Saturday, December 31, 2011

SUKA DUKA BLOG PAK CEK BIOLA (PCB) SEPANJANG TAHUN 2011 - PART 2



Sekarang, PCB nak settlekan dulu entri summary yang tertangguh tadi.skang adalah part 2 (Julai-Disember) 2011. yang entri sebelum ni part 1 (Januari-Jun)




JULAI


proud to be a Kelantanese. Congrats Kelantan sebab juara liga super tahun ini.kau hado? hoho =D. walaupun just watched on the tv, spirit tu penting. we move to the big issue. Malaysia dikejutkan dengan Perhimpunan Bersih 2.0. Why 2 flat not 4 flat? i do not have any specific answers. PCB x berani nak pakai baju kuning waktu tu,takut kena tahan polis free2 je.




oh ye. bulan Julai, it's a challenging month for me. PCB kena panjat gunung ke 5 tertinggi di Semenanjung Malaysia to do my fieldwork for thesis. mencabar kan? But, Alhamdulillah, everything is settled now and it was such a wonderful experience. One day before panjat gunung Chamah, for the first time PCB pergi gathering dekat Shah Alam.huhu =D










OGOS


bulan Ogos merupakan bulan yang paling PCB kurang update. masa tu hanya dekat rumah dan menyambut bulan puasa dan raya di rumah. Hanya 9 entri sahaja dipublish.


Korang mesti ada pengalaman puasa kan, lebih-lebih lagi zaman kecik. PCB ada buat entri pasal pengalaman puasa waktu kecik.seronok sangat.huhu.ponteng puasa?erk.no komen.


sempena hari raya Aidilfitri, PCB ada buat entri khas pasal Ketupat.tau beza ketupat palas dengan ketupat nasi? hoho.meh belajar.




SEPTEMBER


bulan September merupakan sesi semester baru bermula setelah cuti selama 4 bulan. Tiada apa yang menarik pada bulan ini kerana PCB pon masih dalam mood beraya dan sibuk settle kan urusan pendaftaran kursus.




Takziah buat kawan yang ayahnya meninggal dunia. semoga sentiasa bersabar ok. Bulan ini juga merupakan sambutan Hari Malaysia.gigih PCB pergi ke Dataran Merdeka untuk menyambutnya.




OKTOBER


permulaan Oktober satu kesedihan buat PCB dan juga keluarga serta saudara mara. Arwah atuk telah kembali ke rahmatullah pada 3 Oktober 2011.Al-Fatihah.


lupakan pasal kesedihan. Yang hidup tetap perlu teruskan hidup kan. Bulan Oktober merupakan waktu yang best bila coursemate PCB wat trip ke Sungai Tekala.oo yeah, mandi time =D








NOVEMBER


november merupakan bulan yang paling aku suka. Kenapa? sedih korang tak ingat birthday PCB.haha. ingat ye. 20 November birthday PCB.nak hadiah ok!! Thanks pada semua yang wish ok..




Bulan ni jugak kami celebrate birthday one of my coursemate, Farah dekat McD bangi. so sweet =D






DISEMBER


owh, bulan terakhir dalam setiap tahun. seronok kerana melalui suka duka sepanjang tahun 2011. Bulan ini seperti biasa.sangat sibuk sebagai seorang pelajar.




Malaysia dikejutkan dengan banjir di Kajang.opss.dah lah dekat dengan Bangi. Nasib baik semuanya cepat surut. Oh ye, Musim prosperity Burger sudah tiba di McDonalds.seronok dapat menikmatinya sekali.huhu..




Malaysia kini dilanda Ombak rindu.masing-masing sibuk memperkatakan tentang kehangatan filem ini. Sudah tengok filem ini di Alamanda.oo yeah!! For the first time attend scientific seminar di Kelantan. Sangat best. lots of new experience dapat.. 






tamatlah review untuk part 2harap korang puas hati ok. nak baca part 1, klik sini.




notakakipakcekbiola: ada pergi mana- mana ke malam ini





7 comments :

[k]o{q}i[n] said...

untunglah besday ade yg celebrate... hurmmm...

hawiz said...

syoknyer gathering tu...

..me.. said...

salam my kajaian
such a nice entry :D OK !!

ahsfantasy24 said...

PCB!
bila nak gathering together gether nih?
bunyi tanah merah tu macam dah tak jauh :D

selamat datang 2012 :)
semoga tercapai apa yang diimpikan..

mr_right said...

uwah3, dah macam diari tahunan gituh. hee. selamat tahun baru juga ye Pak Cik Biola (:

Ezad Skytech said...

wahh..diari hujung tahun ni...macam2 aktiviti sepanjang tahun ye..:D

#selamat tahun baru (^^,)

azalia hjsalleh said...

perghhhhhh dh guna PCB eyh skrg..
ingatkan apa la td..
hoho