya pun anak bongsu gaks!Best2 jadi anak bongsu.nak apa sume dapat.Tapi akak sy pun sama je.nama pun 2 org je adik badek.kehkehkeh!Nice blog u have!:)