Saturday, October 22, 2011

MACARON | COMEL & CUTE



Mungkin ada antara korang yang dah tahu macaron tu apa. aku pon baru je tahu macaron ni sejenis makanan macam dorayaki yang dalam citer Doraemon tuh,tapi ada pelbagai colour dan saiz.




Apa itu Macaron?

Macaron ni sejenis kudapan manisan orang perancis yang diperbuat dari ground almond,caster sugar dan egg white.2 keping shell diletakkan jem atau filling ditengahnya seperti sandwich.



Apa rasa Macaron ni?

Crispy kat luar chewy kat dalam tu..bila kita gigit rasa crispy lepas tu kat dalam rasa chewy dan melty gitu..kat tengah ada filling..ada macam variety filling


sumber (cikmin.com)



ini adalah hasil Google Search aku pasal macaron.mesti ada yang terliur nanti  =)




credit gambar : asyazain.blogspot.com



credit gambar : lilmisjolene.blogspot.com




kalau korang tetibe nak try atau nak mengidam nak makan macaron yang comel ni,ada seorang blogger ni memang dia jual macaron.nak tahu lebih lanjut,boleh ke blog dia


11 comments :

blog budak pendek said...

kat mana nak beli?

..cik gugu.. said...

manis~~

hawiz said...

camsedap je...kan3

Nava Krishnan said...

These cookies are so adorable to look at but sometimes very sweet in taste.

deno said...

emmm... yummy! nampak sedap tapi deno tak pernah makan... nanti nak carilah.... :)

IMANSHAH said...

org perancis cakap, apam lagi sedap da

Mra Mastura said...

manis gile! ak suke coklat!!

Daddylicious said...

suka tengok jer...mkn tak larat...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teliurnya... yummy! nice info about macarons:)

gedek! said...

sampai hari ni tak pernah makan....

nurhamizatulzullraooh said...

nampak macam sedap..teringin nak rasa kat mana nak beli?macam mana nak buatnya?