Friday, December 9, 2011

LELAKI DAN PAYUNG | TAK MACHO?




Selamat malam.




bila hujan,semua orang akan guna payung.lantaklah payung kau color apa. merah,biru,kuning,pelangi.. tak kiralah di mana beli payung tuh,watson,guardian,hadiah dari pembelian barangan avon, kedai runcit pak Meon.. yang penting satu je tujuan dia. untuk kurangkan daripada terkena hujan.




aku tak faham kenapa ada sesetengah golongan memandang bahawa payung hanya perlu dimiliki oleh kaum wanita sahaja. Jika lelaki mempunyai payung, mereka itu lembut,pondan dan seangkatan dengannya. mereka menganggap lelaki tidak perlukan payung dan kelihatan tidak macho bila gunakan payung.




lelaki dan payung.it's normal =D




kepada golongan yang beranggapan sedemikian, mungkin mereka lebih gemar bermandi hujan dari menggunakan payung.mungkin itu lebih macho bagi mereka. kalau yang jenis badan kekar,dapatlah tunjuk shape badan mereka yang tough bagi pompuan gersang cair. owh,sebenarnya golongan ini bodoh dan bodoh. memang macho tak pakai payung tapi confirm kau demam lepas tuh.damn!




aku ada satu payung.kaler biru beli dekat watson.ops kantoi,haha =D. payung tu aku akan bawak tiap kali pergi kelas. sebab kelas aku habis lewat petang dan biasanya musim sekarang ni, lewat petang akan hujan. jadi orang kata sediakan payung sebelum hujan. aku tak de masalah untuk gunakan payung.tak de istilah x macho bila gunakan payung.




kepada golongan tersebut, kalau tak mampu beli payung,jangan nak mengutuk lebih.macho sangatkah kau basah dalam hujan. kalau badan ada shape x pelah jugak, ini perut boroi ke depan.paha macam dinasour. x macho langsung.




notakakipakcekbiola : Kalau lelaki guna payung waktu panas, itu memang kau boleh kutuk.





10 comments :

..cik gugu.. said...

hahahahahahahahahaaha!

.........cP~ said...

haha. now maybe i should say lelaki berpayung macho. sebab dia tak ego nak control macho malah lebih bijak.

p/s: hujan sikit segan nak pakai payung sebab rasa tak macho. haha

siti kektus said...

adoi. siapa yg cakap pakai payung tak macho? payung bukan pengukur kemachoaan atau tak. =)

Joe_Hans said...

hahahha..agak lar, aku pown xberani nak guner payung selain warna2 plain.. hitam,biru, & warna2 gelap jer... heeheheh

& hanya digunakan ketika hujan.. Kalau panas 2 memang mengadalar kan..:)

azalia hjsalleh said...

x penah lg dgr.. kalau laki pakai pyg means x macho..

whitecappuccino said...

akak takder masalah bila lelaki berpayung musim hujan..ok pe.

hafiz hafizol said...

Asal kau marah sangat nie?/

mesti dah kene sound kan ?? Hahaha

KizZ said...

Hahaha...kenapa ek?ada orang kutuk eh?MAcam emotional je nampak ni..

Iffah Afeefah said...

kutuk?

xbaikla

haha

lawa baju baru blog

Shafiq said...

Tak kisah bawak payung musim2 hujan nie. :-) Sediakan payung sebelumhujan. :-)