Monday, June 27, 2011

ANNOYING DALAM PENGGUNAAN SMS





Selamat pagi kawan-kawan.jom kita tengok benda yang annoying dalam SMS.




 sekadar gambar hiasan.




antara punca clash dalam couple,
semalam,hari ni esok ,lusa dan bila-bila, 
soalan yang ditanya oleh si perempuan dalam SMS kepada couplenya,




"awak,awak.. saya cantik x ? ".




100 kali pertama ok lagi,bila dah masuk kali ke 101,
 lelaki tu akan jawab.




"cantik sangat. macam muka Ugly Betty kena letak lada dekat bontot.."
(sambil tangan ke dada,mata ke atas)




perlu ke tanya soalan sama setiap masa,nak kena makan penampar try lah =)





*****************************************************************



ini lagi satu isu dalam SMS,
mak aih,taw la short message,tapi jangan lah singkat sangat sampai nak baca pon x boleh.




"sy ctk x hr ni. mti ak kt sy ctk.sy sk ak ckp cm tu."




kalau wan dapat mesej cam ni,wan delete je.x faham apa kebenda.kitaplak kena fikir apa yang dia tulis.memang annoying betol.





padahal dia nak cakap, "saya cantik hari ini,mesti awak kata saya cantik, saya suka awak cakap macam itu"




 

40 comments :

Encik Luncai said...

paling annoying kalau dapat text ala2 pelat budak2 kecik.. "kitew antok la nak tito..igt manje ke text mcm tu..

Mr Danel said...

HAHA! hero pun sme rasa geram
tapi kdang2 hero pun pkai short form! nan lecturer pun hero kdng2 terpkai! pas2 kna marah!adeh! ahha..

tapi shooknye ti lect trus call hero! jimat kredit! tapi selang2 uh kena lah marah!

heheh

waN Mohd Salim said...

huhuhuhu betol betol ... huhuhuuhuu dak kang ni .. send messege tah ape yang die tulis .. huh

::blog anak jawer:: said...

betul la... kdg buat habis krdt je tanya balik ape dy nk ckp sebenarnye... haha

-Yok mampir diluk = ”gua” wanita...

NURUL NADIAH MAMAT said...

stuju dgn luncai...ada jgak kaum lelaki g anta msj mcm tue...huhu....

terbelit lidah...

KiD said...

mmg rosak sms camtu.. kekadang tak paham.. hahaha
Walker untuk Anak Anda | Sweet Cherry Terbaik!!

LittleGurl said...

masa muda2 dulu (eceh) slalu gak nak message macam geli-geli. hahaha. skang ne bile dah meningkat dewasa,ayat kena penuh baru rasa macam cool je. wakakakaka..errr tapi tade la ayat-ayat geli macam 'itew kan itew kan...' eeeuuwwwwwww

Lina said...

ohhh sy takleh baca sms budak2 skrg...pening jap kepala...dah jd cam budak baru blaja membaca lak kekdahnya

iPai said...

aku tak annoy, tp aku rasa kesian kat diri sendiri .. sebabnya macam org buta huruf tak reti baca ..

salah kita ke, atau salah diorg .. haddoi .. susah2 ...

Azwa Azee said...

teknologi semakin canggih.. bahasa pun mestilah canggih kan..;)..huhuhu

cik Lea said...

mt aku tu mesti awak ker?

aish..igt kan mati aku...

memang sgt sgt annoying!

cucu umie said...

mesej yg ke-2 tu memang ayie xfham sepatah haram pon..aishhh, memang xsuka guna short form sgt..tkot orng xfham..heh

Afsar said...

dulu mak aku maki gak guna short form ni..tapi skang, dier lagi short dari aku..wakakaka

Isteri Encek Bard said...

adeh short nyer sms

Qaseh dalia adelia said...

hahaha .. ase mcm nak baling fon je kan ..geram

budak kampung said...

sejak aku pakai aipon aku mesej orang pon full text sampai diorang kate aku skema...peduli hape

Shafiq said...

Hehehe. setuju sgt2.. kdg2 ada sms camtu, saya padam je. Boleh je ringkas2, tapi janganlah sampai penerima tak paham. :-)

Pak Syahot (sYaHir) said...

mmg x phm yg 2nd tu...haha

Syuxer said...

aku pun tarak faham sama itu short form..punah ranah bahasa..huhu..try short form bhasa inggeris lagi ranap hehhe

b a m b a m ' s said...

ayat last sumpah x paham..2 x baca + translation from wan baru CB paham.. hahahahah

Abang Stalker said...

hahaha..dia ckp cmni la wan, "sy cutik x hari ni.mati aku kat sy cutik.saya saka aku cakap cam tu" ni baru btl bahasa org asli hulu.haha..org asli pny bhs pun bole fhm lg.

Rozuan Ismail said...

@Encik Luncai kalau dapat yang pelat cm tuh,memang nak kena makan penampar free. =)

Rozuan Ismail said...

@Mr Danelkalau ngan lecturer memang kena pakai ayat penuh,kalau tak,mesti tak dilayan.

Rozuan Ismail said...

@Mr Danel kalau dengan lecturer,mesti kena penuh,kalau tak,tak dilayan

Rozuan Ismail said...

@NURUL NADIAH MAMAT betol ke ada laki hntr msg cm tuh?mcm x sesuai je

Rozuan Ismail said...

@LittleGurl wah,pengakuan eksklusif tuh.

Rozuan Ismail said...

@iPaibukan salah kita,salah diorang.huhu

Rozuan Ismail said...

@Azwa Azee haha.kiranya bahasa seiring teknologi lah ye

Rozuan Ismail said...

@Afsarhaha.mak u dh lawan tauke nmpknya ye

Rozuan Ismail said...

@Qaseh dalia adelia kalau fon murah bolehlah,kalau Ipad,x kn nk bling.huhu

Rozuan Ismail said...

@Shafiq ringkas yg tlampau.huhu

Rozuan Ismail said...

@Syuxerx perlu short form bahasa inggeris,ejaan penuh pon salah.

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s amboi CB,3 kali baca ye

Rozuan Ismail said...

@Abang Stalker haha.bahasa ke benda le nih.pening nk fikir.

アヌム ちゃん said...

suka jugak guna x tu..haha

アヌム ちゃん said...

tp yg sgkat sgt tu tak suka la..suka 'x' je..ganti tak..heee

apik pehe said...

hehe..memang parah kalo kiter guna singkatan masa mesej orang tua..hehehe

Rozuan Ismail said...

@アヌム ちゃん setakat x tu boleh la,sebab standard la ramai orang guna.

Rozuan Ismail said...

@apik pehe memang nak kena caryt dengan orang tua lah kalau bagi short form,mana nak faham kan

AkMA said...

haha , sy ade tnye bf sy pasal prtnyaan tu . tapi sekali je la . kang tnye bnyk2 kali kene penampar mcm pak cek biola kata.mesej memang pendek betol , sy mmbacanya pun tak fhm kali prtama . yg kali kedua baca , baru fhm .