Monday, September 26, 2011

FACEBOOK TIMELINE | REVOLUSI FACEBOOK BARU




Mesti beberapa hari ni korang ada terdengar tentang Facebook Timeline. cuma korang tidak tahu,apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan facebook timeline.




secara kasarnya,aku boleh katakan facebook timeline ni seperti blog + myspace /friendster. nak tahu lebih lanjut,jom kita search Google dekat Facebook timeline




Facebook Timeline dibahagikan kepada tiga bahagian iaitu Cover, Stories dan Apps.




untuk bahagian cover,ia macam kita punya header blog.first impression orang tentang kita.contoh dia macam kat bawah







untuk bahagian ke dua iaitu Stories,pada bahagian ini sama seperti kita punya entri di blog. kita upload video dan gambar,kita bagitahu friend pasal latest activity.contoh dia macam kat bawah









dan yang bahagian ke 3 ialah ,apps.kat sini kita boleh guna pelbagai aplikasi seperti GPS,Netflix dan banyak lagi.









jadi,pada to those yang interested untuk join facebook timeline,boleh klik link yang aku dah bagi kat atas tuh =).maybe interesting,tapi bagi aku,cukuplah aku guna facebook yang versi lama.



11 comments :

Shukri Mohd Ali said...

gampang la facebook ni bikin pening je.

Niza Romli said...

ha'a...aku pun pening tengok fb baru ni.

Dah malas nak on fb...hehe layan twitter puloks!

JIJI YU said...

miahaha..ape plak fesbuk nak wat ni..tak sempat nak ngejor kemajuan aku ni weyh

NURUL NADIAH MAMAT said...

tetap kekal pada yang lama.....

lebih pada twitter compare to facebook....

Sunah Sakura said...

yang baru ni..lebih mudah untuk orang trace korang nye aktiviti...even korang da logout FB...bila korang masuk mana2 web yang ade button fb ke kan...dia rekodkan activity korang tu..haaa..bahaya tak, bahaya tak???

hahahahahhahaha~ keji kannnn akak...

HAZWANmohd said...

ohhh..
slow2 lah.. haha

KIC said...

br tau ni..huhu..
mcm2 lh FB ni skrg..

anamizu said...

tak penah2 cik ana guna BM,bile fesbuk yg baru nih,terus guna BM sbb die punye interface stil yg lame tu..xdela pening sgt..hehe







cik ana.

KiD said...

banyak bebenor applicationnya... huhuhu

Ujang9897 said...

gua tak phm..haha

Isteri Encek Bard said...

aduhai kelam kabut sket ngan fb baru nie