Friday, June 17, 2011

KUMPULAN RUFFEDGE, VE DAN INNUENDO | TAMPIL DENGAN IMEJ BARU






Cuba lihat gambar di atas?
mungkin ada beberapa artis yang korang kenal kan?
jangan tekejut jika anda ada lihat anggota kumpulan Ruffedge,VE dan Innuendo
berketayap dan berjubah putih
kerana mereka sudah melangkah satu fasa baru dalam kehidupan mereka.




Mereka kini bergabung dalam satu kumpulan yang dinamakan Al-Mawlid
namun,perubahan mereka bukan disebabkan oleh undangan ini,
tetapi mereka sendiri inginkan perubahan itu.
AlMawlid ini dikatakan hebat kerana pertemuan mereka adalah di Majlis Ilmu
sehingga penyatuan kumpulan ini berlaku.





 Namun begitu,mereka masih aktif dengan kumpulan lama
cuma Al-Mawlid ini merupakan satu komuniti yang menjalankan aktiviti kerohanian
Mereka jgua ingin menghasilkan selawat yang berbentuk genre R&B dan acapela




menarik bukan?tak sabar nak dengar.
moga2 dengan genre sebegitu dapat tarik minat orang muda
untuk mendekati Allah SWT dan Rasulullah
Tahniah buat mereka!

 

34 comments :

JIJI YU said...

mereka lagi memahami remaja zaman kini kerna mereka pernah melaluinya..

KiD said...

diorang terus berimej macam ni ke.. atau sementara aje untuk photoshoot ke ape? huhuhuh
Fabulous Friday #1 | ShaKiddo

::blog anak jawer:: said...

subhanallah...hidayah ALLAH boleh dtg kat sape je...mudah2an lagi ramai la artis yg ikut jejak diorg ni...

-Yok mampir diluk = tiada yang sempurna...ALLAH itu maha adil...

b a m b a m ' s said...

arggghhh~!! suker smua group nie!!! skang dah tukar konsep! lagi suker.. ada lagu dia x wan? nk dgr gak!

azalia hjsalleh said...

suka tgk amir
sgt cute

Isteri Encek Bard said...

Alhamdulillah mudah-mudahan ramai lagi ke arah itu

cucu umie said...

wah sgt2 menarik lol..nampak yer ramai artis yang dh berubah kearah yg lebih matang.. alhamdulilah..

Muhammad Ar-Rabi' said...

kat TV hijrah banyak lagu diorang...

Syuxer said...

inilah kesan bila dapat hidayah..:)..sungguh indah kan..

apik pehe said...

wow...penghijrahan ni

Shafiq said...

Alhamdulillah.. :-)

YanaMIB said...

respect dgn dorg ni..suka dgn ayt dorg, "ada sbb Allah bg suara yg sedap kt kita"

aa lbh kurg gitu la ayt dia..xtau sape yg ckp..tp slh seorg dari dorg lah..hehe

Darkbatman said...

waahh..bru tau..perubahan yg bagus cmne..

safwanmahzin said...

like thiss but kekal ke??

waN Mohd Salim said...

mantop .. huhuhu

J.Syazwana said...

wah bagusnya.
:)

Nour Akmal said...

hrp2 imej dan azam br lh ye..

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU setuju tuh.boleh mereka share pengalaman mereka.

Rozuan Ismail said...

@KiD kita doakan semoga berkekalan

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: diorang ni public figure,kalau diorg berubah.senanglah peminat dia juga untuk berubah

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s tgk kt tv al hijrah

Rozuan Ismail said...

@azalia hjsalleh amboi lia,nak kahwin dh ke.huhu

Rozuan Ismail said...

@Isteri Encek Bard InsyaAllah

Rozuan Ismail said...

@cucu umie semoga kita semua dapat hidayah

Rozuan Ismail said...

@Muhammad Ar-Rabi' Tq for info.

Rozuan Ismail said...

@Syuxer hidayah ni tak kenal sesiapa.semua org ada peluang dapat hidayah

Rozuan Ismail said...

@apik pehe satu penghijrahan yang baik.

Rozuan Ismail said...

@Shafiq Alhamdulillah =)

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB seriously tak tahu.baguslah kalau diorang fikir macam tuh

Rozuan Ismail said...

@Darkbatman itulah,satu perubahan yg baik

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin kita doakan kekal k

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim =)

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana Alhamdulillah

Rozuan Ismail said...

@Nour Akmal insyaAllah