Friday, November 11, 2011

KITA PERLUKAN JUGA MASA UNTUK BERSENDIRIAN



Selamat malam kawan-kawan yang awesome =).



oh ye. kawan memang ibarat pelangi.berwarna-warni. ada yang baik,ada yang garang,ada juga yang suka tikam belakang.sama macam pelangi,ada color merah,biru,kuning dan lain-lain. kawan pon bermusim jugak.kejap ada kejap tak de.sama macam pelangi,lepas hujan adalah ia.waktu panas terik,memang tak kan ada.




tapi,kadang-kadang kita perlukan masa untuk bersendirian. orang putih kata private time. bukan kita tak nak berkawan,tapi kita tinggalkan kawan sementara waktu untuk kita luangkan masa untuk diri sendiri.korang pernah tak ada private time?








aku selalu gak ada private time.kalau korang ternampak aku jenjalan sorang-sorang dekat shopping mall,jangan terkejut ye.kadang-kadang aku suka window shopping sensorang.lantaklah orang nak kata apa.aku rasa lagi senang shopping sorang-sorang. tak delah membazir.sebab kalau ikut kawan ,kawan beli tuh,kita pon nak beli padahal bajet tak de.




waktu bersukan jugak aku biasanya guna untuk private time. biasanya sukan yang tak perlukan orang lain main bersama macam berjogging.kadang-kadang aku lebih suka jog sorang-sorang.aku rasa lagi tenang,lagi aman. biase aku jog awal pagi atau waktu petang.waktu tu memang buat aku rasa lagi segar dan bertenaga.




yang paling penting,waktu solat jugak adalah private time yang terbaik.masa tu lah nak pohon sesuatu dari Tuhan, nak minta tuhan beri kita kesihatan. masa tu antara kita dengan Tuhan je.orang lain tak masuk campur.




kita perlukan masa untuk diri kita sendiri.berilah rehat yang cukup untuk badan kita.



12 comments :

Sunah Sakura said...

kadang2 memang perlu masa untuk sendiri...

El-Janna said...

saya sokong sekali. privasi ni jauh dari dosa. bila ada kawan2 lgi perempuan ngumpat je kan.. that why suka sorang2 sekarang^^

HAQATE said...

can't agree more... that's the truth... we need our own time... just for ourselves...

Aesya Zealous said...

betul2..kite pun ade masa sendiri gak

AZRUL AZMI said...

yup.. betul tu.. waktu untuk muhasabah diri masing-masing la kan...

takkan nak muhasabah diri nak ajak ramai-ramai... hehehe...

masa sorang-sorang la kita boleh nilai mana diri kita....

nice article...

..cik gugu.. said...

betol.... sy suka sorg2~

Abang Zam said...

tak pernah pulok jog sensorang
hehe

zaty said...

me time mmg perlu!free ur mind kejap bagus juga sesekali bt outdoor :)

azalia hjsalleh said...

setuju. rasa rimas kalau ada org ganggu dikala kesedihan

アヌムちゃん said...

dulu2 ada gk shopping sorg..senang..heheee

KiD said...

rileks je.. leh ambik masa untuk sendirian.. :)

Iffah Afeefah said...

skong sgt wan