Wednesday, June 8, 2011

KENCING MALAM.





Selamat malam.




masa zaman kecik dulu, wan selalu ada masalah ni.
masalah kencing malam.
dulu je,masa zaman kecik.dah besar ni mana ada dah.hik hik.
wan pon tak tahu kenapa wan tak dapat nak control kencing malam ni.




 kencing malam sering berlaku pada kanak-kanak.




macam contoh wan kan.
sebab kenapa wan kencing malam adalah bermimpi.
dalam mimpi tu,wan nak pergi toilet.
dah masuk toilet,wan kencing la kan.
wan ingatkan wan memang dah betul-betul kencing dalam toilet.
rupanya bermimpi.masa tu memang tersedar.
sebab rasa basah dah tilam tuh =)



sebab utama kencing malam adalah mimpi



sebab tulah mak bapak suruh kencing dulu sebelum nak tidur.
lepas tuh,ada yang urut minyak panas yang boleh elak kencing malam
wan rasa hampir majoriti kanak-kanak alami kencing malam
mungkin sekarang ni agak kurang.
sebab budak kecik pakai pampers,tapi masih berlaku kebocoran.
tapi,tak kanlah yang sekolah rendah pon nak pakai pampers jugak kan =)




wan kalau tahu wan kencing malam.
pagi esoknya tuh,mesti wan senyap je.
wan tak nak mak tahu yang wan kencing malam,walaupun semuanya terkantoi
yelah,penat mak nanti nak cuci tilam.
sebab tu mak wan suruh wan tidur atas toto je
senang nak basuh,sembur febreeze je.
kalau atas tilam besar dan tebal,memang silap besar la kan =)



korang pernah alami tak kencing malam waktu kecil?
blogger yang ada anak kecil,mesti pernah alami benda ni kan.
biasalah,budak-budak sanggup kencing atas tilam
daripada bangun pergi toilet awal pagi.
takut kot.hantu la apa la.hehe.



ada sesiapa tahu ubat tak nak bagi kanak-kanak kencing malam?
mungkin kita boleh share bersama =)
TQ  kerana sudi baca entri ni.





jom semua join contest yang sangat menarik.


30 comments :

Marya Hana . said...

hakhak. mesti tipuuuu ni.
sampai skang kencing malam an..?

Pijahh' de-Arr said...

benci pak cek wan nihh..!!

huhuuu..mengingkan kan sy kisah hitam ni..

grr,..~~


#HAHA~~

cucu umie said...

haha..sepupu ayie untul now masih kencing malam wlopon dh sekolah men..xsilap ayie ad care nak hilngkan kencing malam tu tpy xpasti lol berkesan @ x?? huhu

waN Mohd Salim said...

haahaha ko kencing kat katil .. ish ish ape daaaaaaa ko ni .. buat susah mak je bersihkan hahaha

oit mane banner hang .. kawe nak pasang kat sidebar ni ha

zie~azharizalira'z said...

huhu., anak bua ira pon smpai skang still kncing malam,,bile cuti2 nih ,die ade blik kmpung,penat la mak ira dok ari2 kene jemur toto y da basah kene kencing ank bua ira ni,, mlm2 puas nk pjuk die suh kencing dlu b4 tido,,tp still kncing jugak,,nk d pkai kn pampers die da besa,, sabo je laa, hehe,:D

Rahmad said...

kencin malam tu perkara biasa bagi kanak-kanak..

Rozuan Ismail said...

@Marya Hana . eyh .mana ada.malu2.huhu

Rozuan Ismail said...

@Pijahh' de-Arr erk.tak sengaja ok.

Rozuan Ismail said...

@cucu umie sekolah menengah kencing lagi?

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim dah siap dah banner tu.mana ad kencing atas tilam.atas toto la

Rozuan Ismail said...

@zie~azharizalira'z x pe lah.cucu punya pasal kan.haha

zacky786 said...

hahaha..` wan .. zacky sampai darjah 6 kot still kencing mlm lagi.. :P
malu2..

..cik gugu.. said...

hehehe last kencing mlm mse umur tut.................

hiiii mane leh btaw ;)

Rozuan Ismail said...

@zacky786 alamak,nape gtaw.huhu

anamizu said...

adehh cik ana pun dedulu gitu gak..
erkkk malu!! :P

Rozuan Ismail said...

@..cik gugu.. top secret le tuh.haha

Rozuan Ismail said...

@Rahmad nama pon budak kan

Rozuan Ismail said...

@anamizu huhu pengakuan eksklusif

Orang Kampung said...

biasa la time budak2..
hehe..
klu besar, mmg nk mkn penampor.. hahaha

Sunah Mohammad said...

sama la... heheheh... mimpi tu pun sama gak... semua orang cam tu keee???

Rozuan Ismail said...

@Orang Kampung memang bagi penampor lah.besar2 pon kencing malam lg.haha

Rozuan Ismail said...

@Sunah Mohammad sama le kot

Mama Kembar 3 said...

budak budak mmg slalu ada problem ni kan? tatau laa apa petua nak bg stop. rasanya si kembar nnt pun akan slalu 'banjir' di tengah malam gak, dah laa 3 org, jenuh laa nak basuh cadar tilam semua huhuhu

Rozuan Ismail said...

@Mama Kembar 3 memang penatlah mama nanti kan.ye lah.kalau tiga2 kencing malam cm ner.mesti letih la nak cuci tilam

qasehraihan said...

hahahaha...pernah gak alami ni..

Rozuan Ismail said...

@qasehraihan alamak kantoi =)

armouris said...

lagi info tentang kencing malam di SIHAT SELALU - Hipnosis Atasi Kencing Malam

Rozuan Ismail said...

@armouris tq for sharing.

download mp3 said...

mas bagus infonya tolong kunjungi balik blog kerenku http://infosejati.blogspot.com kasih komentar juga ya

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Pernah lah jugak. Budak kecik kan. Hehe. :)