Sunday, July 3, 2011

PASAR MALAM.





Selamat petang.




Alhamdulillah.semalam dapat jugak pergi Pasar Malam dekat Wangsa Maju.menu semalam ialah nasi berlauk.sedap jugaklah makanan dia.not bad.tak sempat nak snap pic ke apa,sebab kepala masih lagi berdenyut-denyut pening akibat demam 2 hari lepas lagi.








wan suka pergi Pasar Malam walau agak crowded.
ye lah,kat sini kalau barang tu boleh tawar harga.
kalau pergi supermarket,jangan haraplah nak tawar harga,
kena tunggu sale dulu baru dapat murah.



kalau dekat Pasar Malam,wan memang suka cari makanan.
memang variety makanan dia sangat banyak.
ye lah,kalau dekat UKM tu,cafe dekat hostel sediakan makanan sama saje.
teringin jugak nak rasa something yang different.



makanan kat bawah ni agak mencabar nafsu.sila pandang dengan tiada nafsu ye =)
ini antara feveret wan kalau pergi pasar malam



Melawati Oblong. 
serius sedap.memang wan akan beli.
 harga dalam RM4 ringgit je.yang best sebab daging dia letak dalam kuah Black Pepper.
ala-ala GCB dari McDonalds la.







selain dari Oblong Burger,wan juga suka satay.
biasa wan beli sate ayam la.dalam 5 ringgit cukup la kan
sate daging kurang la sebab daging kan liat sikit.


 



owh ya,ada lagi satu feveret wan kalau pergi pasar malam.
Nasi burung puyuh.
dulu,kalau kat tempat wan,ayah suka bawak makan nasi lemak burung puyuh.
seriously sedap,walau harga agak mahal.




 

kalau bab air,memang feveret wan,
air soya sejuk.memang suka habislah.
memang berbaloi kalau pergi ke pasar malam.
banyak pilihan makanan dan semuanya sedap.


p/s malam ni segmen wan akan habis.pada sesiapa masih terasa nak join,sempat lagi.boleh klik sini (SEGMEN)


17 comments :

Umedia Network said...

Hish. Sedapnya. Teringin pula nak makan oblong. ermm. Nasib baik hari ni ada pasar. huhu. Pergi2. hehe.

..cik gugu.. said...

peberet tuh...

burung puyuh!!!

Rahmad said...

sedap nya makanan tue..
baru tengok belum lg rasa..

menelan air liur je lh..

アヌム ちゃん said...

aa burung kee...tak makan..takottt..hahaa

izfanora said...

terliur beb.. sedapnyer..

JIJI YU said...

murtabak takder ke..

cucu umie said...

ayie suka burung poyo..yummy.. i like it

Shafiq said...

Sedap-sedap.. :-)

ishiko said...

pasarr malam... meleleh air liurr

Kalamhati said...

mak aih..buat akak lapo je nih..hehe

akak suka coconut shake..kalu pi pasar malam mesti cari!

kiwi said...

lama dah tak makan oblong. eh wan xsihat ke. banyak2 rehat dan minum air masak k.

Rozuan Ismail said...

@アヌム ちゃん takut burung puyuh?erk.

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU murtabak ada.lupa nak letak.

Rozuan Ismail said...

@Kalamhati teringt minum coconut shake masam.geram tol la.

Rozuan Ismail said...

@kiwi TQ for advice.

saiazuan said...

trliyur pagi2 ni.. :D~

b a m b a m ' s said...

sateee... kuih peneram.. yong tau fu.. ayam goreng crispy.. bubble tea.. nasi kerabu.. jagung rebus..


waaaaaaaaaahhhh.. melantak ke haper daku nie!! kekekek