Wednesday, June 22, 2011

KENAPA NAMA KAK YAH MASUK BERITA HARIAN?




Selamat petang =).




lagi bape jam nak bukak puasa.tak sabar rasanya.oh ya,tadi wan ada belek-belek dekat Berita Harian Online,kot-kot ada cerita hot lagi kontroversi.tapi tak best lah. Wan tertarik dengan slaah satu tajuk utama akhbar.




"Kak Yah dipercayai masih dalam negara "




erk.sape tu kak yah. Kalau akak Rosmah ke a.k.a. Big Mama Malaysia,saya kenal lah.ini sape pulak kak yah ni?tetiba teringat jiran wan, nama dia kak yah.tak kan dia plak?motif masuk paper kan?




so,wan terjah lah ape pasal diorang ni nak cari kak yah ni. rupa-rupanya kak yah ni seorang bomoh keturunan siam, tapi dia dah menyebabkan kematian salah seorang pesakit dia kat Terengganu dan polis katakan yang dia sekarang ni tengah sembunyi dekat Rantau Panjang Kelantan.




erk.bomoh sebab kematian pesakit?ish,bahaya nih.pada yang suka sangat jumpa bomoh tak bertauliah tuh,jangan amalkan jumpa bomoh tuh,entah betol ke tak,dia tu bomoh. kan kalau dah sampai mati,sape susah.




yang mati tu seorang pemuda.dia ada penyakit misteri.yang boleh bawak mati,masa rawatan ngan bomoh tuh,bomoh tuh masukkan paip getah dalam mulut atas alasan nak keluarkan makhluk halus.Tapi disebabkan minum kuantiti air yang banyak,mangsa mati.




serius bagi aku la kan.aku tak percaya lah bomoh ni.mungkin ada yang bertauliah,tapi kebanyakannya gebang je lebih.cakap tak serupa bikin.pandai ubat tuh lah ini lah,padahal habuk pon tak reti.



p/s pada pengguna celcom,ada punya peluang untuk menang RM50,000 setiap minggu.nak join,klik sini ok

12 comments :

JIJI YU said...

rantau panjang tu dekat umah aku je

cucu umie said...

aishhh..xad kerja ker nak masukkan paip dalam mulut...kalo xreti nak jadi bomoh, xperlu kot nak menyeksa orng lain..

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU lor,duk klate ke?

Rozuan Ismail said...

@cucu umie entah bomoh tuh,action je lebih.hish.

Mialia said...

pcaye sgt dengan bomoh

KiD said...

kak yah.., oh kak yah.. pi at wan tu.. hehhehe
Gambar Anak Happy

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

rantau pendek di mana pulak

Azwa Azee said...

permpuan ke yg jd bomoh tu? mmg ad dgr berita pasal ni..igtkn bomohnya lelaki

Rozuan Ismail said...

@Mialia jgn percaya bomoh,nanti khurafat

Rozuan Ismail said...

@KiD jangan datangk at wan,takut,huhu

Rozuan Ismail said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o mana ada rantau pendek?hehe

Rozuan Ismail said...

@Azwa Azee haah.bomoh tu perempuan