Tuesday, September 13, 2011

PUTIH ATAU HITAM, KITA TETAP SAMA.




Assalamualaikum dan salam sejahtera.




back to zaman kecik-kecik. kalau mamat tuh hitam sikit mesti kena kutuk, kena kutuk bukan sikit-sikit sampai menangis budak tuh. apa la salah dia kan,kena kutuk sebab dia hitam. Bukan dia mintak pon nak jadi hitam.




Nasib baik lah Malaysia ni tak amalkan Dasar Aperteid(betol ke aku eja ni!!) yang bapak giler racist. motif nak bezakan toilet orang kulit putih ngan kulit hitam.serius bodoh dan bangang!!




aku rasa tak perlu lah nak ada sikap kau lain aku lain semata-mata warna kulit.Memang bangang lah aku rasa kalau sape2 nak racist ni. sebab kita memang sama,putih mana kau,hitam mana kau semua asal dari air mani.air mani kaler putih.sama je semua orang.




 kau kulit putih ke,kulit hitam ke,kau tetap asal dari air mani..so no difference




apa yang bezakan cuma warna kulit.tapi kita tetap sama.memegang title sama iaitu manusia.sedangkan arnab brown ngan arnab hitam macam jiji yu punye pon boleh hidup bersatu, ini kan pulak kita manusia yang ada akal.




 arnab jiji yu walau tak same kaler tapi tetap bersatu.
kredit to : jiji yu






so,don't be a racist!! we are same!! we have our own rights to live in this worl happily!!


21 comments :

Cik Bambam said...

ni kes miss universe ke aper nie?? :P xper lar..lain org lain citarasa..asalkan kita tau mana baik n mana buruk dan tak terikot dgn budaya x elok..sudah lar.. :)

Tasha said...

comel nyer rebit,,,hik3

nazirulhazwan~ said...

walau ape pon aku tetap nak bini aku kulit putih.hehe:P

Syuk Ry said...

Nice post..

JIJI YU said...

ni2..renabb aku due2 jantan engko tau tak..

whitecappuccino said...

memang hitam putih semua sama tapi selalunya orang nak yg berkulit putih jugak kan?

anamizu said...

HITAM PUTIH kehidupan..
yg putih selalu dpt perhatian lebeh :(

Rozuan Ismail said...

@Cik Bambam kenapa dengan kes miss universe?

Rozuan Ismail said...

@nazirulhazwan~ amboi,demand!!haha.bagus!!

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU haha.dua2 jantan ke?huhu

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino ye lah,sape je suka kegelapan kan

Rozuan Ismail said...

@anamizu x adilkan.untunglah yang putih tu

Cik Bambam said...

@Rozuan Ismail
ohhh..x related lak ek..ekekeke.. ingat ker sbb miss universe menang tuh berkulit gelap..tuh jek.. :P

Rozuan Ismail said...

@Cik Bambam seriously x tahu.haha

kembatolo™ said...

semua org nak akhlak yg baik. kalu muka lawa tp pangai burok, takde sape suka jugak. ye dak?

Rozuan Ismail said...

@kembatolo™ betol tuh,setakat muka cantik,tapi perangai hancur,nampak hodoh jugak

cimOt said...

inner will reflects the outside..

so,hati tu yg penting ye!!

Wadi AR said...

nape natang tu comel sangatt. menggigil aku taip ni. GERAMM!

Kalamhati said...

betul tu wan..=)

KiD said...

Love Music hate Racism... :)
google dan search

アヌム ちゃん said...

tak sukaa dgn org yg racistt..isk2..btw rabbit yg sgt comel..