Monday, June 6, 2011

CARI FOLLOWER CARA PUBLISITI MURAHAN.




Selamat petang.




tetibe rasa happy girang tak terkata.petang ni last class.
oo yeah.student mana tak suka kalau sebut last class.
maknanya lepas ni waktu petang ,wan boleh terbongkang tidor.
atau update blog sepuas hati.
tunggu nak exam je lah nanti ye =)




 ajak orang follow blog cara senang tapi..



ok,wan nak cerita.
cara baru untuk blogger cari follower.
tapi serius wan anggap itu semua cara publisiti murahan
yang ni adik beradik "i follow you,you follow i la"



 menggunakan facebook sebagai medium untuk orang follow.



tapi yang ni lagi advanced.
guna facebook untuk ajak orang follow blog dia.
nak tahu macam mana taktik dia.
ok.korang tenangkan fikiran dulu k.
sebab takut ada yang sentap dan terasa,atau korang pon dah terkena.
pada yang sentap.maaf.ini pandangan peribadi,




korang mesti selalu dapat invitation untuk join event kan
macam gathering blogger ke,jemputan majlis kahwin ke.
kira nanti adalah notification sampai untuk tanya korang
adakah korang nak attend,not attend and might attend.
kalau perasan.kan kita boleh invite ramai orang kan.




tapi,benda ni telah disalahgunakan oleh sesetengah blogger.
wan pon tak faham apa motif diorang ni.
diorang create satu event semata-mata nak ajak blogger follow blog dia.
motif?wan ada dapat 2 kali invitation,tapi wan wat bodoh je.
hebat diorang ni,pandai cari kesempatan.







takkan lah kemaruk sangat nak follower.
kalau nak sangat,kau pergi je pasar malam.
kau jual lah apa-apa kat customer,kalau diorang beli,kena follow blog korang
itupon kalau terdesak sangatlah ye =)
tapi itu pon cara yang agak murah bagi aku.




aku tengok biasanya blogger yang baru nak bertapak.
mungkin diorang teruja tengok follower blogger hebat.beriban-riban kot
korang ingat blogger yang femes tu buat cara cam tuh ke nak bykkan follower
korang better fokus dekat kualiti entri
bila entri bagus,follower akan datang dengan sendiri.
bukan dengan cara macam itu.




mungkin korang berjaya dengan cara "mahal" tu
tapi bila korang perasan, korang punya follower ramai beribu-ribu
tapi entri korang tak de orang komen
blog korang trafik rendah.
dan apa lagilah..
sebab apa? korang cari follower secara paksa dan tak betul





Aku pon tak sempurna
tapi satu je pesan aku,fokus pada penulisan dan entri.
bukan pada follower yang beribu.

62 comments :

Anak Ulu Cheka said...

kome sokong tu ;)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sy pun ada dpt invitation mcm tu.. Bkn ckp follower tak penting tp takat follow jer lepas tu tak masuk2 dh blog kita pun tak guna. Orang akan clik blog kita bila entri kita menarik minat org utk baca. So, belajar utk tulis entri yg org suka insyaallah org akan selalu baca, komen & follow. tak perlu la mengemis follower mcm tu.. nampak sgt mcm terdesak

::blog anak jawer:: said...

betul..dulu masa mula2 nak bertapak ade gak la guna cara mcm tu...skrg dah malas dah...sbb lepas follow blog kite...dah tak nmpak dah kemane pergi nye...tak pernah pun nak singgah balik...

-Yok mampir diluk = orang asli...bahaya pendakwah berbayar...

Pijahh' de-Arr said...

ye betul tu pak cek..~~

tpi org baru nk mula berblog nih tak tau lagi lah..so..tak kisah la..
*baru lagi abaikan
*teringt msa mula2 saya brblog..huhuhuu
============ksah lama========

tpi tpi y byk folowers tu mngada pksa org suruh folo..hishh =.="
y tu tak phm

amniey91 said...

betol pak cik..cik Am sokong...:)

jom share pendapat...
http://amniey91.blogspot.com/2011/06/jom-share-tentang-hobi.html

J.Syazwana said...

errr mungkin dia masih baru and tak tahu lagi selok belok blog. nanti dah lama2 mesti dia sedar sendiri. huhu

kiwi said...

eh cara baru ke ni? kreatif betul cuma tak kena tempat. haih~

hakeem kira said...

nanti ai buat event yu kena attend tau . u follow ai ,ai follow yu . lol

sarah-najwan said...

mmg betul..
nk folower ramai
kena rajinlah bw..folo2 blog org dahulu..perkenalkan blog kita jugak..

akak igt zmn kumpul folower dulu..foloooooo ajo asal msuk blog org..dan org akn folo balik..

skrg..mikirkan buat n3 ajo utk dikonghsi bersama..jika ada yg folo..akak akn folo back..

yg penting..nk folower ramai..kita pom musti rajin2lah folo org..

JIJI YU said...

hurm bagi aku la ek..lantak le deorang wan..dah care deorang..ehhe..

Rozuan Ismail said...

@Anak Ulu Cheka TQ auc

Rozuan Ismail said...

@THE LEKAT LEKIT STORY wan bukan nak kutuk diorang tapi wan nak bagitahu,cara tu merugikan diorang je,nanti org follow bukan sebab nak baca entri,tapi sebab dah disuruh.

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: diorg follow sebab nak byk follower bukan nak baca entri kita.sebab tu ada yg follower beribu tapi x de org nak baca entri.

Rozuan Ismail said...

@Pijahh' de-Arr ada jugak yg byk follower paksa org follow?mcm2 perangai,biarlah follower tu follow blog kita seadanya.jgn dipaksa.

Rozuan Ismail said...

