Saturday, December 24, 2011

KHIR TOYO DIPENJARA 12 BULAN


Dr. Mohamad Khir Toyo, bekas Menteri Besar Selangor dipenjara 12 bulan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam atas tuduhan mendapatkan dirinya dan isteri suatu barangan berharga dengan balasan diketahui tidak mencukupi iaitu dua lot tanah dan sebuah banglo di Seksyen 7 empat tahun lepas
Sumber: BERNAMA
Apa pandangan anda tentang isu ini?
bagi PCB, PCB sudah loya tekak dan muak pasal isu rasuah dalam kalangan orang politik. Bukan PCB kata semua bersikap sebegitu, tapi setiap kali baca newspaper, ada sahaja yang ditangkap atas tuduhan rasuah oleh polis dan SPRM. 
memang patut pon mak PCB cuba nasihatkan PCB untuk elakkan diri daripada terlibat dalam arena politik. ye lah, kalau iman tidak kuat, masakan mampu melawan syurga dunia yang penuh pancaroba.
Kadang-kadang ketika mereka memerintah, bila kita lihat mereka dalam televisyen, nampak semua kebaikan mereka. Kita sebagai rakyat percayakan mereka sepenuh hati kerana kata-kata manis mereka. Tapi bila kejadi sebegini berlaku, hilang rasa hormat kita selama ini.
harap kejadian seperti ini menjadi iktibar untuk semua pihak. rasuah itu hanyalah menjatuhkan maruah diri, keluarga dan negara. Teringin sangat PCB untuk lihat Malaysia ditadbir oleh pentadbiran ang penuh integriti dan telus. tiada korupsi sama sekali. InsyaAllah Malaysia aman.
notakakipakcekbiola: terbaca satu entri tentang isu tempoh penjara orang2 besar sangat singkat walau kesalahan dia besar berbanding orang biasa yang hanya mencuri susu di supermarket tapi dipenjara lagi laam.erk.

6 comments :

fRaMe+LenSeS said...

pasai tu ALLAH awai2 da wat undang2 dia. sebab kes macam ni aa. peraturan korup. untuk orang korup. seswai. takpa2. jawap kat akhirat nt na..

faizulosman said...

org politik da jd mainan die la ni RAHSUAH!!! tak tahu ke yg bende mcm tu dosa...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2011/12/gentleman-atau-kuli.html

nik rosmawati said...

kat dunia blh la lepas.kat akhirat jangan harap la yea.
rasuah juta2 tp hukum penjara 12 bulan jea.

Rozuan Ismail said...

@fRaMe LenSeS Allah Maha mengetahui apa yang akan berlaku

Rozuan Ismail said...

@faizulosman diorg taw tapi dunia itu syurga bagi mereka

Rozuan Ismail said...

@nik rosmawati hukuman akhirat tiada siapa yang boleh lepas