Saturday, June 18, 2011

FOBIA.





Selamat malam.




fobia.
setiap orang ada fobia tertentu.
fobia tu mungkin secara natural,atau selepas mengalami sesuatu.
ada yang fobia lipas,fobia tinggi atau gayat. dan banyak lagi.
wan pon nak share apa yang wan fobia.



1)fobia dengan ular .



boleh tengok entri dekat blogger ini
serius wan fobia dengan ular.
lebih-lebih lagi bila masuk toilet.
citer dia macam ni.satu hari wan masuk jamban.
wan tutup pintu jamban tuh dan buang la kan.


tengah syok membuang tuh,wan perasan ada benda panjang
berada kat celah pintu toilet
alamak.ular!! terus wan jerit dan mak datang bukak pintu jamban
jamban kampung kan jenis yang boleh bukak dari luar.




ayah kata anak ular tedung selar masa wan kena tuh




sampai sekarang wan bila masuk toilet,
wan akan tengok dulu celah pintu toilet tuh.
manala taw kot2 ada lagi kan. 







2)fobia dengan anjing


yang ni paling latest la.
hari tu wan jalan kaki dari Bandar Kajang ke KTM Kajang
ingatkan dekat,tapi 20 minit jalan.letih tol kaki ni.
wan ada lalu satu kawasan gelap.
tetibe wan rasa macam ada anjing tepi wan dan nak gigit telinga wan
memang kawan wan kata sikit lagi nak kena anjing tuh




 pada tuan anjing,ikatlah anjing tu jauh sikit,tak pasal-pasal susahkan orang




celaka tol.kalau kena,tak pasal-pasal nak samak.
luka tu lain cerita la kan.
tuan anjing tu ikat anjing dia dekat tiang.
tapi betol-betol ikat tepi jalan dan tali pengikat tu panjang
bodoh tol la tuan anjing ni.letak la jauh sikit.
nasib baik umur aku panjang. 




banyak lagi sebenarnya fobia nye.
cukuplah kat sini dulu.
korang ada fobia dengan apa-apa tak.jom share! 

24 comments :

::blog anak jawer:: said...

fobia dgn ular..geli pn ad..

Roti Telur said...

tengah tidur,ular lalu sebelah badan ja..nasib baik sedarr..huhu..fobia.

Syazwan said...

saya fobia dengan kucing.

Tieyha said...

tieyha fobia ngn labah-labah..ta kisah la kecik ke besar ke kerangka punya ke..yg penting mende tuh labah-labah...gle taw..asalnya dr tgk cter tarantula la yg bisa dye blh bunuh org tuh...huh

Rahmad said...

gua fobia dgn kerbau..

aritu gua pakai baju merah..
kerbau tu kejar gua mcm nak bunuh gua..
nasib gua sempat panjat pokok nangka..

Umedia Network said...

Tak suka anjing. Bnyk kerja nak kena buat kalau kena gigit anjing. :(

kiwi said...

kiwi fobia dengan pacat! eeeee..... ngeri!

cucu umie said...

wan kita same.. haha ayie takot serius dengan ular..kalo kt jalan tu sellu jumpa..arghhhhhhhhhh mcm nak ngis pon ad..haha

Shafiq said...

Fobia dengan angsa...dari kecik kena sudu je.. :-)

Kalamhati said...

fobia ngan ular..huhu

KiD said...

kid fobialess.. hhehehe
Gambar Bapa Mithali | Selamat Hari Bapa 2011

Cik Miera said...

miera fobia dengan katak.. huhu.. geli pun ada

J.Syazwana said...

tak penah fobia tapi tak suka spider. geli. hehe

Budak Botak said...

He3, KTM kajang tu memang dok belakang2.

safwanmahzin said...

besa kena kejar dengan anjing yang kecik ala2 ciwawa..hermmm pagar kawad pon lepas den lompat....kalau anjing kurap xla takut sangat..tapi fobia ngan anjing belaa..ntah pape jee..hermmmm...


geli plak dengan bnda berkaki banyak macam centipede...aiyoo serius geli ma..............

Mama Kembar 3 said...

mama paling takut ulat & cacing, pernah terbangun panik tengah tengah malam sbb mimpi ulat naik atas badan, yukss!

Sunah Sakura said...

huhuhu...saya fobia dengan lipan...

Azuan said...

jauh tu ktm dgn bndar kjg...

Encik Luncai said...

fobia dengan ular..geli

Syuxer said...

aku fobia ngan ular,labah2,lipan..

aCu said...

hahahaha. wanje, abesla. ular tu dah intai wanje.

Nour Akmal said...

mmg KIC fobia dgn ni..

azalia hjsalleh said...

fobia jugak dgn ular

budak kampung said...

aku paling fobia ngan kumbang kecik warne hitam tu.alaaaa yang ade tanduk tu..yang tangan2 ade duri tu...grrr walaupon binatang tu kecik tapi aku eiiiiiiiii.......