@amniey91 nanti wan terjah k

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana wan sekadar bagi nasihat.itu hak individu untuk terima ke x.mana boleh paksa kan

Rozuan Ismail said...

@kiwi wan pon baru perasan.tapi tak pelah,kita cuma sekadar nasihat.

Rozuan Ismail said...

@hakeem kira haha,ko memang nak kena serang.hoho

Rozuan Ismail said...

@sarah-najwan setuju ngan akak.kita suka blog org tu,kita followlah,kalau dia suka,dia follow,kalau dia tak suka,jgn paksa dia.

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU yeah.everyone has their own way.sekadar menasihat.

vampire's lovex said...

wooo canggih..guna fb lak..

Rahmad said...

yang penting entri ada qualiti..
barulah banyak yg secara automatik klik button followers..

ArELeEz said...

klu kita menulis seikhlas hati, insyaallah.. follower tu akan dtg sendiri..

Rozuan Ismail said...

@vampire's lovexedebans la katakan.

Rozuan Ismail said...

@Rahmad setuju.follower sekarang sudah bijak.

Rozuan Ismail said...

@ArELeEz setuju dengan areleez.tak perlu paksa org utk follow .diorg dtg sdiri

b a m b a m ' s said...

x prnh dpt lagi..hehehe..stakat event ajak join GA tuh ade lar.. :P

LifeIsDreams said...

owh mcm tu ehh..saya org baru kat blog ni....penulisan yg baik sgt penting supaya org x boring bila baca blog kita..v(^_^)v peace

Himmymaru said...

hehe...
nasib baik tak pna dapat invitation mcm tuh...
dan saya buat blog pun bukan nak carik followers ramai but kepuasan dalam penulisan.
pape pun, SUKA BLOG pakcik biola. bese jadi silent reader je. ^_^

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

stuju dgn point yg last tu. tumpukan jer pd penulisan n entri. kalo org suka, diorg akan follow. xperlu susah2 nk promo sampai mcm tu..sharing is caring..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

KiD said...

tak dapat pun invitation tu... hehhee

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s lepas ni dapat le kot.

Rozuan Ismail said...

@LifeIsDreams selamat berblogging. sentiasa hasilkan entri yang menarik k.

Rozuan Ismail said...

@Himmymaru tq jadi silent reader blog wan.x sangka ada jugak org nak jadi silent reader ye =)

Rozuan Ismail said...

@BLADE EDGE TQ atas sokongan anda.

Rozuan Ismail said...

@KiD oo ye ke.wan ada dapat 2 kali.

waN Mohd Salim said...

hahahhaa kawe dapat banyak lah mende cem ni

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wahhhh mcm2 care nk upfolower ek...akceli if folower yg ramai td xde loyal reader pon xde guna blog tu kan...bio sikit reader tp folower tu mmg LOYAL gile ngn kite...betoi kne kualiti kan entry..bru laaa org suke mai tgk..

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim pastu delete x?hoho

Rozuan Ismail said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) biar org suka blog kita kerana entri =)

athirah said...

tahu xpe... byk gila kot event ni... rimas kottt

Rozuan Ismail said...

@athirah kalau rimas,delete je.huhu

Diyana Abd Rahman said...

betui betui! setuju sangat :D

Rozuan Ismail said...

@Diyana Abd Rahman TQ diyana =)

sweethOneY said...

yesss i like!!

betul2, tension kot berderet invitations kt home FB tu, bukan apa pun. ajak follow la, suruh undi lah apa lah. Semak tau semak???

P.s Hi, salam kenalan. Hehehe

feyus said...

Apa yang penting bagi blogger adalah info atau post yang berguna dan menarik itu sudah memadai untuk org rs seronok membaca blog kita. tul tak bro?
Google makin Kreatif

Rozuan Ismail said...

@sweethOneY wan boleh terima lagi kalau mintak vote,tapi bila create event untuk ajak org follow.memang x leh blah.

Rozuan Ismail said...

@feyus setuju.biarlah org follow blog kita sebab entri.bukan sebab kita paksa

Peja - Pendapatan Dengan Blog said...

Huhuhu, peringkat awal dulu, saya pun camtu. Tapi bile menyedari, takde gunanya follower ramai tapi xfollow pun artikel kite... Tak gune gak kalau camtu.

Artikel terbaru:
Siapa Ada Baby?

Rozuan Ismail said...

@Peja - Pendapatan Dengan Blog x de guna buat benda tu

azrijohan said...

setuju 432 %

Rozuan Ismail said...

@azrijohan TQ

ken said...

mesti dapat follower yang ikhlas :)

Rozuan Ismail said...

@ken setuju dengan ken

misscha said...

follow blog pak cek biola dgn hati yg ikhlas....

jemput singgah n follow(kalau sudi ek)

http://misscha-cecite.blogspot.com/

Rozuan Ismail said...

@misscha tq,nanti wan visit.

wannurfazrini said...

aku pun dapat kot. bukan stakat mcm ni, ajak vote pun ade. hadeihhh murahan betul. tak terlayan makkkk!

Rozuan Ismail said...

@wannurfazrini biaseletuh,nak buat mcm mana kan

Muhamad Zaki Zafir said...

ingtkn stkt dia tinggal link kt chatbox suruh follow balik.rupenye ade lg yg dhsyt mcm ni eh.haih,penat kejar trafik ni.bila nk menulis tu dh x enjoy dh, asyik fikir trafik je.

Rozuan Ismail said...

@Muhamad Zaki Zafir ada je yg macam ni.nak buat mcm mana kan.biarlah.

Noni Safuani said...

Saya sangat setuju! Like your opinion on this one ^^

Rozuan Ismail said...

@Noni Safuanitq noni