Tuesday, June 28, 2011

KAU CANTIK,AKU LAGI CANTIK =)




Selamat petang.




apa khabar kawan-kawan? Alhamdulillah.hari ni dapat rest dekat rumah.penat sangat badan ni sebab semalam sibuk berjalan dengan kawan-kawan tengok filem Laddaland dekat KLCC.




kali ni wan akan bercerita tentang satu spesies manusia yang fikir dia je lebih. sejak kecik lagi kita dah boleh tengok perangai diorang ni.dan kadang-kadang melarat sampai ke tua.nak buat macam mana,dah tabiat kan =)



situasi A
"mak aku ada belikan aku teddy bear " si A berkata.

"Si B menjawab " setakat teddy bear kecik tuh,aku letak dalam stor je,mak aku boleh beli 10 teddy bear macam tuh "




situasi B

"semalam ayah aku belanja makan pizza " si A berkata

"ayah aku hari-hari bawak aku g makan dekat pizza Heart.x kecoh pon "si B mengejek.




situasi C

" cantiknya retis tuh,mesti pandai make up " si A berkata

"setakat retis muka cam tuh,muka aku lagi cantik,natural beauty tak perlu make up" si B cakap dengan bangga.




susah betol kalau cakap dengan orang yang berlagak ni.dia je nak menang,dia je yang betol.kalau betol diva ok la jugak,ini tak de lah segah mana pon,cakap je lebih.orang macam ni ,baek tumbuk sambal belacan letak kat mata dia.




apa yang kita dapat mesti dia boleh dapat.pastuh,dia perkecilkan pulak apa yang kita dapat.kononnya dia boleh dapat lagi hebatlah.erk.jangan cakap saja der,cer nak tengok.cakap je lebih tak guna jugak.huhu.



amboi kau Uncle Barrack,berlagaknya muka u nyah.
(sekadar gambar hiasan)




macam mana korang handle orang macam ni? korang sentap kan dia balik ke cam ner.kalau wan la kan.wan sentap jer diorang ni.nak tahu macam mana?




"cantiknya i kan wan.i rasa i lah wanita paling cantik kat dunia ni.betol x wan" seorang wanita cakap dekat wan


wan jawab " memang kau cantik nyah,kaulah wanita paling cantik kat dunia ni, memang kau dilahirkan untuk jadi cantik " ayat perli sambil buat trademark "mata ke atas tangan ke dada




 kau memang cantik nyah!! haha

21 comments :

Rahmad said...

masa budak2 selalu ak dengar yg mcm ni..

semuanya maw menang, x maw kalah..

JIJI YU said...

ni reka citer je kan

Rozuan Ismail said...

@Rahmad nama pon budak2.huhu

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU mestilah. nak sedapkan cerita. tapi realitinya,memang ada pon manusia spesies ini =)

Nzyrahun said...

haha,kawan aku selalu cakap mcm tu lol

cucu umie said...

kahkah..kalo ayie memang akan sentap yer ah... xad makne nak beri muka..dia jer lebih..tension

::blog anak jawer:: said...

tak yah layan org mcm ni... mmg ape pun diorg tak nak kalah...hehehe

-Yok mampir diluk = anak jawa ni perempuan ke..??

-Yok mampir diluk = video motivasi terbaik... sallehuddin al-ayubi versi anime...

anamizu said...

alololo gambar yg last tu :
"kau mmg cantek nyah"
ngeee~~










lots of luv:
DIARY-KECILKU

saiazuan said...

haha sombong btl jwpn2 dia :D


check out my new header, on #Transformers3 mood~
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html :D

..cik gugu.. said...

mmg ade yg cmni..

prasan hebakkkkkkkk..

najihah sahami said...

haha..makhluk ego tinggi..

Muhamad Dinie said...

ni mesti kes nak mnang je ni..haaha,,XD

salwaismail said...

salwa buat GA. kalau berminat nak jadi sponsor, bagitau okay? boleh tambahkan hadiah.
:)

Cik Farah said...

HAHA. memang banyak dah dok jumpa org camnie. :D

eyjalukman said...

haha muka bdak atas tu famous kott .

Rozuan Ismail said...

@cucu umie hilanglah tension kita bila dia kena sentap

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: betul tuh,baik wat bodoh je

Rozuan Ismail said...

@..cik gugu.. ntah apa yg hebak sangat tuh.

Rozuan Ismail said...

@najihah sahami ego dia ni mmg tahap dewa

Rozuan Ismail said...

@eyjalukman kan muka haziq tuh

FasiHaH SupiaN said...

masalah betul org yg macam nie....haiii xnak kalah.hehehe