Tuesday, November 29, 2011

SESUKA HATI KAU JE UPLOAD GAMBAR AKU DEKAT PAGE FB



Selamat petang.




semalam,ada seorang kawan aku mesej di Facebook dan katakan bahawa ada someone telah curi gambar aku dan masukkan ke dalam satu page dekat Facebook.




aku secara pantas kilat terus terjah page tu dan memang SAH gambar aku bergambar dengan kawan aku telah upload di sana.risau jugak kot-kot gambar bogel ke apa.tapi,gambar elok berpakaian.




Ini gambar aku yang dia upload.cam bangang je.ini lowyat,bukan Pavi.


tapi,secara jujurnya aku agak bengang sebab




1)aku tak kenal orang yang upload gambar tu. yang aku tahu dia guna profile KACANG SOYA dan entah-entah itu pon hanya akaun main-main.




2) gambar yang diambil itu aku upload dekat blog 1 tahun yang lalu.dah la tak mintak permission.sesuka hati je upload dekat page bodoh.




3) orang yang upload tu akan upload segala gambar budak-budak yang lepak dekat satu pasaraya mewah di Bukit Bintang.




serius aku rasa macam nak bagi budak tu peluang pergi ke shopping complex tuh.apa yang dia nak berdendam sangat dengan orang yang pergi ke sana? ke dia tak mampu nak pergi ke sana?sedih sangat.




kepada tukang upload atau tuan page,better ko delete gambar aku dan gambar orang lain sebelum aku kasi report sama Facebook.korang memang dah tak de kerja lain ke selain upload gambar orang?ke muka korang tak hensem?kesian.




nota kaki pak cek biola: aku dah guna cara paling sopan,tapi kalau aku dibalas dengan cara kasar,maka jawapan bagi dia akan kasar jugak.

13 comments :

qasehraihan said...

uiiii..takut jg kalau jd kes gini..huhuhu..
takat ni belum pernah terjadi..mintak dijauhkan..

Iffah Afeefah said...

ksimpulan jgn ltk gamba

skian

whitecappuccino said...

selamber je upload gambar orang..dia tak ensem la tu nak letak yg dia punya.

JIJI YU said...

hahaa..jambu

budaknerd~ said...

ah report je orang2 bodoh camni,menyusahkan orang jek.

Mialia said...

bongok je,, haha

Cik tikah said...

ni mesti page anti-pavillion kids tu kan? betul x? erm...

..cik gugu.. said...

hahah pak cek pemes lahhh!

..cik gugu.. said...

hahah pak cek pemes lahhh!

hafiz hafizol said...

bahye bahye...

apik pehe said...

sabar wan..nanti kalau tahu budak tu sape..saman jer..heuhu

SYAFIQAHSALEH said...

menakutkan je.skrang dah kurang letak pic kat fb dah :)

Alieza Dayasari said...

kurang ajar sgt... tah2 merata2 gambar semua diambilnya...


banteras cePat....