Thursday, January 12, 2012

10 TIPS MOTIVASI DALAM DIET



Dalam entri lepas, PCB ada terangkan tentang 10 tips mudah untuk berdiet (rujuk sini). Namun, ramai reader yang memberi komen tentang agak susah untuk maintain diet. mungkin seminggu dua boleh tahan, tapi selepas itu confirm kembali pada kehidupan yang asal.


jadi,bagaimana cara untuk kita motivasikan diri kita dalam berdiet. mesti ada caranya. PCB ada membaca satu artikel dari iluvislam.com dan PCB mahu kongsikannya bersama rakan-rakan.





10 tips motivasi dalam diet


1) Kata-kata perangsang dari teman dan keluarga

2) Pelaburan untuk kesihatan (gym)

3) Secret admirer

4) Baju-baju idaman

5) Model-model

6) Kawan baru

7) Pencapaian anda sendiri

8) Bayangan masa hadapan

9) 'Self-Reward Day' atau 'Cheat Day'

10) Berasa semakin sihat


untuk penerangan yang lebih lanjut dan details tentang setiap point di atas, boleh (rujuk di sini)


notakakiPCB : sangat dengki dengan orang lelaki paha kecik =(



12 comments :

IQBAL ZARIN said...

abg botak tu mcm muka redzuan hashim. bahahaha

MawardiYunus said...

diet x pernah menjadi huhu

eelobor said...

thanx bro sbb komen & tolong doakan untuk adik amir safwan

najihah sahami said...

alah..lelaki peha besar okey lagi. kalau perempuan...huishhh...


psst~
tulisan tang mana yang comey tu PCB?

J.Syazwana said...

bukan org lelaki memang peha dorang akan lagi kecik dari badan ke. huhuhu

Cik tikah said...

erm... cik tikah x suka diet sebenarnya sebab motivasi diri rendah. hehe..

Anak Ulu Cheka said...

tak pernah berdiet
hentam je semua
tapi badan cam tu jugak :)

Iffah Afeefah said...

Erk diet lg

suke ke diet2 ni

akubersamaCahya said...

baju idaman. erm... tak jadi je abc diet.. hohoo lagi beberapa bulan aje nih nak KONVO (poyo aje, lagi satu sem kut nak abes)

nak pakai kebaya. hahahaha ;) wish me luck!

Mak Lagenda said...

Badan mak dah bukan main naik mcm dipam2 skrg ni but klu nak suruh diet dan senam, rasanya tak terbuat kot!! Ahahahaha..

Pastuh bising mcm murai bila org asyik tegur mak makin tembam! silalah lempang mak yang sdg makan lempeng nih..

shera haifa said...

owhh azam baru nak diet.. tapi hanya bertahan 3 hari je.. hari2 lain makan je..hehe

sarah said...

SEKARANG SAYA TENGAH CUAB UNTUK BERDIET..NTAH JADI NTAH TIDAK..HEHEHEH