Tuesday, October 11, 2011

LEARN FROM MISTAKES | JANGAN PERNAH MENYESAL




We're not perfect. We are not God. We're just humans who always make mistakes from time to time.



itulah hakikat dan realiti.kita sentiasa melakukan kesilapan.setiap orang pon sama.jadi tak perlu goyah dan takut bila melakukan sesuatu kesilapan kerana itu semua adalah lumrah semulajadi.








Namun begitu, kita perlu take note on our mistakes. jangan lakukan kesilapan yang sama berulang kali.itu namanya bodoh.serius bodoh.contohnya, kau seorang mat rempit dan kau accident sampai patah kaki.lepas tuh kau tak insaf.tak serik dan cuba merempit lagi. itu namanya cari mati. bila something berlaku atas kesilapan kita,berusaha untuk elakkan dari melakukan kesilapan itu untuk kali keseterusnya.




Orang lain yang memerhatikan kesilapan seseorang tak perlulah nak menghukum secara terlampau.Kau siapa nak hukum mereka seperti itu.macamlah kau tu perfect sangat. Tuhan ada untuk menghukum.Kerja kau sekadar nasihat dan bukannya menghukum ikut suka hati. Mungkin kita perfect dari pandangan manusia, namun belum tentu perfect dari pandangan Tuhan.




my pesanan, let bygone be bygone. Jangan pernah menyesal bila anda lakukan kesilapan.belajar daripada kesilapan itu dan itu semua akan mematangkan kita pada masa hadapan.




.: Good Night :.

7 comments :

..cik gugu.. said...

adat manusia,yg silap tu lah yg nak dikenang jugak..

anamizu said...

BYGONE tu mcm ade name RIDSECT
gak rasenye..hehe
aah btol3 tu wan..
jgn repeat d same mistakes :)


*wan dah sht ke ni? :)


luv,
cik ana

Amirah Yusof said...

aku setuju sgt.
kita perlu belajar dari kesilapan.
bangun lah bila dah terjatuh tu dan jangan biar terjatuh lg...

Abang Zam said...

oow
soo sweeet :)

JIJI YU said...

suwittnyeeee

Shafiq said...

Yup! Learn from mistakes and make them a good teacher and a good reminder for you.. :-)

Cik Bambam said...

yang salah tetpa kena tegur.. and learn from mistakes! yes i agreed.. =)