Monday, July 4, 2011

KECILKAN DIRI DI TEMPAT AWAM =)




Selamat malam.




Alhamdulillah.akhirnya dapat jugak wan tengok Filem Transformers
tak delah 3D, yang biasa-biasa je.
nasib baik ada tiket lagi lepas frust last week,habis tiket full booking.
yang penting, harga tiket 7 hengget je.
biasalah,pakai student card.huhu. 




 memang best dan mantap.




malas nak review pasal filem Transformers,sebab rasanya korang pon naik meluat ye
dah ramai sangat blogger yang review.
korang baca je lah sendiri ye.memang best,mantap dan terbaik.
tu je komen wan.



kali ni wan nak borak pasal satu isu ni
wan tak tahulah nak spesifikkan nama apa isu ni.
tak pe,kasik wan cerita dulu ok.
macam biase,wan ni antara pengguna perkhidmatan awam
seperti komuter dan monorel.
benda ni berlaku juga pada pengguna bas.



bayangkan satu situasi,anda berhimpit dalam bas macam sardin =)
walaupun dalam keadaan berhimpit cam tuh,anda tetap perlukan ruang peribadi anda.
sebagai contohnya,apabila ada seseorang berada terlampau dekat dengan anda
semasa berhimpit dalam pengangkutan awam,
secara automatik,anda akan kecilkan badan anda
untuk elak dari tersentuh dengan orang lain.




setuju bukan?
kalau sebelah anda adalah kawan @ geng anda,anda pasti tak kisah kan?
kalau  orang di sebelah anda itu orang yang tidak dikenali.
atau orang berpotensi tinggi badan mereka berbau,
pasti anda akan kecilkan diri anda.
walau badan anda sebesar mana,anda mampu kecilkan badan anda waktu itu. 



macam wan kan samalah.
wan akan tahan nafas dan kecilkan badan wan.
kalau dah tersentuh,wan cuba elakkan dari tersentuh lagi.
wan rasa benda ni ada kaitan dengan ruang peribadi seseorang.
apa kata korang pula?




Korang nak join menari bersama F&N, jom join di sini



10 comments :

SAYA BUKAN SAMDOL said...

Betul, betul,
tak tahan kalau nearest orang asing, bau diorang
Tuhan je tahu

b a m b a m ' s said...

perggghhh..CB pernha nak pengsan naik ktm!!! tobat lar xnk naik ktm lagu..huhuhu

m.dinie said...

same same..XD

KiD said...

dulu naik komuter.. sekarang tak lagi.. fuuuuhh,!
Selamat Datang KIS 2011

JIJI YU said...

haha..ko penah tak gi egypt..mau mati lemas ko dok dalam bas tu..

belog amiyo said...

macam mana nak kecilkan badan eh wan? he he. :D

cucu umie said...

no komen sebb ayie biase akan duduk penjuru..huhu

YanaMIB said...

hoho bagusnya lah laki mcm ko nih wan..aku nek ktm dok koc wanita je..klu berlanggar ke apa xkesah pn..nk peluk pn xpe..hahaha~ =P

Rozuan Ismail said...

@SAYA BUKAN SAMDOL bau kepam badan memang tak boleh menahan

aCu said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa. menci. kat kl habes sume sold out. hari biasa keje :(