Wednesday, June 15, 2011

JANGAN HUKUM SESEORANG KERANA SATU KESILAPAN





Selamat pagi.



 perlawanan akhir piala FA yang dijuarai oleh Terengganu




Mesti ramai yang sudah tengok dan saksikan
kejuaraan piala FA musim ini yang disandang oleh Terengganu.
tidak kurang juga ramai yang menyalahkan 
Daudsu, pemain pertahanan Kelantan
kerana menjaringkan gol sendiri
yang menyebabkan Kelantan gagal membawa pulang piala berprestij itu.




 Daudsu




mana taknya,kemunculan page-page bodoh di Facebook
dan nama Daudsu hangat di Twitter.
Kenapa perlu salahkan Daudsu?
Apakah kerana kesilapan itu,dia dihukum sebegitu?
Come on guys,be matured!!



everyone is not perfect =)
everyone makes mistakes.
bila mereka menang,mereka diagungkan.
kaulah Wira sejati,kaulah pahlawan kami!
tapi bila mereka kalah,
kau hancurkan harapan kami!



itulah manusia.
gemar sangat menghukum orang lain hanya satu kesilapan sahaja
bukankah itu semua adalah takdir
dan bukankah kita perlu percaya kepada takdir.
terimalah keadaan itu dengan sebaiknya
dan percaya bahawa setiap yang berlaku ada hikmahnya.



mungkin itu giliran dia yang melakukan kesilapan.
giliran kita,mungkin belum lagi
dan mungkin kesilapan kita lebih teruk dari kesilapan Daudsu
Wan juga tidak menyalahkan peminat negeri Kelantan
kerana mungkin impian mereka cukup besar
untuk melihat piala FA kembali menjejak negeri mereka.



Namun begitu,adalah lebih elok jika kita tak salahkan sesiapa
atau menuding jari akan salah siapa
sebaiknya,memikirkan kenapa itu berlaku?
dan apakah yang perlu dilakukan
kepada kelantan,anda masih boleh menebus kekalahan anda
dengan Piala Super yang akan datang!




persatuan bola sepak Kelantan



Tahniah kepada KAFA(Persatuan Bola Sepak Kelantan)
kerana melakukan sesuatu yang matang
dengan tidak mengenakan tindakan disiplin atau menukar posisi Daudsu
itu adalah tindakan bijak kerana
satu kesilapan hanyalah sekadar kesilapan
dan bukannya disengajakan.



untuk artikel mengenai ini,boleh klik di sini.

32 comments :

alien said...

seb baik dulu final arsenal barca xde facebook lagi
kalau tidak ada la fan page kami benci lehman.. lehman punca kekalahan..
hehehehe

::blog anak jawer:: said...

kate mmber yg tengok bola hari tu...bola mmg dah terbang betul2 depan gol...tinggal nk masuk je...kira ok la pemain ni ade niat nk selamatkan...dah nak masuk gak...xde rezki la tu...tp tu mmber ckp la..AJ tak tengok ari tu...hehe

-Yok mampir diluk = wordless Wednesday#2...

YanaMIB said...

sengal kn dorg nih..psl bola pn nk kecoh..ada yg komen kt blog ujang, siap ckp ganu menang bkn satu kebanggaan sbb org len yg mskkan gol..hehh..klu dh menang tu menang jugak..xkisah la apa cara pon..janji namanya menang..haha sila setuju dgn aku!! =P

jaya jr said...

hehe,sokong wan..bola 50-50..camne nak buat..daudsu da try yang terbaek,tapi termasuk gol sendiri..nat wat camne lagi..lagipon bukan lepas gol tu terus kalah,,ade 30 minit lagi..

safwanmahzin said...

ciannn dieeee....xpe menang kalah adat..nnati kan ade g..boleh cuba g..=)

Fadzmie Mohamad said...

Ada mulut mengatakan Daudsu terima rasuah untuk melakukan gol sendiri tu, which is bagi aku, tersangatlah bullshit. Hmm.

:: wordless wednesday #3 ::

pena rozie said...

Kite bukan sempurna....

cucu umie said...

btol2 ckap wan tu..xper dipersalahkan dausu tpy jadikan smgt untuk meang piala yang seterusnya.. incya-ALlah pasti nty piala tu ad kt kelntan yer

J.Syazwana said...

bese lah orang Malaysia ni suka sangat nak menghentam orang. btw rasanya kalau daudsu tak tertanduk bola tuh gol jugak kot sebab belakang tuh ada je pemain terengganu tunggu.

anamizu said...

manusia cantula..
silap skit je mmg smpai mati le diungkitnye..heshh~


*rindu PCB :)

Epola said...

ambo ore klatey. ^,^
nahhh, smua org penah buat silap la. biasalah tu, lumrah kehidupan. daudsu, dont worry. rmai lg sokong awk instead of group2 ntah pape kt fesbuk tu. nyampahs~

Rozuan Ismail said...

@alien nasib baik x de FB

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: at least ada usaha kan =)

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB erk.setuju ngan ujang.haha

Rozuan Ismail said...

@jaya jr x de rezeki kan

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin itulah.masih byk lagi peluang lain.

Rozuan Ismail said...

@Fadzmie Mohamad mulut org mana boleh tutup kan

Rozuan Ismail said...

@cucu umie Amin.mudah2an dimakbulkan

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana dah nak gol kan.nak buat macam mana

Rozuan Ismail said...

@pena rozie setuju dgn rozie

Rozuan Ismail said...

@anamizu alamak.rindu PCB yer

Rozuan Ismail said...

@Epola we pon nyapoh tgk fan page gapo bendo tah

apik pehe said...

tau takper...
salah jer terus ramai nk kondem..
bagi apik..kiter sepatutnyer terus sokong..ader satu perlawanan jer lagi untuk liga..

puteraduyong said...

adat main bola...banyak dah berlaku camni...bukan kes pertama atau yang terakhir...

Rozuan Ismail said...

@apik pehe org kita ni memang suka condem je lebih.

Rozuan Ismail said...

@puteraduyong diorang mcm x dpt terima kekalahan tuh

eyjalukman said...

alaa, eyja bkn fan bola . so tk tahu nk cmnt ap .

Rozuan Ismail said...

@eyjalukman eyja wat senyap je.

b a m b a m ' s said...

bese lar..pemenang disanjung..pengalah di BOOO..hurmmm

apa2pon..tganu menang!hahahah

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s cik CB sokong tganu ke?

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail
sokong n9..tp xde.. baik sokong tganu..mana leh sokong kelantan.. dia dah rampas player n9..hehehe..

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s haha.relax je.biaselah curi2 player.huhu