Friday, July 22, 2011

DAPAT PAKEJ TIKET FREE TENGOK WAYANG DAN MAKAN =)




Selamat pagi.




agak sibuk sekarang ni dengan preparation nak panjat Gunung,itu yang jarang nak update blog.semalam is my lucky day.ada orang belanja tengok wayanglah.bukan setakat wayang, makan sekali.tapi ini bukan tiket wayang free dari Nuffnang ye.wan ni bukan retis macam Ujang tuh,asyik dapat tiket free je.






semalam wan jumpa anak jiran wan dekat KLCC sebab mak dia kirim barang kat wan.walaupun agak kurang macho,bila perempuan belanja lelaki,tapi dah benda free, x kan nak tolak kan.




Tapi kenapa kami pilih KLCC?sebab tiket wayang kami tu sah hanya dekat TGV cinemas.so,kami pilih KLCC. at last,kami cadang tengok filem Harry Potter and The Deathly Hollows Part 2. cerita ini agak best jugaklah.tapi edisi yang before ni lagi best dari yang ni.wan bagi rating 4/5. pada yang gila Harry Potter ni,jangan lupa tengok ok =)








oh ya,mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana nak dapatkan tiket free kan?actually tiket itu disponsor oleh bos kawan wan tuh.Tapi,pada kaki wayang,korang boleh dapatkan kupon tiket wayang di kaunter cinema TGV. korang boleh dapatkan 6 tiket wayang ,harga RM50 dan 12 tiket wayang,harga RM100.apa yang best,kupon tu sah untuk apa saja filem dan bila-bila masa.untuk filem 3D,hanya perlu tambah RM5.(wah,TGV kena bagi tiket wayang free nih,promote kot.haha)




after tengok wayang, kami makan dekat food court KLCC.and sekali lagi kawan wan tuh belanja makan ayam penyet.oo yeah!! sangat sedap dan agak mahal.tapi berbaloi kot.wan makan tak tengok kiri kanan sambil mulut tak henti kunyah.lapar seyh.satu hari tak makan.





 pinjam jap ye pak cik Gugel.kasi pembaca terliur sampai nak pitam =)




thanks Dlah for this treat.bukan selalu orang nak belanja makan and tengok wayang kan.Kau ada?tak de kan. =). memang wan ngan Dlah ni rapat dari zaman kecik lagi.dah macam adik beradik. so,setakat belanja tuh,no hal lah =)




oh ye,disebabkan teruja sangat orang belanja,sampai lupa nak ambik gambar.haha.tapi sempat jugaklah ambik gambar KLCC sebagai kenangan.cett.padahal selalu je pergi KLCC tuh.ops selalu pergi KLCC tidak bermakna poket tebal ok.jangan salah anggap.sekadar cuci mata sahaja =) wink!!




owh,semalam wan naik satu gerabak komuter dengan Ana Raffali.tapi malaslah nak ambik gambar.i bukannya gila retis macam Ujang. haha(gurau je!!),tapi adalah jugak dia senyum kat wan,wan wat dono je(muntah 1000 kali ok!!). actually Ana Raffali dia buat busking function sambil kutip derma untuk orang miskin dekat stesen komuter.



sori,i x balas pon senyuman u semalam.i taw kita kawan baik (sentap!!)




dia perform kat stesen UKM lah,rugi tak tengok semalam.




 
p/s


by the way, suka gak la jumpa dia depan mata tapi rileks sudah. tak faham kenapa orang lain ditegur oleh polis bantuan kerana nak masuk dalam gerabak yang ada artis?



14 comments :

BRO_MONDAY said...

wan PCB : untong lah!!!! ada oram belanja nengok muvie + makan, siap dapat jumpe ana rafali..ai laik dis..koh koh koh ('',)

cucu umie said...

grrrrrr..nie yg jealous nie tak dpt nak tgok cerita harry potter tu..gaag tpy mcm malas nk tgok ah nak tgok senario ops pocot jer..hehe btw, untunglh ad orng blnje.. kire artis lh jugakan..hehe

CIK CHIPSMORE said...

wahhh..best nye sume free..alangkah bagus nye kalau aye pown dpt join kamu mkn n g wayang tu..kekee

Nour Akmal said...

untung la ade yg blnje wan..=)

Rahmad said...

dpt tiket free + jumpa ana rafalli derr..

tolong ingatkan aku kisah ana rafali bersama ku...haha

hafiz hafizol said...

UNTUNGLAH ANA RAFALI SENYUM KT DIA... UNTUNGLAH NAEK KOC SKALI NGN ANA RAFALI... UNTUNGLAH LEH TGK ANA RAFALI WAT SHOWWW.... UNTUNGLAH BELAJAR KAT UKM.... UNTUNGLAH X BALIK KG CUTI SEM.. UNTUNGLAH......

shandye. said...

ana raffali tu sama macam a samad said. suka naik public transport.

aku byk kali terserempak dgn diorang kat dlm tren.

hurm...

Darkbatman said...

harry potter mmg best.. best dr gtransformer ntah pape.. err ujang femes kan..kehkehkehh

..cik gugu.. said...

huaaaaaaaaaaa gugu x tgk lg HP..!!

Aimifiqa said...

untunglaa~ ade org belanja. sedap tgk gmbr ayam tu. lapa la pulak. ;p

Queen F said...

ya Allah bahagieenye hidup sume free.. :D untungg laa murah rezeki.. org belanjaa, jumpa retiss lagi.. hekhekhek :D

AlongUsop said...

giler jeles wa doee...
lu enjoy time wa kije.. demm... ;p

jaya jr said...

haha..nasib baik da enyang..xde laa terliur sangat nasik tu..kui3

KiD said...

skali skala kaann,,, mesti enjoy maaaaa.. heheheee