Friday, July 1, 2011

REVIEW FILEM MONTE CARLO | SELENA GOMEZ COMEL!!





Selamat petang.




baru online untuk petang ini. Semalam, ziarah Midvalley untuk menonton wayang.huhu. memang tak perlu berangan untuk tengok Transformer le kan sebab full booking untuk minggu ini.memang tak de harapan le kan.Pada yang dapat tiket wayang free dari Nuffnang macam si Ujang tu,seronok lah mereka =). 




seperti dalam entri lepas,ini first time aku jumpa blogger Faizal Harnis yang baru habis praktikal kat Putrajaya.Disebabkan dia nak tengok Laddaland, dan wan pon dah tengok filem Laddaland tuh, terpaksalah kitorang tengok filem berasingan.Tapi,teman dia makan,lepak jap kira ok la kan.mesra gak Faizal Harnis ni.nak tengok blog dia,KLIK SINI 




kali ini ,wan nak review cerita travel dan cinta iaitu MONTE CARLO




ini adalah poster filem Monte Carlo. Selena Gomez comel kan!!




Cerita ini adalah adapatasi daripada sebuah novel oleh Jules Bass
yang bertajuk Headhunters.




sinopsis cerita ini ialah Selena Gomez memegang watak seorang gadis
yang baru menamatkan zaman persekolahannya 3 tahun yang lalu
dan menyimpan wang untuk pergi bercuti ke Paris.
Impiannya menjadi kenyataan apabila ibu dan ayah tirinya menghadiahkan percutian ke sana
dan akan turut disertai oleh kakaknya,Emma dan kakak tirinya, Meg.




Percutian mereka di sana amatlah membosankan namun,
berubah menjadi sesuatu yang menarik
Grace (Selena Gomez) mempunyai wajah yang serupa dengan seorang sosialis British iaitu 
Cordellia Winthropp Scott yang sombong.
Seluruh pekerja hotel telah mengalami kekeliruan dan menganggap Grace adalah Cordollia.




Mereka bertiga mengambil kesempatan itu untuk dapat merasakan kehidupan orang kaya.
mereka dapat ke Monte Carlo dengan jet peribadi dan tinggal di hotel mewah.
Namun begitu,cinta mula berputik.
Emma mula bercinta dengan seorang kerabat diraja Monaco.
namun,Emma sudah pun memiliki boyfriendnya di Texas.
Meg pula jatuh cinta dengan Riley
dan Grace(Selena Gomez) jatuh cinta pada Theo (pierre boulanger)
Namun begitu,Theo bersangka yang Grace itu adalah Cordellia.


Adakah cinta mereka bersatu apabila perkara sebenar terbongkar?saksikan Monte Carlo.





Meg,Grace dan Emma dalam satu majlis.




Theo(Pierre Boulanger) mencintai Grace(Selena Gomez) yang disangka Cordellia




sangat sesuai untuk sesiapa sahaja
termasuk golongan yang sedang hangat bercinta.
selamat menonton !!




13 comments :

saiazuan said...

eyh dah kluar crita ni. igt lmbt lg..

sayonara june holla july http://eleventx.blogspot.com/2011/07/berlabuhlah-tirai-june.html

dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

::blog anak jawer:: said...

dah keluar ke... lago who says tu selena gomez gak yg nyanyi kan.... best...hehe

-Yok mampir diluk = jangan takut kahwin awal.....

waN Mohd Salim said...

aik dah kuar ke movie ni .. alaaaaaa nk tengok2.. huuhu

cik tikah said...

eh, eh.. macam best jer cite nie. hehe..

azrijohan said...

haa.thnks buat entri review filem Girlfren saye,....

ni entri saye pasal lagu baru die lak

http://azrijohan.blogspot.com/2011/06/love-you-like-love-song-selena-gomez-di.html

ishiko said...

wuwuuu.. mcm best ja^^

Ujang9897 said...

aku nk tgk free la cerita ni..hee

apik pehe said...

selena memang comel..tapi bieber dah amik..geram aku!!!

J.Syazwana said...

suka lah dengan selena gomez ni. :)

cucu umie said...

jealous yer tgok wan asik pergi tgok wayang jer..haha

KiD said...

wan: nak blanje kid tgk wayang ke? hehhehe
Pertama Kali dapat Cek ChurpChurp!

azalia hjsalleh said...

selena gomez sgt cumel

@nieZ said...

suke SELENA GOMEZ tuh..comel jer...