Friday, December 16, 2011

KAHWIN LELAKI SAMA LELAKI? | MELAYU ISLAM PULAK TU



Selamat malam.


mungkin ramai sudah baca dekat twitter , facebook dan blog lain tentang isu seorang pelajar Malaysia tajaan Petronas yang dikatakan telah berkahwin dengan seorang lelaki English. Apa sudah jadi dengan dia? nak katakan tidak berakal, sudah tentu dia lebih cerdik daripada kita sebab dia belajar medic.Namun,di mana akhlaknya sebagai seorang Islam.


Kalau benar naluri dia mencintai lelaki.jangan sampai ingin berkahwin. itu sama sekali dilarang oleh Islam dan semua agama lain. Naluri itu boleh diubah secara perlahan-lahan. Asalkan ada kemahuan dan azam yang tinggi. Agak sedih sekejap melihat gambar yang diletakkan di pelbagai laman web.


Sangat bangga dia dapat berkahwin dengan lelaki English itu. Siap berbaju melayu,bersamping dan memakai tengkolok. Itu pakaian rasmi orang Melayu. Tapi,bila dia gunakan pakaian itu untuk acara yang dilarang,sedikit sebanyak mencalar dan menghina orang melayu.Dari segi Islam, tak perlu diceritakan lagi, sudah jelas menghina orang Islam yang semua tahu hukumnya haram berkahwin lelaki dengan lelaki.


Apakah perasaan ibu bapanya nanti? anak yang disangkakan hilang rupanya bukan hilang di bawa orang,tetapi hilang dalam dunianya sendiri. Sudah pasti ibu bapanya hancur hati bila melihat gambar ini. Dengar kata petronas minta pampasan dan gantirugi sebab pelajar tu tak settlekan pengajian dalam masa yang ditetapkan. kesian pada ibu bapa dia.


Harapan aku, kepada dia, cepatlah berubah dan ingatlah kita orang Melayu dan punya jati diri dan nilai ketimuran yang tinggi. Kita orang Islam punya batas-batas dalam kehidupan. Aku doakan semoga dia mendapat hidayah daripada Allah SWT dan kembali ke jalan yang benar.


notakakipakcekbiola: aku pon bukan sempurna tapi tak delah sampai melakukan perkara sebegitu.

10 comments :

s.y.a.r.q said...

astaghfirullah. dalam dunia ni banyak lagi perempuan untuk dia. Terlampau ikotkan nafsu.entahlah.

Kaki Wayang said...

PANAS!!!!!PANAS!!!!post yg sama

http://informations-the.blogspot.com/2011/12/edisi-sentap-ariff-alfian-rosli-pelajar.html

WaniZakaria said...

uishhh,kecut pulak dgr.pmpuan lgi ramai dri lelaki pun,pilih lelaki jugak! dunia-dunia.nauzubillahminzalik.

CekbOlat-bOlat said...

geli bahh ! .. heeee

whitecappuccino said...

kenapalah orang pandai jadi sebegini bodoh?

qasehraihan said...

sedih kan..
hancurnya hati ibu bapa dia tu..huhu

azalia hjsalleh said...

hakikatnya budaya gay ini makin menular dalam kalangan masyarakat kita

spe yg x sedih lihat anak bangsa sendiri hayut dlm dunia dia

tp kita pun x patut judge org..
kita x tau background history dia..

doakan semoga Allah bukakan pintu hatinya utk bertaubat..

アヌムちゃん said...

aa first time dgr huhu

Juliet_iRa~" said...

tu la..

br terbaca...

dasyatlaaa bdk tu..nama dia ariff alfian kan?

ahsfantasy24 said...

Memang kecoh berita ni semalam.
harap segalanya kembali normal..
kesian kat keluarga di kampung.


Latest Post:
1. Rasanya lebih baik kalau kau hilang tanpa aku sedar.
2. There's always a little.