Tuesday, December 6, 2011

MESEJ PALSU | SANGAT ANNOYING



Selamat petang.




pernah tak korang dapat mesej daripada seseorang yang tidak dikenali ataupun kawan anda sendiri tentang mesej palsu. mesti ada antara korang yang disuruh untuk forward mesej tersebut. kalau tidak anda akan dapat malapetaka or whatsoever.




aku juga pernah dapat mesej sebegini. tapi bagi aku,aku buat bodoh je. tak pon aku ignore sambil aku hanjeng balik orang yang mesej aku tuh.antara mesej palsu yang selalu aku dapat.




"anda akan menang RM100,000 jika anda jawab teka teki ini.."




"ini adalah dari seorang ulama terkenal.sila forward mesej ini kepada 10 rakan terdekat anda.kalau tidak,malapetaka menimpa anda.."










banyak lagilah mesej yang sekutu dengan mesej-mesej kat atas ni.kadang-kadang sender yang hantar tuh no panjang-panjang.entah sape yang hantar.apa motif sebenar mesej-mesej tersebut.




tujuan dia nak takut-takutkan. kalau yang jenis cepat kaya tu,memang sah menipu.kau gila,sapa je nak bagi RM100,000 just jawab satu teka teki.penipu sangat!!




Kalau benar kita percayakan Allah SWT, hanya Allah SWT sahaja yang berkuasa untuk turunkan malapetaka dan bencana.Nauzubillah. manusia langsung tak de hak nak membuat manusia lain terkena bencana. apa lah, tak forward mesej pon kena bencana.




notakakipak cekbiola : inilah padahnya bila SMS disalahguna.





12 comments :

whitecappuccino said...

mesej2 gini akak terus delete.

fRaMe+LenSeS said...

byk kali da dapat. mmg nyampah. :D

..cik gugu.. said...

stiap ary ade je msg cmni cmpai.. bosan tol.

ecadwinkyasha said...

selalu gak dapat macam ne!.betul2 penuhkan inbox je...kadang2 tak kena masa dapat SMS annoying camne.kin sakit hati.

JIJI YU said...

sentap la tu..eleh2 cakap je la ko tgh berharap tggu msg makwe..tetiba smpai msg camtu

Shafiq said...

Setuju..saya sealu dapat mesej-mesej macam tu..

deen azmee said...

selalu nya aku delete aja.. mengarut semua ni.. haha!

yua said...

selalu terima msg camtuh. benci tol

KiD said...

kid tak foward msg tuh... abihkan kredit aje.. hahahaaa

ahsfantasy24 said...

Sangat menyampah kalau dapat
mesej macam ni, detele teruss;)


Latest Post:
Makna Lagu Malique dan Jamal: Aku Maafkan Kamu

Iffah Afeefah said...

mmg annoying sgt

Iffah Afeefah said...

mmg annoying sgt