Saturday, July 2, 2011

DEMAM DATANG LAGI.





Selamat pagi.




Alhamdulillah,lagi sekali dapat buat entri untuk kawan-kawan. tapi beza hari ini, wan tulis entri ni dalam keadaan tak sihat.demam lor.sejak petang semalam lagi ni demam.sampai ke pagi ni ,kepala masih pening-pening.buat blogger Apik Pehe, wan doakan apik cepat sembuh dari demam selsema ye. kesian apik.dah seminggu demam.




memang rasa tak selesa sekarang ni,tulis entri ni pon dalam keadaan yang lesu. hidung memang selsema,nak bernafas rasa cam tersekat je.kadang-kadang air hingus nak terkeluar,memang rimas sangat.tambah pulak dengan ulser kat mulut.ada 4 rasanya. huhu.memang sakitla kan.belum lagi tekak yang pedih.Wan harap wan cepat sembuh sebab wan nak pergi buat sampling plak minggu ni untuk projek. kan kalau demam.macam mana nak buat sampling.




Tetibe teringat kisah wan kena demam denggi beberapa tahun lepas.serius wan cakap, demam denggi sangat seksa ye,kalau masuk hospital ,3-4 kali sehari kena cucuk jarum.memang rasa dah tak bermaya.Kalau nak baca kisah wan kena demam denggi,boleh baca kat sini. KENA DEMAM DENGGI




air masak penting untuk kesihatan.




tapi wan dapat agaklah kenapa wan demam. Mungkin cuaca sekarang terlampau panas.Kalau jalan bawah tengahari,sangat panas terik tak macam masa zaman kecik-kecik dulu. Lagi satu,mungkin kurang vitamin dan minum air masak. Vitamin memang penting untuk badan sebab dapat halang penyakit termasuk demam dan air masak sangat penting untuk badan.bila air tak cukup dalam badan,tekak jadi kering dan mula la sakit tekak,kena ulser dan sebagainya.




p/s ok lah.wan pon agak tak larat nak menulis.cukuplah kat sini.kalau sempat,wan blogwalking.kalau tak larat,wan tidur saja =).ok.bye.




pada sesiapa yang belum join Segmen terbaru,jom join dan malam esok adalah last.Terima kasih.boleh klik sini.Segmen

10 comments :

JIJI YU said...

syafakallah

KiD said...

jangan lupa makan ubat bro..
BE Nuffnang ke11 tahun 2011

azwa amani said...

kat sini pun panas... kena banyak minum air kosong, :) jangan kena matahari direct sangat :) cepat sembuh yeay

waN Mohd Salim said...

cepat sihat brO ..

Rahmad said...

rajin2 makan panadol bro..

Pezol Stylez said...

aku kalu demam....bwa joging pagi2 hari...mmg cpt sembuh pastu

::blog anak jawer:: said...

wow... sampai 4 ke ulser...mmg menguji kesabaran ni...sabar ye... moga cepat sembuh..

-Yok mampir diluk = ”siapa mak ayah saya”...

cucu umie said...

semoga sihat sellu bro..incya-allah akan okay2 shje..

..cik gugu.. said...

moga cpt sht bro ;)

IMANSHAH said...

Semoga cepat sembuh wan