Friday, November 25, 2011

AKU KETAGIH | SUP CENDAWAN



Selamat petang =D




pernah tak kau makan satu benda dan kau mengidam nak makan benda tu aje.itu namanya ketagih.benda ini terjadi dekat aku sekarang.aku ketagih nak sup cendawan atau nama orang putih dia,mush room soup.




sebelum ini aku selalu jugak try mushroom soup,sebab kalau pergi dinner, mushroom soup memang makanan wajib yang dihidangkan bersama garlic bread. tapi waktu tu,tak de lah aku makan mushroom soup tu sampai mengidam nak lagi. kira biasa-biasa je.




sekadar gambar hiasan.




tapi sejak dua menjak ni,ketagih aku pada mushroom soup menjadi-jadi.aku akan ke kedai beli pek mushroom soup yang dalam satu kotak kecik ada 3 peket. kira yang instant punya. tapi bagi aku jenama Vono lagi sedap dari jenama Campbell walau ramai orang kata sup cendawan Campbell sedap. bagi yang tak biasa,sup cendawan ni memang banyak perisa.ada asli,perisa ayam, perisa keju dan banyak lagi.




cara nak buat sup cendawan takdelah susah mana.sama sjaa macam masak maggi. cuma kena pandai sukat air je.kalau lagi pekat sup dia,memang lagi sedap dan menggiurkan.kalau cair kira kurang menjadi la.tapi disebabkan aku ni jenis yang malas nak buat garlic bread,beli saja roti gardenia kosong dan cicah dengan mushroom soup.sedap weyh =D




satu peket sup cendawan tu kalau campbell dalam RM3.60. ada 3.tapi berbaloi lah.kenyang kot makan.aku jadikan menu ni sebagai breakfast aku =D.




p/s lepas ini aku nak tunggu orang buat sup cendawan perisa durian.ada tak?





8 comments :

whitecappuccino said...

Kat pizza hut baru ni akak makan 2 bowls mushroom soup ni..anak2 pun memang suka, selalu beli instant punya..

Acik said...

panas panasssss lagi sedap. yummy!

azalia hjsalleh said...

sdplah pulokkkkkkk
nak beli lah nanti

KiD said...

wahahahaa... sup cendawan durian ader ke?

cik_paan said...

jgn lah makan selalu
byk garam kan?
and probably ada MSG...

take care of your own health, even you're young

Zara said...

perisa durian boleh menyebabkan keracunan..
eh~

Ezad Skytech said...

erk...ni yang nak pergi cari mushroom soup ni...tetiba terasa nak makan pulak...heee~

ishiko said...

saya vote utk Vono!!!!!


feveret buat zahur,
hmm.. hmm ^^