Thursday, December 22, 2011

KEPUTUSAN PMR UMUM HARI INI




Keputusan PMR (Penilaian Menengah Rendah) diumumkan pada hari ini. Tahniah diucapkan pada yang berjaya. Pada yang kurang berjaya, la tahzan. itu baru permulaan hidup. kehidupan anda jauh lagi. Usaha lagi untuk SPM pulak ye.




Sumber dari Bernama menyatakan 34, 271 pelajar mendapat semua A dalam semua subjek yang diambil.Wow! setiap tahun makin meningkat. Memang tak dinafikan pelajar sekarang semakin bijak dan pandai. Sebab itu kemasukan ke sekolah berasrama penuh dan sekolah elite lain sangat competitive.




sekadar gambar hiasan.




Teringat jugak kenangan sewaktu ambil PMR dulu. masa tu kan cuti sekolah. PCB duk kat Kelantan ,tapi sekolah dekat Perak. so, memang tak dapat rasalah menyambut kejayaan dalam PMR dengan kawan-kawan. just call dari rumah je.waktu tu seingat PCB ada mak dengan kakak yang sulung.Memang rasa nak menangis bila call sekolah dan mereka katakan PCB dapat semua A.oo yeah!! bangga sekejap.




slip exam ambik pon bila daftar for the next year lambat kan. Then, ingat lagi my brother beli KFC yang bucket tuh kan. ada berbelas-belas ketul ayam untuk celebrate my kejayaan dengan family.rasa terharu sangat dengan sokongan daripada mereka. But, I love my family so much. Sebab diorang sangat sporting. bila result PCB teruk,diorang akan bagi support dan bukan hentam.






Ape pon. itu pengalaman yang sangat mengujakan.Buat adik-adik tahniah semua =D




notakakipakcekbiola: rindu dengan kawan-kawan sekolah lama.







9 comments :

harith said...

haha brdebar gile mse ambik result xD

cucu umie said...

hehe..ayie mase tu ambik slip exam snggup redah dri johor ke kelantan.. hehe yg pasti, alhamdulilah tidak sia2 pergi dgn mber2..

ayie said...

wooohoho sume A tuu.huhu
time amik result PMR dlu tu xde perasaan sbb amik exam pon xde perasaan..tah pape je

deen azmee said...

pergh! semua A tu.. tahniah! kpd yg berjaya.. yg tak berjaya tu cuba lagi masa spm kelak.. hehehe..

Fakhruddin Abdul Aziz said...

cutenya budak tu..mesti dpat A banyak tu...

mizz.miza said...

bez kannn ?

whitecappuccino said...

time result keluar memang sungguh mendebarkan...

amny said...

tadi saya pon berdebar ambik result..kehkehkehkeh :DDD

Puteri Iqa Izyan said...

dulu result pmr biase2 je. tp Alhamdulillah, boleh jugak berjaya :)