Friday, October 21, 2011

MALU DENGAN STATUS SINGLE



kenapa perlu malu jika korang pegang status single? rileks sudah.biaselah jodoh orang beza-beza.ada yang awal dan ada yang lambat sikit.tapi kan,korang nak dengar tak kenapa diorang malu pegang status single.


* nanti mak sedara kat kampung tanya,dah ada kapel ke belom? kan dah malu dengan sepupu yang dah ada buah hati..


* terasa sangat yang diri ni tak laku walau umur dah cecah 20-an (ini jawapan sebaya umur aku )


*orang lain ada teman nak bermanja ngan nak ngadu masalah tapi kalau single,simpan jelah dalam hati.



itulah antara jawapan malu dengan status single. patutnya korang rasa bangga jadi single taw. takdelah tambah dosa korang dok kepit pegang tangan bf/gf awak tuh kesana ke mari.kahwin nye tak,tapi kepit main rapat.ish ish.






memanglah pasangan perlu di cari, tapi kalau setakat awal 20 an tuh dah menggedik nak bf/gf,x payahlah.banyak lagi benda penting yang perlu fikir.baik fikir nak tolong mak ayah,belajar rajin-rajin, cari kerja elok-elok.kan itu lebih lagus dari dok fikir pasal nak bercinta.




aku tengok trend orang sekarang ni kan.bercinta bagai nak rak,last sekali clash.opss.rugi la awak semua.kita dah melabur banyak ringgit belanja dia wayanglah,makanlah,tiap-tiap minggu pulak tuh,at last break up.Oh tidak!rugi yang sangat besar!apa kata korang melabur saham,lagi untung!




tak perlu malu sangat jadi single.InsyaAllah adalah nanti jodoh korang.cuma cepat lambat je.itu je yang beza.




21 comments :

Asrul "iLham" Sany said...

suka single

:D

azrijohan said...

single simple

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Tak malu jd single. Bangga sgt jd single. Tak perlu nk fikirkan hati dan perasaan pasangan tu. Fikirkan hal kita je. Lg pun study lg kan. Pentingkn study dulu dari bercinta. :)

MaiRa QuEeN said...

single la best..bebas...kdg tu bru kapel tp taat mcm tu suami je..

sarah hanafiah said...

masa single lerr heaven ^^.

Azwa Azee said...

tidak perlu nak alah sangat dengan perkataan 'single'. Sampai masa akan datang juga jodoh setiap manusia.

ice cream said...

love being single

jaa64 said...

betul3...setrujuuu...

xkisah la kite single poonn :)

eman said...

single is better... aku kekadang annoy tgk org yg kapel nie.. kepit2 cm halal jer...huhu

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

menanti terbukanya 'rahsia' ALLAH penuh sabar~ *jodoh*

JIJI YU said...

aku suke singgle..tp dah ada pelangi ni..aku lagi suke..sbb saling paham

Rashid said...

a'ahh .. sepatutnya malu bila wat dosa .. hehe

KiD said...

saya dah triple! hehehe

Nizam Ijam said...

saya single...rileks jer..hu2

IMANSHAH said...

bangga je aku

Rozuan Ismail said...

@Rabiatul Adawiyah Abd Rahim betul tuh.better fikir pasal study.

Rozuan Ismail said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ insyaAllah.

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU siapelah cik pelangi tu ye

aCu said...

alaaaa, ade bf/gf pun kdg2 simpan sorg2 dlm hati gak. sama je. haha. sudahnye ngadu kepadaNYA. :)

♥ norlida ramli ♥ said...

i like single :)
aku single tapi tak rasa malu pun..hehe

hafiz hafizol said...

<-- SINGLE lagi..

N SINGLE is SIMPLE..

BEST..

yeah!!!

Xsoh nak malu sangatlah single 2.. AKu lebih malu kalau aku x single la wan.. hahaha :D

Nak g mane2 pun kene hati2 takut terserempak ngan member !!

lol sangat !!!

WAN ko dah x single lagi kan> haritu aku nampak ko jln ngan pompuan.

Ko hot Stuff kat Fak.. mesti x single dah kan !!