Friday, June 10, 2011

PEREMPUAN ADA BULU | LELAKI TIADA BULU




Selamat malam.




owh,sekali lagi.sila baca dulu entri ini
ini bukan lucah seperti dimaksudkan di sini.
 entri ini adalah berkaitan dengan apa yang berlaku
disekeliling kita semua
dan mungkin ada dalam kalangan kita yang alaminya.




secara normal,lelaki dikaitkan dengan bulu
tak kiralah, misai ke,janggut ke,bulu ketiak ke,dan bulu pada badan
wanita pula dikaitkan tidak berbulu
dan hanya pada sesuatu tempat sahaja yang berbulu.
benar bukan,tapi ini secara normal.



perempuan bermisai.fenomena biasa.



aku rasa semua orang pernah lihat benda ini
pernah tak korang tengok seorang wanita tulen
mempunyai misai dan bulu pada betis dan tempat lain
mesti ada kan?



dan mesti korang juga pernah tengok
lelaki tulen yang tidak tumbuh misai dan janggut
atau pada anggotanya yang lain
ada jugak kan?



bila korang tengok orang macam ni,
janganlah cepat sangka buruk.
orang kita ni suka sangat mengumpat.
tengok pompuan berbulu atau lelaki tiada bulu,
mulalah cakap benda tak elok
makan hormonlah, genetik tak baik la.itulah,inilah
tak baik taw..
bukan diorang minta macam tu.



benda ni sebenarnya ada kaitan dengan hormon dan genetik
mungkin kemaluannya adalah lelaki,
namun hormon yang dimiliki pada badannya
adalah lebih kepada wanita.
jadi,kulitnya adalah tidak berbulu.
begitu juga dengan wanita.




kadang-kadang mereka seperti ini
cepat merasa tertekan dan malu dengan persekitaran
ye lah,dengan masyarakat kita yang suka pandang serong
bukannya mahu menyelesaikan masalah
malah menambahkan masalah.



aku tahu ramai yang pernah alami benda ini
jadi jangan perlu takut,kita ada kaedah perubatan moden
Kalau anda alaminya,sekadar bersyukur
kerana anda adalah istimewa dan orang lain tidak memilikinya
ada hikmah di sebalik yang berlaku.

30 comments :

puteraduyong said...

hirsutism...lebih hormon testosteron... ;)

Rahmad said...

aku ada bulu ketiak..
tp aku x suka..haha

Kalamhati said...

betul tu..kena redha dgn kejadian Allah kpd kita..janji cukup sifat..=)

udin said...

hehehe.. takpa relax sudah.. life must goes on.. redha dgn segala ciptaanNya.. :D

JIJI YU said...

seksi kot..

iPai said...

genetik pon ada juga kot ..

Rozuan Ismail said...

@puteraduyong TQ for info.

Rozuan Ismail said...

@Rahmad bulu ketiak cepat masam.erk.

Rozuan Ismail said...

@Kalamhati setuju.at least cukup sifat kan.

Rozuan Ismail said...

@udin redha dan sabar.

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU erk.seksi?biar betol.

Rozuan Ismail said...

@iPai mmg ada sebab genetik.

safwanmahzin said...

saye jumpe sorg makcik berjanggut..makcik kepada abang ipar sayee..sian tgokkk diee...lepas eksiden tumbuh janggut..hermmm

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin biar benar.kesiannya.cm ner boleh tmbuh ye.

Marya Hana . said...

apedaaa bulu pon masalah.. haha :D

cucu umie said...

betol2 ckap wan tu..ad bljo mase dekat sekolh time bio dulu..hehe

Rozuan Ismail said...

@Marya Hana . erk.x boleh ke.haha

Rozuan Ismail said...

@cucu umie samalah.ingt2 lupa.

J.Syazwana said...

ketiak saya taknak tumbuh bulu. camne ni? huahuahua :P

apik pehe said...

huhu..orang sekarang ni memang camtu wan...cepat sangat cari kesalahan orang lain..

KiD said...

aku cukur misai dan bulu ketiak.. hahahahaa
Kelantan vs Terengganu: Perlawanan Akhir Final Pia...

Awie Omar said...

MAAF KAWAN. BLOG "NOTA EKSTRAVAGANZA" DAH TUKAR NAMA KE "EKSTRAVAGANZA". URL PUN AKU
DAH TUKAR SEKALI. DAH TAK PAKAI LAGI YANG NI "www.notaekstravaganza.blogspot.com"
SEBAB SEKARANG AKU DAH PAKAI YANG NI "www.awieomar.blogspot.com". NAMA KORANG SEMUA MASIH
ADA DALAM SENARAI FOLLOWER BLOG AKU. MASALAHNYA KORANG DAH TAK DAPAT LAGI IKUT APA YANG
AKU UPDATE DALAM BLOG AKU NANTI. JADINYA NAK SETELKAN PROBLEM TU, HARAP KORANG SUDI LA
TEKAN FOLLOW BLOG AKU BALIK. SUDI SUDI LA TEKAN YE. TERIMA KASIH.

jia said...

bulu tak berbulu..
hahaha...kelakar baca coment2 kat ats.. =)

::blog anak jawer:: said...

pernah beli air kat satu kedai...awek cun yg jual...dy pakai baju tengan pendek...sekali dy cedok air...ternampak ketiak dy berbulu da...lebat pulak tu...hehehe

kalau ulat bulu naik daun...hehehe

-Yok mampir diluk = lagu ahmad nyanyian arrora salwa...memuji atau menghina nabi...

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana nak ke?boleh je

Rozuan Ismail said...

@apik pehe nama pon manusia,apik.

Rozuan Ismail said...

@KiD ops.senyap!

Rozuan Ismail said...

@Awie Omar TQ for notification.

Rozuan Ismail said...

@jia nak gelak jugak.haha

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: erk.terus tak beli air tuh