Monday, October 17, 2011

APA MAKNA BILA PERUT MAKIN BOROI?




Bila aku tengok makin kembang ke depan,aku dah tahu tu tanda-tanda awal sebenarnya. tanda untuk aku control makan, exercise banyak-banyak.



nampak je makanan sapu.lebih-lebih lagi dapat yang free.memang tak ingat member kiri kanan lah kan. sebulan beraya hari tuh,memang UKM ni pesta rumah terbuka lah.sanggup datang waktu malam sebab nak makan benda free. dapat sate duapuloh cucuk, memang nak terberak kat situ.muahaha.!!




aku nengok pipi aku ni makin hari makin comel.dah macam pipi teddy bear dah.saling tak tumpah.comel jugak aku ni bila tembam.bila pipi tembam tanda aku bahagia sangat bila makan. come on rozuan! control sikit makan tuh.jangan pakai sapu je!




masuk bab pakai seluar,amboi,yang dulu saiz 30 pakai ok je,skang ni nak zip pon tak boleh.mana tak nya,punggung ngan perut sama-sama kembang. kan dah risau tak de seluar dah nak pakai. dah tak boleh pakai yang skinny.nanti nampaklah paha sebesar gajah afrika tuh.huhu!! kena pakai yang loose je.baru nampak kurus.






sekarang ni time nak jog petang-petang je,mesti hujan.terbantut niat murni nak turun jog dekat stadium yang berapa kaki je dari bilik aku ni.apa boleh buat,keadaan tak menentu.haha. tapi dugaan masa nak diet ni memang teruk.masa nilah terfikir Big Apple,Burger McD,haha!!




p/s target mahu kurus sampai 62 kg.amacam.ada berani? 


24 comments :

hafiz hafizol said...

untunglah kolej dekat ngan stadium.. kalau aku, hari2 aku p stadium jogging.. lalalalaaaa

fRaMe+LenSeS said...

itu tandanya diri semakin "comei" hihihihi

Kalamhati said...

go go wan!hehe

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

habis la~ haha..makanan memanggil2 tu..hehe

Rozuan Ismail said...

@hafiz hafizol haha.kan!alasan sgt tiap ptg hujan

Rozuan Ismail said...

@fRaMe LenSeS comel ke?kembang hidung ni

Rozuan Ismail said...

@Kalamhati thanks KH

Rozuan Ismail said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ janganlah usik,dugaan sunggoh!

Cik Bambam said...

hehe..sama lar.. lebih2 lg mcd tgh wat promotion beger baru! perggghh~!

Rozuan Ismail said...

@Cik Bambam baru je tgk promotion tuh.geram betol lah.time ni lah nk wat murah

siti kektus said...

Hensem ape perut boroi. Hahaha

azrijohan said...

boroi tu kan cute..hehehe

Puteri Iqa Izyan said...

diet hoiii... ^_^

buat sit up byk2. huhu

AMMAR YASIR said...

Abg Eqbal cakap boroi tu tanda bahagia...hehehehe..tol ke?

erysweetie said...

yg penting BMI normal. hehe

skip jek lunch... peniting bekpes and dinner bfore maghrib...

tp if still beljar, mmg susah le.. sbb student ni suke stay up late night..hihi..

Rozuan Ismail said...

@siti kektus hensem ke?erk

Rozuan Ismail said...

@azrijohan cute celah mana.haha

Rozuan Ismail said...

@Puteri Iqa Izyan ok.kena sit up byk2

Rozuan Ismail said...

@AMMAR YASIR btol le kot.tapi wan belom ada yang punya

Rozuan Ismail said...

@erysweetie wan pon suka stay up.

JIJI YU said...

yo ko mu ni..paka saiz 30..aahahhaa

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU kuang ajar x caya.hampeh.

KiD said...

ada open house lagi tak?? hahahaaaa

MawardiYunus said...

nasib kita sama bro.. hehehehe