Thursday, July 7, 2011

RAGAM MANUSIA DI WAKTU PAGI =)




selamat pagi.
 
 
 
 
pada yang kat ofis tuh,selamat bekerja.
pada yang kat sekolah tu,selamat belajar.
pada yang tengah tido macam wan ni,selamat tidor =)
semoga semua selamat lah ye.
 
 
 
 
Apa menu breakfast hari ni?
nasi Lemak? Roti canai? nasi berlauk?
ikut suka hatilah kan.
yang penting kurangkan manis dalam makanan.
 tingkatkan manis dalam senyuman =)
 
 
 
 
entri ni merapu sebenarnya,
sekadar nak keep in touch bersama blogger.
saja nak kenang balik kisah pagi-pagi waktu zaman kecik dulu.
seawal jam 6,mak menjerit bagi satu rumah dengar
jeritan mak adalah jam loceng terbaik untuk kami.
tak sah mandi kalau tak de air suam.
kat kampung mana ada tab mandi,boleh pilih air ni.
maklah yang jerang air,bagi air suam.haha mengada gila.
solat subuh adalah time yang terbaik untuk lelap mata.
setuju bukan?mak pon heran kenapa anak aku ni
solat subuh terlampau lama.
padahal dok tidur solat subuh.time kecik dulu la.




breakfast tak menentu.kadang-kadang ayah dah beli nasi berlauk
kat kedai berhampiran
kadang-kadang mak masak nasi goreng
kadang-kadang tak makan pon sebab bangun pon lewat.
antara orang paling lewat sampai ke sekolah ialah wan.haha.
tengah kayuh basikal pon nak terlelap.mengantuklah.
napelah sekolah ni pagi-pagi ye.try buat waktu tengahari ke.




ok.stop to my cerita.
pagi-pagi macam ni dapat tengok pelbagai ragam
ada budak yang nangis tak nak masuk kelas
ada bapak yang lupa pakai kasut nak pergi kerja.
mak lupa nak bagi duit saku untuk anak ke sekolah.
ada yang baru terhegeh nak breakfast padahal dah lambat.
semua ragam boleh tengok.
 
 
 
 
haha,entri ni dah makin merapu.
+ tak de hala tuju.akibat pagi,otak masih belum kembang.
selamat pagi semua =)
senyum selalu.

14 comments :

Dalila said...

haha..selamat pagi pak cik biola..

cucu umie said...

hehehe..ayie biase memang awl pergi sekolah sebb kdng2 sampai sekolah tido jap..hahaah btw, pagi nie breakfast nasi lemak..jom mkan..huhu

KiD said...

selamat pagi bro.. jangan lupa gosok gigi.. heheehe
Lagu BERSIH yang telah di BANNED!

ahsfantasy24 said...

klw untuk yg di sekolah
yg kene mngajar nei??
hehe~

ArELeEz said...

menu breakfast leez: roti telur banjir! perrgghh..! mmg mantap! ;P

Azwa Azee said...

selamat pagi..or should say selamat tgh hari?? heheheh

b a m b a m ' s said...

x bekepes pon..pose lagi..heheheh...

teringin lar nak bekpes nasi kerabuuuu!!!!nasi berlauk pon sodap..pergghhh~!! dah lama x blk kg.. -.-'

Rozuan Ismail said...

@Dalila selamat pagi dalila

Rozuan Ismail said...

@cucu umie wah,makan nasi lemak.tido kat sekolah?bagusnya.take a rest before start belajar

Rozuan Ismail said...

@KiD dah gosok awal pagi tadi.hik hik

Rozuan Ismail said...

@ahsfantasy24 ye lah,selamat mengajar pada yang akan mengajar =)

Rozuan Ismail said...

@ArELeEz wah,banjir sampai ye.bahaya nih.huhu

Rozuan Ismail said...

@Azwa Azee nak masuk petang dah pon.huhu

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s wah puasa.selamat berpuasa nanti.