Sunday, June 12, 2011

KECIK LAIN, BESAR LAIN.




Selamat malam.




ok.just a short entri =)
sebab malam ni ada parti special =)
parti liar lagi..oo yeah!!




jom kita borak pasal zaman kecik-kecik dulu.
masa kecik dulu,punya kemain hafal doa tu doa ni.
sebut je doa apa,doa masuk toilet,keluar toilet
sebelum makan,selepas makan..
pakai baju,bukak baju,semua ada doa sendiri.
gamaknya tak nak lah buat kerja dengan Seth Tan..ops silap..Setan..



meatball IKEA



sejak dah besar ni pulak,nampak je Meatball dekat IKEA tuh
pakai terkam je ye.dah lupa dah nak baca doa makan
bila habis makan,BURP..keluar angin atas bawah.sudah!!
masuk jamban jadi kes lain pulak,dah nak terpancut,
mana sempatnya baca doa.haha
manalah doa yang gila duk hafal zaman kecik tu ye =)
sekadar ingatan untuk diri sendiri dan semua.





 serbuk pencuci TOP



itu baru bab doa,zaman kecik-kecik
masa suci ala murni semurni sabun basuh TOP tuh.
bukan kemain,apa la abang tuh,asyik dok pegang tangan awek dia
dosa taw.Tuhan marah.
tapi itu zaman kecik la,bila dah besar.
erk 2X5 je rupanya.
lurah bontot tu jugaklah tempat ko nak korek ye..
euw.ko tak geli ke..
cantik macam mana orang tuh,tak de maknanya najis dia wangi =)



masa kecik-kecik dulu,
depan mak bapak baik gila.
mak suruh g sekolah,ikut je cakap mak abah
mak suruh g ngaji Quran,ikut je cakap
almaklumlah,nak dapat title anak paling Mithali of the Year
Kalau la Digi Wow Awards ada buat anugerah tu,sure diorang nak masuk.
tapi itu zaman kecik,dah besar ni,mak bapak pon mangsa kena tendang




 DIGI Wow Awards



itulah kita semua.
wan pon tergolong sekali sebenarnya.
masa kecik-kecik perangai kita lain.semuanya baik.
tapi bila dah besar,kenapa kita boleh lupa apa yang kita dah belajar?
kemana hilangnya ilmu tu semua.
pelik bukan.sepatutnya bila dah besar nilah
kita lagi matang dan bijak.
bukan makin bodoh dan kurang ajar.



Saya berpesan pada diri sendiri dan menyeru kawan-kawan
jom kita muhasabah diri.
Semoga seglaa yang berlaku menjadi iktibar untuk kita semua.
ada sesiapa lagi yang tak mengundi untuk feveret kaler cokelat M&M's
jom mengundi dan peluang untuk dapat voucher menarik =)
nak join,klik gambar bawah ni k



24 comments :

JIJI YU said...

kalo makin besor makin tak ceredik..ade sumthing wrong dgn kepala hotak le tu..

..cik gugu.. said...

wahh suka sgt n3 nih ;)

cucu umie said...

hehe..same jer mcm ayie juga..lagipon mase kecik kita tidak thu apa2 dan pemikirn kita pon biaselah msh dikwal oleh family lg..lah nie dh beso, kita kne fikir sendiri..hehe jom jadi budak balik dri segi pergailah..hhhoho

KiD said...

besar lain... kecik lain...
bek layan tiket 'Our World, Their War'

apik pehe said...

isk3..ader lak korek kat tempat situ..haishh

misz sheyla said...

mase kecik kwn nk buat ape semua tak boleh...kuar la ayat.. " nanti tuhan marah"...nanti kena campak dalam api neraka

::Hanyll:: said...

betul tu~saye pun same.dulu mase kecik satu muqaddam tu hafal.surah2 lazim tu boleh la sikit2.tapi skrg?nk bace quran setgh helai sehari pun payah..aduhai~bab pegang tangan tu..same lah..saye pun buat cmtu mase becinte dlu.ish2~ tau buat~

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU otak mereng kot.haha

Rozuan Ismail said...

@..cik gugu.. TQ cik gugu

Rozuan Ismail said...

@cucu umie jom jadi budak =) wan suka

Rozuan Ismail said...

@KiD erk.nape komen sama mcm tjuk entri.hoho

Rozuan Ismail said...

@apik pehe haha.acah je tuh

Rozuan Ismail said...

@misz sheyla masa kecik tu innocent sgt

Rozuan Ismail said...

@::Hanyll:: erk.sentap ke.sori.

Sunah Mohammad said...

kadang2 sebab pengaruh rakan sebaya, pun manusia boleh berubah... jadi pandai2 la berkawan.. :)

Isteri Encek Bard said...

wan belanja ieb meatball.. miahahhaha

Rozuan Ismail said...

@Sunah Mohammad setuju,pengaruh rakan sebaya sangat kuat

Rozuan Ismail said...

@Isteri Encek Bard IEB la yg belanja.huhuwan study lg.

safwanmahzin said...

zaman kecik2 memang comel ahh.skank ni pon comel gak pa..cuma umur dah makin meningkat terlampau banyak sangat menaakul ilmu sampai dah loaded sangat kot...hehe=D

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin haha.skang ni comel ke.erk.

アヌム ちゃん said...

anboih glemer betul meatball ikea nih ye.huhu

Rozuan Ismail said...

@アヌム ちゃん mestilah,sedap pulak

b a m b a m ' s said...

vote saya jugakkk!!heheh

terliur tgk meatballs tuh..wuwuuu~

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s CB belanja la mitbol tuh