Tuesday, June 7, 2011

RESULT EXAM SUDAH KELUAR..



Selamat pagi.



sedar tak sedar,dah hampir sebulan lebih wan buat short semester.
so,tinggal lagi 2 minggu untuk exam short sem.kejap je kan =)
Alamdulillah,semua berjalan lancar.
kelas tak pack.cuma dua hari sahaja dalam seminggu
hari lain terbongkang tidur,update blog.huhu =)






ok.untuk pelajar UKM,semalam dah boleh check result exam sem lepas
serius berdebar gila.takut result teruk.
Tapi,ikut kata pada hati,InsyaAllah sem lepas is better 
compare dengan sem sebelumnya..
tapi tak dapat check sebab masih ada hutang short sem.haha =)
so,tunggu je lah result sampai rumah ye.hehe.



ok.itu sekadar mukadimah sahaja.
korang semua mesti berdebarkan bila cakap pasal result exam
rasa macam nak terkencing pon ada.
lebih-lebih lagi kalau result exam yang seluruh Malaysia ambik
macam UPSR,PMR,SPM bla bla bla.



wan banyak dah pengalaman ambik result exam.
ada waktu,result tu gembirakan hati =) .memang seronok.
ada waktu tu, result tu kurang dan jatuh =(. memang sedih sangat.
tapi,itulah pengalaman seorang pelajar
tak dapat nak cari kat mana-tempat.



Mesti yang dah bekerja teringin nak balik waktu sekolah kan
terkenang masa happy amik result ngan kawan-kawan.
tapi Alhamdulillah,keluarga sentiasa menyokong pelajaran wan.
kalau dapat tinggi,ibu lah orang paling happy sangat.
kalau dapat result rendah,ibulah yang sentiasa bagi semangat
supaya jangan cepat mengalah dan terus berusaha.



kadang-kadang hidup kita ni tak selalu di atas
macam roda,ada masa kita berada di bawah.
Apabila kita berjaya,itu dugaan sebenarnya dari Tuhan
nak lihat sama ada kita bersyukur atau tidak dengan pemberiannya
kalau kita gagal,itu juga dugaan Allah SWT
Dia ingin lihat kita lebih rapat dan sentiasa meningati-Nya.
Itulah kehidupan yang sentiasa diuji setiap hari.




kepada yang mengambil keputusan exam,
bersyukur atas segala yang diberikan.
Kalau berjaya,tahniah diucapkan,kalau kurang berjaya,usaha lagi
Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

22 comments :

shereena said...

sama la..xdpt cek sebab ada hutang short sem.hukhukhuk

kiwi said...

laaaa wan ukm ke, amik course ape?

amna said...

masa cepat je berlalu.. tup tup dah kluar result. good luck bro!

::blog anak jawer:: said...

result exam la yg org takut...kdg lagi 3 hari nk kuar dah tak keruan...gud luck ye...

-Yok mampir diluk = kenapa kaki judi tak sokong pembangkang...

Rahmad said...

owh ambil short sem..

itulah yg aku pelik semua ipta dh cuti tp ko still kt ukm..

gud luck..

Rozuan Ismail said...

@shereena la,bdk ukm jugak ke

Rozuan Ismail said...

@kiwi wan amik sains biologi

Rozuan Ismail said...

@amna TQ amna.doakan saya.

Rozuan Ismail said...

@::blog anak jawer:: TQ anak jawer,

Rozuan Ismail said...

@Rahmad TQ rahmad.hujung bulan ni habis shortsem.

Afsar said...

aku mati2 ingat result UiTM, skali UKM..selamat2..ada masa nak bersedia..hahah

apik pehe said...

aihhh..apik setiap kali amik result..tak penah membanggakan..

Rozuan Ismail said...

@Afsarhaha.result UiTM la.huhu.cuak2.hehe

Rozuan Ismail said...

@apik pehe ada rezeki nanti,banggalah!!

= d = said...

good luck juga..
d lagi 2 minggu da nak exam..
huhuh..
short sem..
kejap je blaja kan??
:)

b a m b a m ' s said...

seronoknya result nak keluar~!!



muahahahahahhahahahha

Rozuan Ismail said...

@= d = haah.kejap je.2 bulan =)

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s kalau result tggi memang seronok =)

SANDRA AZWAN said...

Good luck yer..all the best!;-)

Rozuan Ismail said...

@SANDRA AZWAN tq sandra

Tuan Tanah - Jefri said...

kalu bukak smpweb tuh nak cek result boleh cek result kalu ada hutang sekalipun. klik keseluruhan. nanti kaur gak result terbaru. gud luck.

Rozuan Ismail said...

@Tuan Tanah - Jefri wan dah check dah.Amin =)