Thursday, June 9, 2011

KEPUTUSAN CONTEST MUDAH | KENALI PAK CEK BIOLA




Selamat malam




ok.Alhamdulillah.
setelah tepat pukul 9,seramai 14 peserta telah join.
mesti ada yamg rasa mereka dah jawab dengan betul atautidak kan
untuk menyatakan jawapan yang betul atau tidak
jom kita tengok jawapan yang sebenar



SOALAN PERTAMA
Apakah nama sekolah sewaktu Pak Cek Biola di sekolah menengah?
klu : Sekolah Berasrama Penuh, Lelaki sahaja, Berada di negeri Perak 
JAWAPAN : MCKK (Kolej Melayu Kuala Kangsar)



SOALAN KEDUA
APAKAH MAKANAN KEGEMARAN PAK CEK BIOLA
Klu : sejenis nasi, berwarna kuning, kalau ada salad lagi sedap =)
JAWAPAN : NASI AYAM


SOALAN KETIGA
APAKAH CITA-CITA ASAL PAK CEK BIOLA SEWAKTU KECIL?
klu : pakaian putih,rumah sakit.
JAWAPAN : JURURAWAT LELAKI



SOALAN KEEMPAT
APAKAH SHOPPING COMPLEX YANG MENJADI FEVERET WAN SEKARANG
klu : wayang,bowling,Selangor.
JAWAPAN : MINES SERDANG


SOALAN KELIMA
APAKAH SUKAN KEGEMARAN PAK CEK BIOLA
Klu : berpasukan, bola, gelanggang.
JAWAPAN : BOLA TAMPAR




Itulah jawapan yang sebenarnya.
Tiada siapa yang dapat jawab semua soalan dengan betul.
jom kita tengok siapa yang jawab paling tepat.




ini adalah blog kawan wan di UKM.jadi tak hairanlah 
dia jawab 4 betul dari 5 soalan.
kalau nak edisi sentap menyentap,cer tengok blog dia
memang terbaik =)





Cik Bambam atau CB ni memang dah lama kawan wan.Dia jawab 3 jawapan betul daripada 5
untuk entri yang kelakar dan simple,jom terjah blog dia =)



gadis melayu pon dapat jawap 3 betol daripada 5
kalau inginkan entri yang simple dan best
jom terjah blog dia =)




TQ pada semua yang join =)
Pada yang berjaya tahniah diucapkan.
pada yang kurang berjaya cuba lagi =)

22 comments :

zacky786 said...

oh tidak..~ zacky tak sempat join ke ? huhuu.. :(

Rozuan Ismail said...

@zacky786 x sempat.mungkin tak perasan kot

waN Mohd Salim said...

hahha susah bebenor soklan tu yeeeee .. huhuhu

Marya Hana . said...

tahniah.. rajin diorg nak selesaikan soklan2 kau yg SUSAH banget tu.. hehe :)

darkbatman said...

byknye soklan dia.. :(

puteraduyong said...

wah 2 je betul...haha...part jururawat tu...ko biar betul wan...

cucu umie said...

haha..okay ayie jawab salah semua..wakaka

KiD said...

soalan nombor 6 ada lagi nih.. hehehehe
Kolam untuk Anjing Berenang??

Rozuan Ismail said...

@KiD erk.soalan ni tak perlu di jawab

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim ps x nk cari jawapan.hoho

Rozuan Ismail said...

@Marya Hana .haha.ko je marya yg malas.huhu

Rozuan Ismail said...

@darkbatman 5 je kot

Rozuan Ismail said...

@puteraduyong betul je.apa yg salah.

Rozuan Ismail said...

@cucu umie laen kali cuba lagi

JIJI YU said...

baghu aku tau weh..pakcik ni nak jadi nurse ghupenye..dasat2..

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU dahsyat kan

b a m b a m ' s said...

yg sekolah tuh naseb baik wan ada buat entry..hahaha..tuh yg tau..kah2.. and mines tuh sbb wan ckp pegi beli brg bbq..so mcm dpt agak...nasi ayam sbb ada salad..ehhe..tp nurse laki tuh..mmg nk jwb..tp mcm pelik lak..hehehe..

btw, makcik menang motorrrrrrrrrr~!

hahahha..mokaceh! :D

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s menang motor kat mana?

b a m b a m ' s said...

@Rozuan Ismail

menang motor kat sini ar..

*perumpamaan*

ahhahah

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s haha.ingatkan betul dah menang motor tadi

kiwi said...

eh bila wan buat contest ni. tak perasan pun

Rozuan Ismail said...

@kiwi wan tak war2 pon.saja senyap2