Monday, October 24, 2011

CAKAP LEBIH, HABUK PON TAKDE



Sambil tengah menunggu kelas English pukul 4,better aku update belog aku yang sentiasa comel macam tuan dia ni..haha.. (perasan sekejap selama empatpuloh minit)




ultraman nak datang Malaysia?erks..



memang tak nafi,wujud golongan spesies manusia yang suka cakap besar.bila dia bercerita, mak aih,hiperbola sunggoh. sampaikan kita yang dengar ni pon fikir seratus kali, boleh percaya ke tak cakap dia tu. sebab cerita yang dia bagi tuh kadang-kadang bila fikir logik,macam tak boleh diterima akal. contoh paling ketara bila dia cakap dia jumpa ultraman semalam.erk, bila masa lah ultraman tu terbang datang Malaysia semata-mata nak jumpa dia.




lepas tuh,yang aku paling nak gelak bila spesies jenis macam ni tak suka mengaku kalah.kira spesies yang snetiasa nak menang je la kan. bila orang kata orang ada motor baru,dia nak jugak menang,dia katalah dia ada kereta baru.bila kita kata kita makan dekat KFC semalam,dia nak jugak menang kata dia makan hotel mewah semalam.ko nak menang sangat kan? ko hambek.tak kisah pon.haha =)




Jangan cakap besar sangat,nanti lama-lama orang tak kan percaya dekat kita.ye lah,seratus perkataan yang kita cakap,orang percaya dua perkataan je.itulah kiasan dia.kiranya,apa yang kita cakap tuh,banyak menipu dari yang betulnya.




p/s kadang-kadang aku pon suka cakap besar bila bertembung dengan orang yang suka angkuh dan bangga diri tak bertempat.





7 comments :

Asrul "iLham" Sany said...

biarkan mereka 'bercakap besar', asal kita tahu diri sendiri mampu buat 'benda besar'

:D

BeloG MTT said...

Lagi satu paling tak suka dengar sembang orang yang bila bercakap tak nak jatuh..Semua benda kononnya dia No 1.. ^^"

Faz Abas said...

orang yang jenis macam ni memang patut kena "fire" dengan otroman!

Pendamba Mawar said...

hehe manusia memang xnk kalah.haha kul brapa ultraman nk datang?

Diya Edhayaa said...

kdg2 kne kasi hentam jgk org mcm tu..

Iffah Afeefah said...

Mmg annoying org cmni wan

azalia hjsalleh said...

x suka org mcm nie.
berlagak x leh bla
penah jumpa org mcm nie. cakap nak up je, sume nak bergaya, bajet hot setap tp nan hado, suka pinjam duit org lg ada. eeee geram !!