Wednesday, November 2, 2011

MY FAVORITE PET =)


aku jugak suka binatang.bukan setakat jiji yu yang ada 2 ekor arnab kontroversi. minat aku pada binatang sejak dari kecik.kat rumah memang aku akan pelihara kucing.tak mampu nak beli kucing parsi harga beribu beb.kutip je yang kat tepi jalan.nampak bulu lawa,angkut bawak balik rumah.



aku teringin nak pelihara binatang untuk buat main dekat rumah.aku dah bosan dengar orang dok pelihara kucing,arnab,anjing,kura-kura.aku nak cuba kelainan pulak.ko nak tahu binatang apa yang aku nak pelihara?






1)Koala





Nasib baik menatang ni ada dekat Australia je.sape yang bengong pergi cari dekat Malaysia,sampai bila tak jumpa melainkan kot2 ada dekat zoo.comel kan koala ni.tengok hubungan antara mak bapak ngan anak sangat rapat.siap berdukung lagi. kau ada?haha =) aku dah lama teringin nak pelihara benda ni, takpelah.ada peluang pergi Australia,bawak balik Malaysia,tepek dekat blog.haha =)



2)Panda




yang ni pon tak pernah ada orang yang bela.aku nak jadi orang pertama bela benda ni dekat rumah.agak-agak berapa besar ruang aku kena bagi kat dia.yang penting dia makan buluh je kan.arap2 dia makan buluh Malaysia.Kalau dia hanya makan buluh jepon,mati aku nak mengimport dari jepun tiap2 bulan. yang penting panda ni bila tido comel gila. =)



3)zirafah





aku pon tak faham kenapa aku suka binatang ni.aku rasa mungkin sebab dia unik.lagipon dia ni makan pucuk kayu je.jimat duit aku dari beli whiskies nak bagi kucing makan. pucuk kayu boleh kutip mana-mana je. tapi yang jadi masalah dia ni tinggi sangat.cer ko potong sikit leher ko boleh tak?panjang sangatlah.tapi aku suka kau sebab ko comel.muahaha



p/s entri mengarut .harap-harap ada oang bagi aku binatang ni time birthday aku.haha




6 comments :

hawiz said...

comel!

J.Syazwana said...

panda comel !
buat peluk mesti best. heee

qasehraihan said...

uiii suka zirafah??xpernah ag dgr tu..hehe

rahman said...

kalau org bg ko time bufday, diorg bg keychain je bentuk menatang ni...

jgn cakapkan diorg nak bg utk bufday ko, nak beli pon silap2 x lepas... huhu..
menatang hampir pupus la katekan....

JIJI YU said...

aku bela sbb ex awek aku bela..haha ko mmg jambu

KiD said...

wan, pasni mintak keje kat zoo.. hehehe