Sunday, June 12, 2011

HARI JADI.ORANG PUTEH SEBUT BIRTHDAY.





Selamat pagi.




 happy birthday =)




Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy birthday to ....(sape2 je la yang sambut birthday hari ni)
Happy birthday to you..




sebut pasal hari jadi.erk
aku pon tak faham kenapa orang panggil hari "jadi" ?
jadi apa?ultraman?superman?
kalau hari lahir tu,faham la jugak aku.
hari aku lahir kan.hehe =)



sepanjang aku duk atas muka bumi yang cantik ni,
aku baru sekali sambut birthday.
tu pon zaman aku kecik berhingus
nak basuh berak pon mak tolong.huhu.
first time aku sambut birthday,masa aku 6 tahun.




 ala2 gini la kek aku.walau lagi comel sebenarnya =)

masa tu bapak punya la sanggup
bawak motor kapcai dia tu pergi bandar beli kek.
aku ingat lagi kek aku tu kaler biru.biru tak semestinya otak blue k!!
aku ni dah la jenis tak reti potong kek.bpaak main kebesar aku potong kek.
dah tak macam kek dah
memang tak de bakat tol la.



mak plak masak macam-macam..
punyalah aku kedekut nak ajak ramai kawan.
aku ajak yang dekat-dekat rumah je.
ye lah kan ajak ramai2 dapat makan sikt je kek tu.haha.



aku ingat lagi aku dapat hadiah dari jiran aku
aku dah tahu hadiah apa dia nak bagi,sebab masa dia bungkus hadiah tu
aku dah ngintai dari tingkap..haha




 hadiah jiran aku bagi.ops kantoi =)




kau nak tahu hadiah apa?
Cornflakes yang dalam kotak tuh
mesti yang mak dia tak habis pakai buat kuih raya ni.haha
jahat betol aku nih.orang bagi hadiah pon banyak songeh.haha.




sampai sekarang ni,aku dah tak sambut birthday
sebab birthday aku dalam cuti sekolah
kalau kat u ni cuti sem lor,sape nak celebrate kan
haha.macamlah kalau birthday aku time study orang nak sambut kan?
hoho.x de maknanya.





ok lah.saje nak wat entri ni
teringat plak zaman kecik-kecik dulu
pada yang sambut birthday bulan ni.Happy Birthday!!

33 comments :

cucu umie said...

ayie memang xperanh smbut birthday kecauli member2 ayie birthday..memang ayie knekn mereka lol..haha lagi2 dengan tepung, telur and air..mcm biase lol..haha ayie smbut pon mase kecik..itopon dlm 3kali kot..hehe

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana xpernah dapat adiah dari mak sebelom nie ,. tapi taon lepas mak bagi ,. ciap buat suprise party ,. best ^^

solomolo said...

teringat masa kat U...
ngah study, tetibe pelepuk...
pale kna tempek telur...
agak mendidih jugakla masa tu...

::blog anak jawer:: said...

dulu xcited la nk sambut bufday...skrg ni kdg bufday sndiri pun tak ingat...hehe

-Yok mampir diluk = tuntut hak pusaka ketika mereka masih ada...segera..!!!

Rozuan Ismail said...

@cucu umie ok letuh byk jgak sambut.tambah skali belacan ye.haha

Rozuan Ismail said...

@Nur Syazana Mohammed Sani syok gila surprise birthday party.

Rozuan Ismail said...

@solomolo haha.memang bengang la kan.

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: haha.tanda dah tua ni

azalia hjsalleh said...

alomost every year sambut.
since masuk univ, celebrate dgn kwn2
best sgttttttt

safwanmahzin said...

dah besar2 baru la rase birthday2 ni.sebab umur dah makin meningkat..=D

Rozuan Ismail said...

@azalia hjsalleh pergh.memang syok every year celebrate.

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin haha.dah terbalik plak.bila besar baru celebrate.

nelly said...

nelly sambut birthday lak masa 8 tahun ..
kek nombor 8 besar2 !!
hahaha

pauline said...

teringat sya kena tipu pada BDAY tahun lepas.. =.= sangatlah tidak best.. XD

hana sudradjat said...

saya pun x fhm gak knp 'hari jadi'...apa yg jadi? 0_o

JIJI YU said...

haha ku tak pernah ank sambut pon besdey..sali g sambut bsdey orang je..leh makan free

sarah-najwan said...

akak pom xpenah sambut besdey..huhu
anak4 akak pom sama..mmg xpenah sambut dlm erti kata sbenar..jemput org dtg mkn2..hehe

hanya sekadar ucapan saje dan adalah sebutir kek..tu pom kongsi utk 3 org besdey..jimattttt!!!..heheee

Fadzmie Mohamad said...

Hari Jadi = Hari KeJADIan kot. Haha.

Entri terbaru: tragis

gedek! said...

happy 'bird' day

Rahmad said...

brthdy aku tak sambut sejak lahir lg..
tapi sambut dengan wish jer dari kwan2 jer..hehe

Rozuan Ismail said...

@nelly wah.besar mana kek tu ye.

Rozuan Ismail said...

@pauline kesiannya.tapi kenangan best kan =)

Rozuan Ismail said...

@hana sudradjat mungkin hari kita jadi manusia kot.huhu

Rozuan Ismail said...

@JIJI YUoo.nak makan free je eyk.hehe

Rozuan Ismail said...

@sarah-najwan memang jimat 1 kek 3 org.

Rozuan Ismail said...

@Fadzmie Mohamadhaha.mungkin.

Rozuan Ismail said...

@gedek! hua hua.angry bird ke?

Rozuan Ismail said...

@Rahmad ok le tu wish kan.dari x dpt pape

azrijohan said...

errr,da x igt bile wat party bufday...a long long long long long time ago;p

Rozuan Ismail said...

@azrijohan hehe.cer ingt blik.huhu

safwanmahzin said...

ala kadar jeee.....makan2 dengan kawan2...yelahh..hehe=)

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin pon boleh.haha

yuNeRD meaowho said...

same la kita. birthday waktu cuti. same je cuti sekolah ke cuti sem. memang public holiday malaysia pulak. haha. XD