Sunday, September 11, 2011

ASYRAF HAZIQ TERIMA BANTUAN RM110,000




Selamat pagi dan salam Ahad.




Mesti korang ingat lagi kan tentang rusuhan secara besar-besaran kat London yang mengakibatkan banyak kenderaan dan bangunan hancur. Apa yang lebih memilukan kita apabila salah seorang pelajar kita di London, telah dicederakan oleh sekumpulan belia.








Asyraf Haziq




Mujurlah ada pihak yang simpati dengan nasib Asyraf .Orang ramai telah memberikan sumbangan sebanyak 23,000 pound sterling (RM 110,000) kepada Asyraf. Daripada jumlah itu, 5000 pound sterling (RM 24,000) telah diserahkan kepada Jamie Cowen iaitu ejen yang menguruskan bantuan kepada mangsa rusuhan di UK.



Lihat sikap Asyraf Haziq! Inilah sikap rakyat Malaysia yang sebenar! walau kita sendiri ditimpa kesusahan,namun kita tak pernah lupa untuk membantu orang lain! good attitude!!



Aku tertarik untuk share dengan korang semua tentang satu laman web iaitu tumblr yang bertajuk " Let's do something nice for Ashraf Haziq".




Asyraf terima sumbangan di Kedutaan Malaysia di London
Sumber : tumblr



Buat Asyraf Haziq,wan ucapkan semoga cepat sembuh dah pulih kembali dari kecederaan yang dialami.Get Well soon!!


4 comments :

irwan miswan said...

satu sikap yang patot kita contohi

JIJI YU said...

terbaek la die ni

Shafiq said...

sikap yang patut dipuji..

Wan said...

Tahniah,sikap yg patut dicontohi dan beri teladan kepada semua..