Thursday, June 9, 2011

CONTEST MUDAH | KENALI PAK CEK BIOLA





Selamat petang.




ok.kali ini wan akan buat satu segmen.
segmen ini sangat mudah dan ringkas.
semua orang layak untuk join =)






caranya ialah.
anda cuma perlu menjawab soalan di bawah ini
dan letakkan jawapan anda dalam komen pada entri ini.
tidak perlu buat entri baru untuk segmen ini.





SOALAN YANG DIKEMUKAKAN ADALAH SOALAN TENTANG HIDUP PAK CEK BIOLA




SOALAN PERTAMA
Apakah nama sekolah sewaktu Pak Cek Biola di sekolah menengah?
klu : Sekolah Berasrama Penuh, Lelaki sahaja, Berada di negeri Perak



SOALAN KEDUA
APAKAH MAKANAN KEGEMARAN PAK CEK BIOLA
Klu : sejenis nasi, berwarna kuning, kalau ada salad lagi sedap =)



SOALAN KETIGA
APAKAH CITA-CITA ASAL PAK CEK BIOLA SEWAKTU KECIL?
klu : pakaian putih,rumah sakit.


SOALAN KEEMPAT
APAKAH SHOPPING COMPLEX YANG MENJADI FEVERET WAN SEKARANG
klu : wayang,bowling,Selangor.



SOALAN KELIMA
APAKAH SUKAN KEGEMARAN PAK CEK BIOLA
Klu : berpasukan, bola, gelanggang.




senang bukan soalan itu.
jom ajak kawan-kawan semua untuk jawab soalan ini.
blogger yang paling tepat menjawab akan direview.



TARIKH TAMAT: JAM 9 MALAM INI

16 comments :

LUTFI SYAFIQ said...

bantai jer ok?

1. STAR Perak
2. Nasi Ayam
3. Doktor
4. IOI Mall Puchong
5. Bola Tampar

Heheh, konfem salah. :P
Sekadar memeriahkan acara

cikbintang said...

1)MCKK
2)nasi ayam
3)doktor
4)wangsa walk??ahaha
5)bola keranjang

b a m b a m ' s said...

jawapan!! :P try n error..hahaha

1. Malay College Kuala Kangsar (MCKK)
2. Nasi Ayam
3. Doktor
4. The Mines
5. Bola Keranjang

errrr..kalau salah pon kira betol jugak ar! hehehe

gadis melayu said...

salam.. atia nk join..^_^

1.Malay College Kuala Kangsar(MCKK)
2.nasi ayam
3.doktor
4.Mines,Serdang
5.bola sepak

puteraduyong said...

1. MCKK... agaknya la wan...
2. Nasi Ayam...mesti la kan... :)
3. Doktor... takkan nurse pulak kan
4. Alamanda, putrajaya
5. Futsal...standard la lelaki.. :)

JIJI YU said...

hahah nasi ayam je aku dapat jwab

waN Mohd Salim said...

alamak .. kan maen susah nye soklan demo .. uhuhuh x leh join

waN Mohd Salim said...

aku try jawap :

1. berasrama penuh
2. kalau ada salad lagi sedap =)
3. rumah sakit
4. wayang
5. bola

cucu umie said...

ayie try jawab aw...

1. Sekolah berasrama penuh tungku abdul rahman (STAR).

2. nasi ayam

3. doktor

4. city square @ bukit bintang (ayie tak thu ah area selngor tu ad shopping complex apa tpy terjah jeah)....

5. futsal.

Kalamhati said...

Mak aih!akak kena gali2 dulu ni..hehe

cikbintang said...

eh2..jap pmbetulan ahaha
1)mckk
2)nasi ayam
3)doktor
4)midvalley
5)bola sepak

.: immi :. said...

mencuba nasibb

1. Kolej Melayu Kuala Kangsar
2. Nasi Ayam
3. Doktor / Jururawat Lelaki
4. Sunway Pyramid
5. futsal

nadia said...

pak cik biolaaaa..
nadia cuba jawab ye..
xtau betul salah jnji nadia cube sbb nadia nak sngt di review pak cik biolaaa... pleaseeee. :)


1. MCKK.
2. nasi ayam.
3. doktor.
4. xpasti la pak cik biola.. bnyk sngt.
5. bowling.

yatie Awang said...

1. sekolah menengah sains teluk intan

2. nasi ayam

3. jururawat ( jururawat lelaki ye )

4. 1 plaza complex

5. footsal

entah betul ke tak, kakak pun belum pernah sampai perak ke, selangor ke...ni nak kena jawab soalan, kakak bantai je ni haha

IQBAL ZARIN said...

1) MCKK
2) Nasi Ayam
3) Doktor
4) Mines, Serdang
5) Bola Tampar

mebi ko nak disqualified kan aku kalau aku btol semua. hahahaha.. x bleh2! (konfiden je betol semua)

MissDT said...

1) MCKK
2) nasi ayam
3) doktor
4) one utama
5) bola sepak