Tuesday, June 28, 2011

FILEM REVIEW | LADDALAND





Selamat pagi.




macam dalam previous entry,wan akan review filem Laddaland. Filem seram dari Thailand. Semalam wan ngan kawan-kawan lepak di KLCC sambil tengok wayang filem ni.




secara generalnya,wan bagi 4/5
jalan cerita dia agak simple dan mudah difahami.
sound efek dia sangat bagus.
padahal bunyi kucing dan bunyi guruh,
tapi bila dia fokus pada sound efek,benda itu jadi sangat menyeramkan.




promo filem Laddaland




bab sinopsis ni,wan akan ceritakan secara simple.
Ada satu family baru pindah ke Laddaland.
mereka ada seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki.
beberapa hari selepas mereka pindah,berlaku pembunuhan di kawasan rumah mereka.
sejak pembunuhan tu,mereka dihantui oleh roh kat situ.
serius memang seram dan takut,
kalau nak baca lebih lanjut,boleh klik di sini




kat bawah ini adalah trailer filem laddaland,jom saksikan dan korang mesti tak rugi =)




kat bawah ni adalah antara watak utama dalam filem laddaland.

yang ini adalah isteri, dan anak lelaki mereka,Nat.




yang ini adalah Nan,anak perempuan mereka








p/s jom saksikan,tapi rasanya tak semua wayang ada lagi filem ini sebab filem ini sudah lama ditayangkan.

14 comments :

::blog anak jawer:: said...

citer baru ke... kene serbu pawagam ni... citer hantu thailand selalu seram gile..jauh beza dgn citer seram malaysia...hehe

-Yok mampir diluk = anak jawa ni perempuan ke..??

eddy syrol said...

mesti best!! nak nengokkk

jom terjah


GIVEAWAY BY EQBALZACK

amniey91 said...

wah..cm best je...
da la citer hntu thailand..best2 je

cucu umie said...

wah, mcm best shje cerita nie. i like it..aishhh nasib baik tak boleh nak tgok lah nie..

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: memang sangat seram.rugi x tgk

Rozuan Ismail said...

@eddy syrol jom terjah sampai runtuh.huhu

Rozuan Ismail said...

@amniey91 seriously best =)

Rozuan Ismail said...

@cucu umie ayie kan kena jaga twin.download je kat bilik

velasrizal said...

nk tgk la film ni

Rozuan Ismail said...

@velasrizal jom la tgk.huhu

YanaMIB said...

hah cite antu?? haha mmg kompem la aku x tgk.. =P

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB haha.yana penakut

ayied farid said...

teringin nak tengok citer ni dari haritu..aku suka citer2 camni.tp xdapat2 peluang lagi nk tgk.

Rozuan Ismail said...

@ayied farid jom la tgk.berbaloi2