Tuesday, June 14, 2011

SIAPA KATA WANITA AFRIKA TAK MENAWAN? SANGAT CANTIK!





Selamat petang.




bila sebut je tentang cantik.
mesti lelaki terbayang wanita tu mestilah kurus
kulit putih,gebu,licin dan halus mulus bak bidadari
tapi bila sebut je wanita berkulit gelap,rambut kerinting
semua orang tak nak
demand laki sekarang ni
walau muka diorang pon x delah hensem mana
hensem sikitlah dari batang pisang =)




macam yang kita tahu,wanita Afrika
kebanyakan mereka berkulit gelap
tadi,ada antara mereka yang menjadi supermodel
kira terkenal la di antara fashion designer kat dunia ni
contoh macam Alex Wek





 ini gambar Alex jadi cover magazine ELLE




Alex Wek dalam pakaian mandi



 walaupun Alex Wek berkulit gelap,
tapi dalam dunia fesyen,dia sangat terkenal.
try search Google,mesti korang akan kenal dia =)




ok,ada lagi sekumpulan wanita Afrika yang sangat cantik
korang boleh la tengok catwalk diorang
sambil korang lunch.pasti kenyang dan menyelerakan



 hye uols,kami dari kumpulan Gedik Manja




 kami pula dari group 3 dara pingitan Afrika.besar x kami punya?




 dan saya,Mak Hayam paling besar di Afrika ni.santek x?




apamacam?ada gaya jadi supermodel x diorang ni?
gambar tak maw letak lagi banyak
takut ada yang termuntah keluar nasi ayam lagi
haha.sekadar jenaka sahaja =)




selamat berehat.ZZzzzzzzzzzzzzzzZZ.. 

40 comments :

Mohd Hazwan Hashim said...

actually memang banyak lah model2 berkulit hitam..kalau tengok american next top model pun banyak..yra bank tu pun cantik pe..hehe

zaidah said...

hitam..hitam sitampuk manggis...walaupun hitam ku pandang manis....

LUTFI SYAFIQ said...

pengsan!! hahahah

imnabila said...

typical mindset org melayu.. yg hitam mesti buruk.. hish..

JIJI YU said...

hitamnye engko

..cik gugu.. said...

hitam itu menawan ;)

Mira R. said...

gambar yg last tak bleh blarh aa. chisss. tapi derang memang cantek lah.

contoh; tyra banks, walaupun hitam gelap macam tu, dia tetap cantik suwett gitu. mak sukaaaaaaa~

nohoho =) said...

ni konfem tak kenyang makan ni..hehe

Mawar Berduri said...

kihkihkih... tyra banks and kinora lee tu masuk dalam golonganmodel africa ka?

Syuxer said...

hitam memang manis..tengoklah model2 berkulit hitam..semua body tiptop condition

tpi bapuk hitam memang haramjadah..hahaha..hilang terus selera kalau dorang jaja kat tepi jalan heheh

azrijohan said...

peh,loya pulak nak msuk blog ni lg..hahaha;p

b a m b a m ' s said...

heheheh..cantik tuh kan abstrak..lagi unique muka dia means lg cantik lar kannn!! :D

cucu umie said...

haha..diorng semua ad bkat..xkisah pon kuit tu berbea warna yg penting bakat dan keprthn mereka dalam mencari rezeki tu yg perlu dijadikan contoh..huhu

Muhammad Burn said...

slm. pd sy org berkulit gelap juga cantik. sy x suka yg terlampau putih.

lizz said...

cantik? bagi saya kalo mcm tyra bank boleh lagi la... kalo alex Wek mungkin unik kot...kan hitam tu menawan...putih itu melepak hehe

Rozuan Ismail said...

@Mohd Hazwan Hashim layan ANTM jugak ye.huhu

Rozuan Ismail said...

@zaidah amboi,menyanyi nmpk

Rozuan Ismail said...

@LUTFI SYAFIQ haha.jangan tak bangun2 dah la ye

Rozuan Ismail said...

@imnabilaorang melayu kan nak yg perfect je

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU amboi,tawlah dia putih.hehe

Rozuan Ismail said...

@..cik gugu.. setuju dengan encik gugu

Rozuan Ismail said...

@Mira R. tyra banks,naomi campbell pon cantik

Rozuan Ismail said...

@nohoho =) haha.jangan muntah dah la ye

Rozuan Ismail said...

@Syuxer haha.sentap mak,nyah!!hoho

Rozuan Ismail said...

@azrijohanoit,dah2 lepas ni kena masuk lagi.

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' shuhu.setju ngan CB.muka pak cek unik x.haha

Rozuan Ismail said...

@cucu umie setuju,walau gelap tapi dapat jadi supermodel.hebat!!

Rozuan Ismail said...

@Muhammad Burn trlampau putih pon kurg cntik kan

Rozuan Ismail said...

@lizz amboi,bermadah puisi ye

Rozuan Ismail said...

@Mawar Berduri mestilah.huhu

eqbalzack said...

salam rozuan...
akhirnya, sampai juga abg eq kat blog wan. kebetulan abg eq MC hari ni..blogwalking ptg2 ni...

apik pehe said...

hahaha..mula2 tengok lawa doh..
tapi tengok lagi adehhhhh

Rozuan Ismail said...

@eqbalzack huhu.TQ abg EQ singgah.bukan selalu kan dpt singgah

Rozuan Ismail said...

@apik pehe haha.x berkenan ke apik?

Nour Akmal said...

menawan ke tu..?
no komen..huhuhu

Rozuan Ismail said...

@Nour Akmal haha.tak terkata ke menawannya.huhu

safwanmahzin said...

cantik peee..ok je ha btol la tyra banks 2 pon lawa...kulit dieorng nmpk skata jeeee..=)

Rozuan Ismail said...

@safwanmahzin haha.menawanlah sgt.try tackle.hehe

.m y z. said...

ewww~ malunya nak tengok gambar2 ni. haha. dari mana lah dorang dapat bentuk2 mcm tu letak dalam baju. hampehhh T__T

Rozuan Ismail said...

@.m y z. diorang pon kreatif ok