Saturday, July 2, 2011

Cuba korang bayangkan....




 


Cuba teka, ini siapa?mesti ramai dah kenal kan.inilah dia blogger Azri Johan




kali ni wan nak join segmen yang dianjurkan oleh Azri.
kalau korang nak turut serta bersama wan,jom klik banner Azri kat atas tu ok =)
kali ni Azri nak mintak pandangan tentang isu SEHARI TANPA INTERNET




Internet sekarang ni memang penting.
nak apply kerja pakai internet, nak apply masuk U pakai internet,
nak tempah tiket wayang pakai internet, nak beli baju pon online je sekarang ni
nak tulis dalm blog macam kite-kite pon guna internet.
kiranya kita memang perlukan akses internet dengan kita 24 jam la.




dari sudut blogger la kan,memang internet dengan blog tak dapat dipisahkan.
macam mana nak update blog,nak blogwalking,
kalau internet pon tak de.kira dalam dunia blog,elemen internet tu memang penting.




dari sudut kehidupan pulakkan,
budak darjah satu nak masuk sekolah pon daftar online sekarang ni.
tak tahulah kalau negeri lain,negeri Selangor memang dah start.
macam complicated kan kalau orang yang tak de akses internet kat rumah
terpaksa pergi ke CyberCafe nak online
tambah pulak adik kat sebelah tuh dok main game online,
bertambah lembap macam siput babi lah line internet kat CC tuh.




wan yang ada line internet di UKM ni tak tahulah cam ner bila balik kampung nanti
sebab kat kampung memang tak de line internet.
so,memang tak dapat nak update blog lah jawabnya.huhu.redha je lah.




jadi,memang sehari tanpa internet tu menyeksakan
sebab kita dah dikenali dengan Internet,
bagi yang tak pernah kenal internet,mungkin tak de masalah bagi mereka.
p/s harap tuan blog puas hati ye dengan jawapan wan k =)

8 comments :

azrijohan said...

ya,betul jugak tu
sekarang ni semua internet

jarang nampak org tak kenal internet
bdk kampung skrng pon semua kenal




thanks join ye:D

::blog anak jawer:: said...

blogger tnpa internet mmg susah... ni pun tgh risau memikirkan ni... balik kg ni xde internet... 2 bulan pulak tu cuti... tak kan 2 bulan x update blog... xkan hari2 nk g cc.. jawab nye kne bli broadband gak la...

-Yok mampir diluk = ”siapa mak ayah saya”...

cucu umie said...

memang btol pon..sekarnag nie semua perlukan internet..huhu kalo tidak ad internet tidak dptlah ayie nk bt kerja seharian..hhehehe

p/s: ad surprise bt wan.. tgok link dekat bawah nie..

http://azrinrahim.blogspot.com/2011/07/hadiah-utama-buat-pengomen-tegar-blog.html

J.Syazwana said...

kalau sehari boleh lagi tapi kalau sebulan. aiyya merana :P

JIJI YU said...

ahahaa...terime je la seadanya

Fadzmie Mohamad said...

Rasanya ok je kot kalau hidup sehari tanpa internet. Sehari je kan. Haha.

# masihkah kita ingat? #

Kalamhati said...

akan diterjah..=)

whitecappuccino said...

akak boleh survive lagi kalau sehari tanpa internet..